ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul


24 Nisan 2024, Çarşamba 18:32   

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

En İyiler  Son Eklenenler       
sohbet forum basliklari  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler > Yemek tarifleri
forum sohbet oyun basliklari
   ***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***
 <<1 234567891011>>
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 07:17:19      ***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***sohbet oyun linki

 

ChatCity Mutfağı

=========================================================================================

=========================================================================================

Yemek tariflerimizi bu sayfada paylaşırsak, sizler de bildiğiniz yemek tariflerini eklerseniz,

bu gün ne pişirelim, nasıl pişirelim sorularımıza burada cevap alabiliriz.

 

 

=========================================================================================

 

EZO GELİN ÇORBASI

 
Malzemeler :

3 çorba k.kırmzı mercimek
3 çorba k.pirinç
3 çorba k.bulgur
1 soğan
3 çorba k.un
2 çorba k.salça
3 çorba k.tel şehriye
1 çorba k.tereyağı
pulbiber
nane
su
sıvıyağ
 
 
Hazırlanışı :

İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. Afiyet olsun..

=========================================================================================

 

ET SOTE

Malzemeler;


Yarım kg. dana sotelik et
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
6 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Hazırlanışı;


Yarım kg eti yüksek ateşte pişirin. 2 kaşık sıvı yağ ile soğanı küp küp doğrayıp ilave edin. Soğanlar pembeleşince, ikiye böldüğünüz sarımsakları ve biberleri ince ince doğrayıp ekleyin.Son olarak doğranmış domatesi ve salçayı ekleyerek yaklaşık 20 dk pişirin. Afiyet olsun..

=========================================================================================

 

TAVUK BAGET

Malzemeler


1 kg.kadar tavuk paket
2-3 adet patates
2 kaşık salça
kekik,karabiber,pulbiber

Yapılışı


Tavuk bagetlerin üzerine geçenek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın. Patatesleri soyun, büyüklüklerine göre 4-5 parçaya ayırın, sıvıyağda hafif kızartın, salçayı sulandırın, hepsini bir tepsiye yerleştirin, üzerine tavuğun haşlama suyundan bir iki kepçe boşaltın.. Fırında yirmi dakika kadar tavuklar iyice kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun..

=========================================================================================

 

DOMATESLİ  PİLAV

 

 

 

Malzemeler:

1,5 su bardağı pirinç
4 adet orta boy domates (küçük doğranmış)
2,5 bardak et veya tavuk suyu ( su kullanıp içine 1 adet tavuk bulyon atabilirisiniz)
8 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber

 

Hazırlanışı:

Domatesleri yağda öldürün. Su, tuz ve biberi ekleyin. Kaynayınca pirinçleri ekleyin ve pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

===================================================================================================

 

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI

 

 

      Malzemeler:

1/2 çay zeytinyağı

15 adet arpacık soğan, soyulmuş

10 sarımsak, soyulmuş

2 ortaboy havuç, soyulmuş & küp küp doğranmış

3 adet kereviz (orta boy)

2 ortaboy patates, soyulmuş & küp küp doğranmış

1 limonun suyu

kaynamış su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı konserve bezelye

5-6 dal kereviz yaprağı

      Hazırlanması:

Yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin.yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun. 

bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün. ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin. bunları yıkayıp tencereye ilave edin. bu arada karıştırma işlemine devam edin. patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun. kerevizler yumuşayana kadar pişirin. (kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir.) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın.

soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın. sonra sebzelerle içlerini doldurun. üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.

===================================================================================================

 

FIRINDA PALAMUT

 

 

Malzemeler

1-2 tane ortadan ikiye bölünmüş palamut
2 patates
1 soğan
tuz, karabiber, pulbiber
limon
sıvıyağ

Hazırlanışı

Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın.Çok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizin.Üzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin. Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin. Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun. 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin.
Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.

