ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
|
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 29.Tem.2009 Çar 14:43:28 |
|
Beyaz Çikolatalı Parfe (10 Kişilik)
Malzemeler 225 gr Beyaz Çikolata 2.5 Su Bardağı Süt Kreması 1/2 Su Bardağı Süt 5 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi 1 Su Bardağı Şam Fıstığı Süsleme için: 225 gr Sade Çikolata 1 Su Bardağı Krema 1 Çorba Kaşığı Bal
Yemeğin Tarifi Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.
1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.
Şam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.
Dondurmalı Krep (4 Kişilik)
Malzemeler 2 Su Bardağı Süt 5 Kahve Fincanı Un 6 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Kesme Şeker 8 Top Dondurma Tuz KARAMEL SOS MALZEMESİ 1.5 Su Bardağı Tozşeker 1 Limonun Suyu 1/2 kg Krema 100 gr Çikolata
Yemeğin Tarifi Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.
Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
Çikolatalı Kup (1 Kişilik)
Malzemeler 1 Paket Krema (küçük) 3 Top Çikolatalı Dondurma Bir Miktar Bitter Çikolata
Yemeğin Tarifi Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun.
Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın. Kremayı huniye doldurun. Yanlardaki boşluklara sıkın. Üzerine eritilmiş çikolata döküp, servis yapın.
alıntıdır. | |
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 05:48:24 |
|
EV YAPIMI PİZZA
Hamuru :
1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya eklenerek karıştırılır.
3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve dinlendirilir.
Malzemeler:
(ekleme-çıkarma yapabilirsiniz) 300gr rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça..
Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tepsiye yayıyoruz
Sulandırılmış 1-2 kaşık salçayı hamurun üstüne elimizle yayıyoruz
Kaşarın 1/3 ünü salçanın üzerine yayıyoruz
Malzemeleri, en üste kalan 2/3 kaşarı serpiştiriyoruz
Fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun..
| |
mecanicc
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 10:23:25 |
| HAY ALLAH NİLCİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BİZ NAPCAZ ŞİMDİ
CANIM ÇEKTİ ALLAAAH İYİDE KİM YAPCAK ŞİMDİ BU YEMEKLERİ
EMEĞİNE ELİNE SAĞLIK | |
zZkUmArBaZz
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 15:05:12 |
|
Yemekler harika gorunuyo hakkaten Ben de bi tarif veriyim bari :P yemeğimiz lezzetyle ağızlrda mistik bir tat bırakan, goruntusuyle himalayaların eşşiz goruntusunu andıran soğuk kış gunlerinin vazgecilmezi olur olmaz yenebilen bi yemek Menemen
6-7 adet domates 3-4 adet yumurta ( isteğe bağlı) , kafanıza göre yağ, muhtemelen evde biber soğan filan yoktur gerek de yok zaten püf noktası yumurtaları kırdıktan sonra durmadan karıstırmak ve bol pul biber Muhabbet de guzelse menemen kesin lezzetli olur Afiyet olsun | |
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 16:39:21 |
|
FIŞ FIŞ BÖREĞİ
MALZEMELER 3-3,5 SU BARDAĞI UN 1 YUMURTA 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT 1 ÇAY BARDAĞI SU 1 PAKET KABARTMA TOZU 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN) 1,5 ÇAY BARDAĞI TUZ ARZUYA GÖRE KREM PEYNİR
HAZIRLANIŞI Bir kabın içinde yumurtayı, yoğurdu ve suyu çırpma teliyle çırpalım. İçine unu ve kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine streç folyo örterek 20 dk. dinlendirelim. Hamuru 2 parçaya ayırarak beze yapalım. Hamur bezelerinin birini unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında (0.1 mm) açalım. Sonra yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamur yuvarlaklarını kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe renk alana dek kızartarak emici bir kağıt üzerine alalım. Kızaran hamurların ortalarına arzuya göre biraz krem peynir sürüp, üçerli gruplar halinde üst üste koyup servis yapalım
BEĞENDİLİ GÜL BÖREK
MALZEMELER 6 kişilik • 3 adet yufka • 3 adet patlıcan • 1 adet limonun suyu • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri • 2 çorba kaşığı margarin • 2 çorba kaşığı un • 2 su bardağı süt • Tuz, karabiber • Sos için: 1 adet yumurta • 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI Patlıcanları iyice yıkayın. Kuruladıktan sonra közleyin. İçlerini çıkarıp, limon suyunda bekletin. Bir tencerede margarin ile unu kavurun. Üzerine sütü sürekli karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvama gelirnceye dek karıştırıp, pişirin. Limonlu suda beklettiğiniz közlenmiş patlıcan içlerini süzün. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin. Yufkaları büyük üçgenler şeklinde kesin. Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yaylak koyun. Gevşek bir sigara böreği gibi sarin. Ucundan itibaren kıvırıp, gül şekli verin. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gül börekleri dizin. Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla birlikte karıştırıp, iyice çırpın. Gül böreğin üzerine bolca sürün. 190 derece fırında gül böreklerin üzeri pembeleşinceye dek pişirin ve servis yapın
