ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap
Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul
25 Mart 2023, Cumartesi 17:26
ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
6.Mar.2008 Per 13:35:27 Cochineal (Cola ya Rengini Veren Böcek)
fiogf49gjkf0d
Cochineal; Kanarya Adalarında Ve Meksikada Yaşayan Bir Böcektir. Doğal Ortamında Çoğaldığı Gibi Kültürel Olarak Da Yetiştirilmektedir..
Kaktüs Bitkisine Kene Gibi Yapışarak Hayatını Sürdürür..
Bir Cochineal Böceği Tarlası...
Bu Böcekler Ve Larvaları Meksikalı Köylüler Tarafından Toplanır..
Pazarlama Aşamasındaki Cochineal..
Cochineal Kurutulmuş Hali..
Köylüler Kendi İhtiyaçları İçin Azteklerden Kalma Klasik Yöntemlerle Böceğin Özütünden Dünyanın En Güzel Renklerinden Biri Olan “Carmine”i Üretirler..
Aztekler Ve Latinler Böcekten Elde Edilen Bu Boyayı İp Boyamada Kullanırlar..
Carmine Pigmenti..
Aslında Bu Böceğe Ve Renge Yabancı Sayılmayız.Pek Aşinayız...Susadıkça Aç Bir Cola...İster Coca Cola İster Cola Turka..
Önce Hindistan Yüksek Mahkemesi Coca-Colanın Sağlığa Zaralı Olduğu Gerekçesi İle Yasaklanması Yönünde Bir Adım Attı. Arkasından Letonyada İlköğretim Okullarında Coca Cola Ve Pepsi Yasaklandı. Geçenlerde Ukrayna’da Bazı Okullarda Ve İngilterede Bir Okulda Yasaklandı. Yakın Zamanda İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi’nde Yasaklandı..
Tevrat ve Talmut’ta Geçtiği Gibi Domuz ve Böcekler İle Onlardan Elde Edilen Gıdalar Yahudiler İçin De Haramdır..
Colayı hiç sevmediğimi özelliklede hiçde içeceğimi de düşünmediğimden kendime teşekkür ediyorum.İçenleri gördükçede Cochineal i içenlerede sadece ığkkk derim bundan sonra alınmasınlarda
Kolanın zararlarından bahsederken sadece içindeki kafeinden söz ediliyor nedense oysa daha neler neler var bilinçsizce içiyoruz.Ama ben bunu öğrendim ya artık içebileceğimi zannetmiyorum.-as- paylaşımın için teşekkürler kolayı bırakmam için sebep oldun aynı zamanda
valla arkadaşlarım teneke alırken ben 1 litre alırdımama eskidendi yaklaşık 4 aydır kola içmiyorum çünkü zararını anladım ama geçenlerde şu coca cola nın zeromu ne onun tadına bakmak için almıştım.Gerçekten çok zararlı içenlerede bırakmasını tavsiye ediyorum...
elimde bardakta kola içerken böyle bi yazı okumak çok kötü bişe ya yok zaten uzun zamandır içmiodum dün yine başladım sanırım bugün yine bırakıcam as bizi bilgilendirdiğin için sağoll..