 

===================================================================================================

 

 

PAPATES MANTISI

 

 

 

Malzemeler:

5-6 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı :


Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun…

 

===================================================================================================

 

MENEMEN

 

 

 

 

Malzemesi:

30 gr (2 çorba kaşığı) yağ
3 sivribiber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
300 gr (3 orta boy ) küp şeklinde doğranmış domates
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr beyaz peynir (tercihen sert ve tam yağlı, rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
5 yumurta

Hazırlanışı:

Yağı eritin. Yağ kızınca biberleri ilave edip, sık sık karıştırarak, 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu koyup, pişirin. Domates suyunu bırakıp tekrar çekince peyniri ve maydanozu ilave edip, karıştırın.
Yumurtaları ayrı bir kasede çırptıktan sonra sahana katın. Hemen karıştırın. Yumurtalar sertleşmeye başlayınca sahanı ateşten alın. Menemeni sıcak olarak servis yapın.

===================================================================================================

 

 

CEVİZLİ KADAYIF SARMA

 

 

Malzemeler:

 

Yarım kg kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
veya margarin
 

Şerbeti için:

3,5  su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya


Hazırlanışı:

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin. Afiyet olsun..

 

 

===================================================================================================

 

 

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

larissa1

larissa1 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 10:53:45sohbet oyun linki
Açıktım
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 12:40:18sohbet oyun linki

                                

                     

   gerçekten güzel olmuş  

 acıktım                                               

 

                                                

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

manolya41

manolya41 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 14:24:15sohbet oyun linki

OF OF OF BUNLAR YENİLMEZMİ !!!!!!!! ACIKTIMMMMMMMMMM SENİN YÜZÜNDEN KİLO ALICAM JULİET CANIM YAAAAAAAA

ELLERİNE SAĞLIK SÜPER BİR PAYLAŞIMM

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 22:46:01sohbet oyun linki

 

TAVUKLU YAZ TÜRLÜSÜ

 

MALZEMESİ

1 kg tavuk kuşbaşı

2 adet soğan

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı siyah zeytin

1 adet sivri biber

2 diş sarmısak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz
 
Karabiber

Kekik

YAPILIŞI

Kuşbaşı tavuğu ve Domalık biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Domatesleri rendeleyin.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarmsakları ezin.

Soğan soyup yarım veya halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritin soğanları pembeleştirin.

Tavukları ekleyip kavurun. Biberleri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırarak 15 dakika pişirin.

Rendelenmiş domates, zeytin ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın kısık ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun.

=========================================================================

 

KUZU ŞİŞ

 

 

Malzemeler

 

750 gr kuşbaşı kuzu eti


1 Tatlı kaşığı kekik


1 Tatlı kaşığı biberiye


2 Çorba kaşığı tereyağı


2 Diş sarmısak


1 Adet soğan


1 Çorba kaşığı salça


2 Adet domates


Tuz, karabiber


2 Çorba kaşığı zeytinyağı


Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat

 

Yapılışı

 

Kuzu etini tahta şişlere geçirin. Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin.

Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye,

tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın.

 

Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin.

Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin.

Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun

ve tencereden alın.

 

Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden

tencereye alın. Üzerine terbiye suyunu ilave edin.

Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.

=====================================================================

 

ZEYTİNYAĞLI FASULYE

 

 

      Malzemeler:

 

2 adet orta boy soğan

1 kilo taze fasulye

2-3 diş sarımsak

1çorba kaşığı salça

1 büyük domates

1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı

tuz, kırmızıbiber

2-3 su bardağı sıcak su

     

      Yapılışı:

 

Soğanları yemeklik doğrayın.

Bol suda yıkayın. Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün.

Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.

 

Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.

Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.

 

Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış. ). Tuzunu ilave edin.

 

20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra  sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

      Afiyet olsun.

