ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul


sohbet, okey, tavla, chat
23 Nisan 2024, Salı 19:38   

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

En İyiler  Son Eklenenler       
sohbet forum basliklari  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler > Yemek tarifleri
forum sohbet oyun basliklari
   ***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***
 <<123 4567891011>>
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  1.Ağu.2009 Cmt 21:33:36sohbet oyun linki

 Aman Allah ım Halil İbrahim Sofrası gibi mükemmel olmuş Juli Ablacım  

 Paylaşımda bulunan arkadasların emeğine saglık yenı tarifler bulmam lazım

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

CCkarainciCC

CCkarainciCC resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  1.Ağu.2009 Cmt 23:57:16sohbet oyun linki

Fıstıklı Baklava Tatlısı Yapılışı - Fıstıklı Baklava Tatlısı Tarifi
https://www.ozgurdondurma.com/urunler/125/fis_kuru_bak.jpg

Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 gr fıstık veya ceviz.

Tarifi
Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin. Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin.Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın.
Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin. Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın. Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin.
Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin.
Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin. Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb. gibi) dilimleyin.
Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır.
Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin. Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır.

öfff öfff öff yenmezmi bu

Tatlıda benden olsun NİL

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  3.Ağu.2009 Pzt 02:50:35sohbet oyun linki

                                                       ÇORBALARIMIZ

       Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek 

Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek tarif tarifi Malzemeler 
2 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı çiçek yağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 büyük baş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5-2 litre su
1 yemek kaşığı tereyağı


Yemeğin Tarifi  
Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Pembeleşince, pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak, mercimeği tamamen aktarın. 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Bir dakika daha kaynatın.

Sirke, dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun.

    

    Domates Soslu Çorba (8-10 Kişilik) 

Domates Soslu Çorba (8-10 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Çay Kaşığı Tuz
15 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
Sos İçin
1 Adet Domates
3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı


Yemeğin Tarifi  
Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün.

Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın.

Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosu gezdirip, sıcak servis yapın.

   

     


Ispanak Çorbası (6 Kişilik) 

Ispanak Çorbası (6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
1/2 kg. Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su


Yemeğin Tarifi  
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.

Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.

Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.

   

     Karalahana Çorbası (6 Kişilik) 

Karalahana Çorbası (6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi


Yemeğin Tarifi  
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.

Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.

Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.

  

    Düğün Çorbası (4 Kişilik) 

Düğün Çorbası (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.

Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.

    

                                      

                                                             

alıntıdır

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  3.Ağu.2009 Pzt 03:09:11sohbet oyun linki

                                                      DOLMALARIMIZ

         Lahana Dolması (10-12 Kişilik) 

Lahana Dolması (10-12 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr. Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr. Soğan
125 gr. Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg. Yoğurt
1 Adet Yumurta


Yemeğin Tarifi  
Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun. Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın. 10 dakika dinlendirin.

Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın. Dolmaları bir tencereye dizin. Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin. 50 dakika pişirin.

Sos için soğanları kıyın. Margarinle kavurun. 3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun.

Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın. Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın.

Dolmaların üzerine dökün.Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın.

Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır. Evde ekmek yapımında kullanılır. Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidir.Lahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

   

     Kırmızı Biber Dolması (8 Kişilik) 

Kırmızı Biber Dolması (8 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
1 Kg Kırmızı Biber
400 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pirinç
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
1 Çay Kaşığı Dolma Baharı
Tuz,Karabiber
1 Adet Et Suyu tableti


Yemeğin Tarifi  
Biberlerin sap kısmından kapak keselim. Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım. Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.

Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.

Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Ağır ateşte pişirelim.

Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur. Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin. Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.

       

   Patates Dolması (4 Kişilik) 

Patates Dolması (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber


Yemeğin Tarifi  
Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın.

2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.

Patateslerin içlerine doldurun.Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

        

      Sarıp Sarmala 

Sarıp Sarmala tarif tarifi Malzemeler 
1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi  
Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın. Biraz dinlendirin.

Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Soğuk oÍarak servise sunun.

          

      

         Zeytinyağlı Biber Dolması (6 Kişilik) 

Zeytinyağlı Biber Dolması (6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler 
Soğan 6 büyük boy - 600 gr
Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr
Çamfistığı 2 yemek kaşığı - 20 gr
Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr
Domates 3 küçük boy - 250 gr
Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr
Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr
Su (sıcak) 2 1/4 su bardağı - 500 gr
Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr
Yeşil biber (dolmalık) 12 orta boy - 850 gr
Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr
Dereotu 1 küçük demet - 30 gr
Taze nane 10-15 yaprak - 10 gr
Tarçın 1 tatlı kaşığı - 2 gr
Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr
Yenibahar 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr


Yemeğin Tarifi  
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, fistıkların sararması için birkaç dakika açık olarak karıştır.

Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir. Domatesleri yıka, birini ayır, diğerlerini tencereye rendele, 2 tatlı kaşığı tuz, şeker ve 1 su bardağı su ile tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir.

Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıka, biberin sap kısımlarını bastırarak çıkar ve çekirdeklerini boşalt, içlerine kalan tuzu serp. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy, nane ve baharat ile birlikte pilava ekle, 10 dakika dinlendir. Kalan domatesi dörde bölüp, yarım santimetre kalınlıkta doğra. Biberleri hazırlanan içle doldur üzerlerini domates dilimleriyle kapat, yayvan bir tencereye diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak koy. Kalan 1/4 su bardağı sıcak suyu ekle, yaklaşık 50 dakika pişir.

Notlar Batı bölgelerinde pişirilir. Öğünlerde et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir. Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır. 1 Porsiyonun Besin Değerleri

Enerji 467 cal

Sodyum 1205 mg Protein 6.8 g

A Vitamini 1576 iu Yağ 27.7 g

Tiamin 0.21 mg Karbonhidrat 50.7 g

Riboflavin 0.17 mg Kalsiyum 66 mg

Niasin 2.03 mg Demir 2.83 mg

C Vitamini 99 mg Fosfor 136 mg

Çinko 2 mg

Kolesterol 0 mg

      

  Malzemeler                                            Zeytinyağlı Yaprak Sarması       
• 0.5 kg. sarmalık yaprak                                        
• 4 tane orta boy soğan
• 2.5 su bardağı birinç
• Bir tutam maydanoz
• 2 tane domates
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• Bir miktar (tuz, pul biber, karabiber, nane)
• 2 su bardağı sıvıyağ    

Tarif

Önce yapraklar sıcak suda sapları yumuşayana kadar haşlanır. Soğuk sudan geçirilir ve bekletilir. Bir tarafta soğanlar küçük küçük doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp ilave edilir ve biraz çevrilir. Sonra sırayla domatesler küçük küçük doğranıp ilave edilir ve karıştırılır.

Tuz, pul biber, nane, karabiber, salça katılarak üzerine biraz su ilave edilir ve en son maydanozlar küçük küçük doğranarak ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra soğumaya bırakılır. Yapraklar tek tek saplarından koparılıp, yaprağın içine daha önce hazırlanmış olan iç malzemeden bir tatlı kaşığı konur ve sarılıp tencerenin içine sırayla dizilir. Sarmaların üzerine dilim dilim kesilen limonlardan koyulur. Sonra su ilave edilerek üzerinde biraz sıvı yağ gezdirilir ve tencerenin üzeri düz bir kapak ile kapatılır. Ocakta 1.5 saat bekledikten sonra soğutulur ve tabağa dizilip servis yapılır. 
 
