|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 2.Eyl.2009 Çar 03:41:57 |
|
Afiyet olsun Artek, tam da sahur vakti ne gider değil mi, sen bir ekmek de yersin bu nefis menemenle..
|
|
CooLizmirArtek
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 2.Eyl.2009 Çar 04:07:52 |
|
Sağol Nil Abla, Haklısın 1 Ekmek Gider Bu Meneneme :)Vala Resimi Gördüm İçim Jızz Etti :) Anneme Sölüceğim Yarın Akşam Yemessem Şişer Bi yerlerim (: |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Eyl.2009 Pzr 14:12:15 |
|
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler; 4 yumurta / 1 su bardağı şeker / 1 su bardağı un / 1 paket kakao / 1 paket kabartma tozu / 1 paket çikolata sosu / 1 paket krem şanti / 1 kg. süt.
Yapılışı; Bir kabın içerisine 4 yumurta ve 1 bardak şeker konulup iyice çırpılır. Daha sonra 3 kaşık süt ilave edilerek tekrar çırpılır. Son olarakda unu, kakaoyu, kabartma tozunu ekleyerek çırptıktan sonra kek hamuru fırına verilir. Kek piştiktikten sonra 2 bardak sütü kekin üzerine dökerek soğumaya bırakılır. Diğer yandan krem şantiyi hazırlayıp soğuttuktan sonra kekin üzerine sürülür. Son olarakda çikolata sosunu hazırlayıp soğuttuktan sonra pastanın üzerine döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.. |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Eyl.2009 Pzr 14:25:15 |
|
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler; 1 su bardağı hindistan cevizi / 1 su bardağı şeker / 2 yumurta sarısı / 1 paket kabartma tozu / 1 paket vanilya / 1 paket margarin / Alabildiği kadar un..
Yapılışı; Bir kabın içerisinde bütün malzemeler karıştırılarak, hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurulur. Hamur istenlen kıvama geldikten sonra, arzu edilen miktarda hamurdan parcalar alıp şekil vererek yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırına pişmeye bırakılır. ( Ben yapıyorum güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim) Afiyet Olsun.. |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Eyl.2009 Pzr 14:54:51 |
|
PİZZACIKLAR (16 adet)
Hamur için; 125 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş margarin / 3 çorba kaşığı yoğurt / 1 adet yumurta / 1 çay kaşığı tuz / 1 paket kabartma tozu / 3 su bardağı un..
Üzerine; Küp doğranmış domates - biber - sucuk - salam / rendelenmiş kaşar peyniri..
Sos için; 1 adet domates / 1 tatlı kaşığı salça..
Yapılışı; Öncelikle hamur için derin bir kapta margarin, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu ve unu yoğurup ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dk. kadar bekletilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, el ile bastırılarak açılır. Sos için domatesi rendeleyip, salça ile karıştırdıktan sonra hamurların üzerine sürülür. Üzerine pizza malzemelerini yerleştirip, en üste kaşar peyniri serpilir. Fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.. Afiyet Olsun.. |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Eyl.2009 Pzr 15:06:54 |
|
TUZLU KEK
Malzemeler; 1 su bardağı zeytinyağ / yarım su bardağı süt / 1 su bardağı küçük doğranmış biberli yaşil zeytin / 1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir / 1.5 su bardağı un / 3 adet yumurta / 1 paket kabartma tozu / 1`er çay kaşığı çörek otu ve tuz / 2`şer çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz ve dere otu / 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık..
Yapılışı; Yumurtalar, süt ile birlikte birkaç dk. çırpılır. Karışımın üzerine zeytinyağı ekleyerek 1-2 dk. daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozu ilave edilir. Sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dere otu, maydonoz, tuz ve çörek otu ilave edilerek iyice karıştırılır. Dikdörtgen bir kek kalıbı önce yağlanıp sonra unlanır. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşenip, kek hamuru kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk. pişirilir. Afiyet Olsun.. |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Eyl.2009 Pzr 20:59:37 |
|
EKLER PASTA
Malzemeler; 125 gr. margarin / 2.5 bardaktan az un / 4 yumurta / 2 tatlı kaşığı toz şeker / 1 fiske tuz / 2 bardak su..