=====================================================

 

 

 

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Tem.2009 Sal 23:34:23sohbet oyun linki
 Juli ablacım çok güzel bi paylaşım olmuş tesekkürler emeğine saglık   Artık hiç ac kalmayız  Acilen patates mantısını denemem lazım
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Tem.2009 Çar 00:01:21sohbet oyun linki

 İKRAMLIK KUMPİR  ( 4-6 KİŞİLİK )

 MALZEMELER ; 6 büyük boy patates / 4 adet sosis / 10 adet zeytin / 1 cay bardağı bezelye / 6-7 adet kornişon turşu / 1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri / yarım corba kaşığı margarin yada tereyağ / üzerine ketcap ve mayonez.

 YAPILIŞI ; Sosis turşu ve zeytinleri küçük küp halinde doğrayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve 1 cay bardağı bezelyeyi ilave edip karıştırın. Bu arada haşlanmış patatesleri püre haline getirip tuzunu ayarlayın. Yarım çorba kaşığı margarini veya tereyagını ilave edin. Patates püresini soğutmadan dikdörtgen cam bir fırın kabına alıp doğranmış malzemeleri üzerine yerleştirin. 200 derece fırında 5-10 dk fırınladıktan sonra dilediğiniz miktarda ketcap ve mayonez ilave edip sıcak servis yapın.. AFİYET OLSUN

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Tem.2009 Çar 00:21:06sohbet oyun linki

 KISIR

 MALZEMELER ; 2 su bardagı ince bulgur / 2 su bardağı kaynar su / 3 corba kaşığı sıvı yağ / 1 adet limonun suyu / 1 corba kaşığı nar ekşisi / 2 şer corba kaşığı domatez ve biber salçası / 2 şer adet domates ve salatalık / 4 yaprak marul / 3 dal taze soğan / yarım demet maydonoz / tuz / karabiber / pul biber.

 YAPILIŞI ; İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine kaynar suyu boşaltın suyunu çekip şişmesi için agzını bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra bulguru soğutun. Sıvı yag, limon suyu, nar ekşisi, domates ve biber salçası, tuz, kara biber ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatez ve salatalığı ilave edin. Sonra ince kıyılmış marulları, taze soğan, maydonoz ve pul biber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.. AFİYET OLSUN

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Tem.2009 Çar 00:50:17sohbet oyun linki

                 

                               

                                               

                        

 

     

 

            NE  BU   ÇİN    İŞKENCESİMİ?

            ZATEN  AĞZIMIZ SULANDI.ACIKTIK

         ,HAAA ANLADIM RAMAZANA HAZIRLIK.

         ŞAKA ELLERİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK

       İYİ BUNLAR DA BENİM SİZE İŞKENCELERİM ALIN   SİZE DONDURMA 

                                                       Ishas Yogurt Maker

                                                               

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Tem.2009 Çar 14:36:37sohbet oyun linki

                       

 

   Balık Böreği (2 Kişilik) 

Balık Böreği (2 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka


Yemeğin Tarifi  
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.

Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.

10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

 

 

 

  Ballı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik) 

Ballı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
3 Yufka
1.5 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri


Yemeğin Tarifi  
Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.

Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.

Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.

Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

 

  Delioğlan Sarığı 

Delioğlan Sarığı tarif tarifi Malzemeler 
4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir


Yemeğin Tarifi  
Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun.

16 adet beze koparın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın. Tereyağını eritin. Fırça ile hamura sürün. 4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun. Her grubu tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun. Rulo biçiminde sarın.

Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın. Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın. Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir. Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denir.

 

  Pür Lezzet (4 Kişilik) 

Pür Lezzet (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
250 gr Orta Yağlı Kıyma
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi
3 Domates
3 Patates
2 Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kimyon, Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi  
Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın. Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin.

Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin. Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin. Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

   

   Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik) 

Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
Köfte Hamuru:
750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı
Diğer Malzeme:
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Çorba Kaşığı Un
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)


Yemeğin Tarifi  
Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın.Sonra sıkarak ufalayın.Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun.İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.

Çiçekyağını bir tavada kızartın.Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.

Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

   

                                                                                         

                               

 alıntıdır

CC sohbet icin buraya
 <<1 234567891011>>