                               
                                                         
 
alıntıdır            
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

manolya41

manolya41 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  5.Ağu.2009 Çar 17:48:04sohbet oyun linki
                             SANDAL SEFASI   



Malzemeler:
  • 7 adet bostan patlıcanı
  • kızartmak için sıvıyağ
  • 1kg antrikot et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet domates
  • 3-4 adet sivribiber
  • tuz
  • üzerlerine kaşar peyniri rendesi
Hazırlanması
  1. Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.
  3. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

manolya41

manolya41 resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  5.Ağu.2009 Çar 17:49:57sohbet oyun linki
                    Dulavrat Çorbası

Malzemeler (6 kişilik)
* 2 su bardağı un
* l fincan su
* l yumurta
* l su bardağı nohut (haşlanmış)
* 2 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış)
* 7 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı Sana
* l çorba kaşığı salça
* (l kahve fincanı su içinde eritilmiş)Karabiber, pul biber,kuru nane,tuz,kırmızı biber
* 2 limonun suyu Kahırtlak Hamuru

Yapılışı:

l. Unu tuz ile eleyip,ortasını açıp yumurta ile suyunu koyun.Kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayın.
2. Hamuru oklava ile mantı hamuru inceliğinde açın.
3. Yarım santim uzunluğunda,yarım santim eninde hamurlar kesin.
4. Kahırtlak hamurunu hazırlayıp,küçük kareler halinde kesin.
5. Ayrı bir tencerede,haşlanmış nohut,mercimek ve et suyunu kaynatın.
6. Kaynayınca küçük kare şeklindeki hamurları ilave edin. Hamurlar pişince
tencereyi bir tarafa alın.
7. Küçük bir tavada Sana’yı hafifçe yakıp, salçayı ilave edin.Karabiber,kırmızıbiber,
kuru nane ekleyip,bu karışımı çorbanın içine dökün,karıştırın.
8. Kahırtlak malzemelerini iyice yoğurun.Bu hamurdan küçük parçalar kopartıp avuçlarınızla yuvarlayıp kare dilimler şeklinde (veya arzu ettiğiniz tipte) kesin.
Bu hamur dilimlerini kızgın yağda kızartın.
9. Çorbanın içine limon suyunu ekledikten sonra tabaklara alın.
10. Üzerine yağda kızartılmış kahırtlaklardan serpiştirip servis yapın

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

ENC0Z

ENC0Z resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  5.Ağu.2009 Çar 23:46:33sohbet oyun linki

Ya biri şu başlığa not yazsın lütfen.. Karnı acıkanlar okumasın diye :((

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Ağu.2009 Cum 18:54:27sohbet oyun linki

 

IZGARA KÖFTE

Malzemeler:


500 gr Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kızartmak için Sıvı Yağ

 

Yapılışı:

 

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğuralım.
Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışması için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir şekil verin. Kızgın yağa atarak köfteleri pişirerek, sebzeyle servis yapın.

========================================================================================================

HİNDİ KÖFTE

 

 

Malzemesi:

 

200 gram hindi göğüs
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber, köfte baharatı
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet orta boy havuç

 

Hazırlanışı:

 

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın.
Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin.
Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.

 

==============================================================================

 

 

MISIR UNLU TAVUK KIZARTMA

 

 

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
tavuk etini bulamak için mısır unu
sıvıyağ

Hazırlanışı :

Tavuk göğsü ince ince kesilir. Bir kap içerisine yumurta kırılır. Tuz ve isteğe göre baharat atılır. Kesilen tavuk etleri bu yumurtalı karışıma batırılır. Daha sonra mısır ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun…

 

==============================================================================

 

LİMONLU TAVUK

 

 

Malzemeler:

 

1 adet tavuk gögsü

1 adet limon

1 adet yeşil biber

1 adet havuç

1 adet domates

baharat (kekik.pul biber.tuz.kimyon)

 

Yapılışı:

Tavuğu hafif kızgın bir tavada iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz, sebzelerimizi iri parçalar halinde doğrayıp hafif yağladığımız bir tavada soteliyoruz sebzelerimiz tavada sotelenirken limon suyu ilave edip artan limonu kabuğuyla doğrayıp sebze sotemize atıyoruz baharatımızı ekleyip biraz daha soteledikten sonra hafif pişen tavuğumuzu sebzelerle beraber tavada ceviriyoruz ..Afiyet olsun…