ISPANAKLI PUF BÖREĞİ
MALZEMELER 2 YUMURTA 16-18 KAHVE FİNCANI UN 4,5 KAHVE FİNCANI SU 1/2 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ 2 KAHVE FİNCANI SİRKE 1 PAKET KABARTMA TOZU 1,5 SU BARDAĞI SIVIYAĞ (KIZARTMAK İÇİN) İÇ! İÇİN 1/2 KG. ISPANAK (YAPRAKLI KISIMLARI) (ARZUYA GÖRE) 100 GR. BEYAZPEYNİRVEYA LOR PEYNİRİ 1 YUMURTA TUZ, KARABİBER
HAZIRLANIŞI Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemlibez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada ıspanaklı harcı hazırlayalım. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak yapraklarını avcumuzuda sıkıp suyunu iyice süzelim ve doğrayalım.İçine yumurtayı, ezilmiş peyniri, tuzu, karabiberi ekleyerek karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına ıspanaklı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp emici bir kağıt üzerine alalım.
GELİN KESESİ BÖREĞİ
MALZEMELER 4YUFKA 2 YUMURTA 2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN) 1 DEMET MAYDANOZ SAPI (HAŞLANMIŞ) İÇİ İÇİN 2 SU BARDAĞI NOHUT (AKŞAMDAN ISLATILMIŞ) 1/2 SU BARDAĞI CEVİZ (İRİ DÖVÜLMÜŞ) 1/2 TATLI KAŞIĞI KİMYON TUZ, PULBİBER
HAZIRLANIŞI Nohutları birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatalım, ertesi gün basnçlı bir tencerede yumuşayana dek haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim. Nohutları, blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim. İçine iri dövülmüş cevizi, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. 1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. Dilediğimiz büyüklükte bir kâseyi yufkalarm üzerine yatırıp bıçak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım. Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım. Yufkalarm kenarlarmı üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım. Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
ÇOBAN KATMERİ
MALZEMELER 1 YUMURTA 4 SU BARDAĞI UN 1,5 SU BARDAĞI SU 3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ TUZ
İÇİ İÇİN 2-3 DAL TAZE SOĞAN 2 ORTA BOY DOMATES 2-3 SİVRİ 200 GR. LOR PEYNİRİ VEYA ÇÖKELEK TUZ, KARABİBER 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.) (KATMERİ YAĞLAMAK İÇİN)
HAZIRLANIŞI Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı, suyu, sıvı yağı, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada katmerin iç harcını hazırlayalım. Bir kabın içine taze soğanları, sivri biberleri, tavla zarı iriliğinde domatesleri doğrayahm. Lor peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Unlanmış bir zeminde bezeleri 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların yarısına sebzeli harçtan yayarak diğer yarısmı kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastıralım. Katmerleri, hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da sac üzerinde arkalı önlü pişirip pişen katmerleri tereyağı ile yağlayarak servis yapalım.
| |
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 17:08:35 |
| PİLAVLAR
ALİ NAZİKLİ PİLAV
Gereken Malzemeler 3 Diş sarımsak 2 Adet limon suyu, 200 gr kıyma
2 Adet patlıcan 1 Çorba kaşığı margarin 4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Pilavı için gereken malzemeler:
2 Su bardağı su 1 Su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı margarin Tuz Sosu için gerekli malzemeler :
4 Diş sarımsak 1 Su bardağı yoğurt Üzerine :
1 Çorba kaşığı margarin
1Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanış Şekli: Öncelikle iyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın. Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın. Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.
ETLİ PİLAV
MALZEMELER Kuzu eti [250-300 gram), Pirinç (500 gr.), Soğan (yarım adet), tereyağı (3 çorba kaşığı), Su (4-5 su bardağı,sıcak) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı),
HAZIRLANIŞI 1 500 gr. pirinci bir kapta sıcak suya koyup 20-30 dakika bekletin. Bir tavada 1.5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yarım soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun. 2 250-300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın. Bu sırada tavadaki soğanların yanma-masına dikkat edin. Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Etlerin üzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dökün ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın. 3 Ayrı bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağı eritin. Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz pirinçleri kızgın yağda kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. 4Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın. Ilık olarak servis yapın.