Kreması için; 1 yumurta / 1 bardak toz şeker / 3 çorba kaşığı un / yarım kg. süt / 65 gr. margarin / 1 paket vaniya..
1) Krema için; yumurta, şeker, unu karıştırıp yavaş yavaş süt ekleyerek pişirin. Isınınca yağ ve vanilyayı ekleyin.
2) 2 bardak su, yağ, şeker ve tuz koyup pişirin. Unu ekleyip tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın.
3) Ilınınca yumurtaları kırıp karıştırın. Krema torbasına koyup, ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkın.
4) Orta ısıdaki fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirin. İçlerine krema doldurun, son olarakda üzerini çikolata ile kaplayın. Afiyet Olsun.. |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 8.Eyl.2009 Sal 12:58:51 |
|
PATATES ÇORBASI
Malzemeler; 5 bardak su / 3 adet patates / yarım bardak yoğurt / yarım bardak un / 2 adet yumurta sarısı / 1 adet soğan / 2 diş (rendelenmiş) sarımsak / 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber / 1 tatlı kaşığı tuz / 3 yemek kaşığı tereyağ..
Yapılışı;
1) Önceden soyduğunuz 3 adet patatesi küp küp doğrayın. Doğradığınız patatesleri bir kabın içine alarak bol su ile yıkayın ve süzün.
2) Patatesleri tencereye elın ve 5 bardak su ilave edin.
3) Bir kabın içine yarım bardak yoğurt, yarım bardak un, 2 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım bardak su ilave ederek karıştırın.
4) Patatesleri haşladığınız sudan iki kepçe su alarak diğer kapta hazırladığınız yoğurtlu karışımın içine dökün ve karıştırın. Bu sayede çorbanız kesilmez. Daha sonra tüm karışımı haşlanan patateslerin içine boşaltın ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. Çorbanızı 5-6 dk. daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
5) Bir tavanın içine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının içine 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet rendelenmiş soğan ekleyerek altın sarısı olana kadar soteleyin.
6) Soğanların içine 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi karıştırın ve patatesli çorbanın içine ekleyin. Bir süre daha kaynattıktan sonra çorbanızı kaselere alarak servise hazır hale getirin.. Afiyet Olsun.. |
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 24.Eyl.2009 Per 19:48:06 |
|
Enisecim, güzel tariflerin için ellerine sağlık çok teşekkürler..
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 24.Eyl.2009 Per 21:27:23 |
|
İSKENDER KEBAP
Malzemeler (6 kişilik)
1 büyük pide 600gr. hazır döner 300gr. tereyağ 6 yemek kaşığı domates salçası tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak pide küp küp doğranıp fırında ısıtılır. Daha sonra dönerler bir tavada ısıtılır.. Salça, tuz ve biraz su eklenerek sos hazırlanır. En son tereyağ eritilip kızdırılır. Kızarmış olan pideler tabağa konulur. Üstüne biraz salça sosu dökülür. Daha sonra dönerler dizilerek, tekrar salça sosu ve kızgın tereyağı dökülür ve isteğe göre yanında yoğurtla servis yapılır…
Afiyet olsun..
=========================================================================================
FIRINDA TAVUK
Malzemesi: * 1 kilogram parçalanmış tavuk * 3 adet orta boy patates * 3 diş sarımsak * 1/2 yemek kaşığı biber salçası * 1/2 yemek kaşığı domates salçası * 1 çay kaşığı karabiber * 4-5 adet yeşil biber * 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı; Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım. Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım. Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim. Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım. Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim. En üste de yeşil biberleri karışık ekleyerek fırına sürelim. 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun..
=========================================================================================
|
|