 

 

================================================================================

 

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Ağu.2009 Cum 20:31:34sohbet oyun linki

 

KOLAY KUZU KEBAP

 

 

               Malzemesi:

1 kg. kemikli kuzu eti

Bol karabiber

Biraz tuz

1 cay bardağı su

½ cay bardağı kadar zeytinyağı

 

Yapılışı:

Etler yıkanır, onlu arkalı karabibere bulanır. Büyükçe bir celik tencerenin dibine etler dizilir, üstünden biraz tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Su ilave edilir ve kısık ateşte, etler yumuşayıp suyunu çekinceye dek pişirilir..

Yalnız küçük bir hatırlatmam olacak, etin içinde pişilirken bolca karabiber olduğu için hafif acı bir kebap oluyor, isterseniz karabiber miktarını istediğiniz kadar azaltıp, arttırabilirsiniz, afiyet olsun..

 

 

===========================================================================

 

BONFİLE

 

 

Malzemesi:

 

300 gr bonfile fileto

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet patates

baharat, (kekik karabiber, feslegen )

2 adet mısır tursusu

1 bağ maydanoz

krema

 

Yapılışı

 

Bonfileyi baharatlayıp az kızgın tavada pişiriyoruz.. Patateslerimizi elma dilimi gibi doğrayıp kızgın yağda pişiriyoruz, kırmızı biberimizi de aynı şekilde iri parçalar halinde yeşil biberimizle berber kızartıyoruz, mısırları da aynı şekilde kızartıyoruz..

Boş bir tavaya az yağ ve beyaz şarap ilave edip maydanozu atıyoruz az krema ilave edip kaynatıyoruz pişen bonfilemizi servis tabağına alıp, kızarttığımız sebzelerimizi yerleştiriyoruz,  etimizin üzerine hazırladığımız maydanozlu kremamızı yayıp, servis edebiliriz..Afiyet olsun..

 

 

===========================================================================

 

MANTAR SALATASI

 

 

Malzemeler:

1/2 kilo mantar
1 su b. yoğurt
2 diş sarımsak
3 çorba k. mayonez
Tuz
Toz kırmızı biber
1 çorba k. sıvıyağ veya tereyağı

 

Tarifi:

 

Mantarları doğrayın. Tavada yüksek ısıda tereyağında veya sıvıyağda soteleyin. Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün. En son ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.. Afiyet olsun..

 

===========================================================================

 

DOMATESLERE DOLDURULMUŞ MAYONEZLİ SALATA

      Malzemesi:

 

3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)

3 adet patates

1 adet havuç

2 adet salatalık

3 çorba kaşığı mayonez

4 diş sarımsak

Tuz

15-20 domates

      Hazırlanışı

 

Süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. Süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.

Havucu ve patatesi haşlayın. Minik küpler halinde doğrayın.

Salatalığın kabuklarını soyun. Bunları da küp küp doğrayın.

Yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.

Domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun.

İçlerine salatayı doldurun.

Maydanozlarla süsleyerek servis yapın.

===========================================================================

KOLAY DOMATESLİ TAVUK

 

     Malzemesi:

 

Bolca domates

Sarımsak

Zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Kemiksiz ve derisiz tavuk budu

 

Yapılışı:

Tencereye bir miktar zeytinyağı gezdirilir, tavuklar üstüne yerleştirilir, minik minik doğranan sulu domatesler eklenir. Birkaç dis sarımsak minik minik doğranır, tuzu ve karabiberi eklenir. Ve 1 cay bardağı kadar su eklenir. Kısık ateşte tavuklar yumuşayıncaya dek pişirilir ve yanında pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun..

===========================================================================

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xturgayx

xturgayx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Ağu.2009 Cum 21:04:45sohbet oyun linki
varya akşam akşam aç karınla bunları okumak çin işkencesi gibi bişi yaw...ellerine ve emeğine sağlık
CC sohbet icin buraya
 <<123 4567891011>>