BİBERLİ PİLAV
Gereken Malzemeler
1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet kırmızıbiber 2 Adet dolmalık biber 2 Adet domates 1 Su bardağı pirinç Tuz 1.5 Su bardağı su
Hazırlanış Şekli:
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın
OTLU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER Margarin (3 kaşık) Soğan (1doğranmış) Bulgur(2 bardak yıkanmış) Su (3 bardak sıcak) Maydanoz (yarım demet ince doğranmış) Dereotu (yarım demet ine doğranmış), Taze nane (yarım demet ince doğranmış), Fesleğen (yarım demet ince doğranmış), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı)
HAZIRLANIŞI 1 Bir tencereyi orta ateşte yanan ocağın üzerine koyun ve içine 3 çorba kaşığı margarin koyarak eritin. Eriyen margarinin üzerine 1 adet önceden ince ince doğranmış kuru soğanı ekleyin ve altın sarısı renk alana kadar karıştırarak kavurun. 2 Soğanlar kavrulunca üzerine 2 bardak yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin. Bu şekilde 2-3 dakika yani bulgurların rengi hafif değişmeye başlayana kadar kavurun. Kavurma süresi çok önemli eğer bulgurları fazla kavurup yakarsanız pilav lezzetli olmaz. 3 Kavrulan., bulgurların üzerine 3 bardak sıcak s ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşıj karabiber ekleyin. Yemeğin altını kısın ve kapağı kapatarak bu şekilde yaklaşık 8-10 dakika yani pile suyunu çekmeye başlayana kadar pişirin. 4 Yaklaşık 10 dakika sonra pilav suyunu taı çekmeden önce tencerenin kapağını açın \ sırayla önceden ince dilimlenmiş yarımşar dem dereotunu, maydanozu, fesleğeni ve naneyi atarc karıştırın. Ocağın altını kapatın ve pilavı bu sekile 4-5 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı sice olarak servis edebilirsiniz.
HAZIRLANMA SÜRESİ : 5 dakika adet Pişirme ısı ve süresi:10 dakika ocakta (orta yıkanmış
| |
manolya41
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 30.Tem.2009 Per 23:00:18 |
| Esmer Tulumba Tatlısı
4 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardağı su 1 fiske tuz 1 çay bardağı irmik 2 çornba kaşığı kakao 2 su bardağı un Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limon suyu Kızartma için: 3 su bardağı sıvıyağ
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Tencereye su, tuz ve margarin konur. Orta ateşte suyun içindeki margarinin erimesi beklenir. Daha sonra elenmiş un ve irmik birden eklenir ve hızla karıştırmaya başlanır. Un pişmeye başlayınca ateşten alınır. Ilıması beklenir. Sonra 1 yumurta kırılır ve mikserle karıştrırılır. Tam anlamıyla karışınca ikinci yumurta katılır aynı şekilde yedirilir. Diğer yumurtalar da sırasıyla eklenir. En son kakao katılır. Karışım tulumba ya da krema pompasına doldurulur. Fazla kızgın olmayan yağa 2 santim uzunluğunda bırakılır. İki yüzü kızarınca ateşten alınır. Soğuk şerbete atılır. Her seferinde tavadaki yağ soğutularak kızartmaya devam edilir.
| |
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 31.Tem.2009 Cum 21:28:33 |
|
Tüm Chatcity üyelerini bu yemekelere katkıda bulunmaya cağırıyoruz.Herkes kendi yöresine ve Memleketine ait yemek tarifleri ile katkıda bulunabilirsiniz.Katkıda bulunanlara şimdiden cok teşekkür ederiz.
Manolya Ellerine sağlık.Teşekkürler.
| |
FBuseFB
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Ağu.2009 Cmt 13:41:02 |
| Offfff Nillimmmm bu nasıl bi başlıktır böle ya.. hiç kapamam artk bu sayfayıı Muckun, Alleria, Nilimm, Manolya41 ellerinise sağlıkk çoğunu anneme yaptırtcamm şmdii | |
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 1.Ağu.2009 Cmt 16:31:48 |
|
Canım arkadaşlarım,
·Muckun· ·larissa1· manolya41 Alleria ·mecanicc· ·zZkUmArBaZz· ·FBuseFB·
Beğenileriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. Ayrıca yemek tarifi ekleyen arkadaşlarım, nefis yemekleriniz için ellerinize sağlık, bu sayfada yemek tariflerimize devam ediyoruz.. Teşekkürler..
Sevgilerimle..
SEVGİ YAĞMURUNDAN YÜREĞİNE BİR DAMLA
DÜŞÜRMEYİ BİLENLERE
| |
| |