|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 15:01:41 |
|
Sen yaptığın tariflerden yaz onları deneyelim. Yapamıyorsanda emeğe saygı göster!! |
|
tatlicadi999
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 19:08:43 |
|
oyy acıktım yaaa canım çekti şimmdi niye durduk yere bu işkenceyi yapıyosunuz ki
AVCI KEBABI
750 gr koyun eti 2 çorba kaşığı margarin 3 adet soğan 2 adet domates veya yarım fincan domates salçası 3 adet patates 3 adet havuç 2.5 bardak su 1 fincan bezelye Karabiber Tuz
Nasıl Yapılır
Soğanları sekize bölün. Bir tencereye kuşbaşı doğranmış eti, soğanları, dörde bölünmüş domatesleri koyarak yarım saat orta ateşte pişirin. Et suyunu çekince tuz ve ılık su katarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin. Bir saat sonra minik doğranmış havuç ve sekize bölünmüş patatesleride ilave edip bir saat daha pişirin.VE SERVİSE HAZIR YİYİN ARTIK |
|
tatlicadi999
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 19:10:21 |
|
BAHÇİVAN KEBABI
1 kg kuşbaşı et 6 çorba kaşığı margarin 2 adet havuç (dilimlenmiş) 4 adet domates (küçük doğranmış) yarım kg arpacık soğan 1 su bardağı bezelye 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu kırmızı biber tuz
Nasıl Yapılır
Margarinde etleri kavurun. Havuçları dilimleyip ilave edip tencereyi kapatın. Ağır atete 1 saat kadar pişirin. Domatesleri, soğanları, bezelyeleri, tuz ve kırmızı biberi katın. Yarım saat daha pişirin. Biraz sıca su ilave edin.ETLER PİŞİNCE DEREOTU SERPİP SERVİS EDİN |
|
tatlicadi999
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 19:11:27 |
|
ÇÖMLEKTE ET
1.5 kg. kemikli dana eti 1 adet soğan 1 baş sarımsak 2 çorba kaşığı sirke Karabiber Kimyon Tuz
Nasıl Yapılır
Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın. Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin |
|
tatlicadi999
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 19:12:37 |
|
BEBEK PASTASI
250 gr margarin 4 kaşık kakao 5 yumurta 1.5 bardak şeker 1.5 bardak un 2 kaşık kabartma tozu 1 bardak süt
Nasıl Yapılır
Bir kapta margarin ve kakaoyu eritin. Öte yandan yumurta ve şekeri çırpın. Buna süt ve unu ilave edin. Kakao ve yağ karışımından bir bardak ayırın ve kakaoyu kek hamuruna karıştırın. Keki orta ısılı fırında 50-60 dakika pişirin. Çıkınca kalan kakao karışımını üzerine dökün. |
|
tatlicadi999
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Eki.2009 Çar 19:13:42 |
|
DÜDÜKLÜ TENCEREDE KAKAOLU KEK
1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı kakao 5 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Limon kabuğu rendesi Yarım paket bitter çikolata
Nasıl Yapılır
Düdüklü tencerenin içini margarin ile yağlayıp unlayın. Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, tuzu karıştırıp eleyin. Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesini bir kapta çırpıp iyice koyulaştırın. Un karışımını koyup hafifçe karıştırıp, düdüklü tencereye boşaltın. Kapağını kapatın ancak düdük açık kalsın. En kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirin. Ateşi kapattıktan sonra 5 dakika dinlendirip kapağını açın. Ters çevirerek servis tabağına alarak üzerine ben mari usulü ile erittiğiniz çikolatayı dökün |
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Eki.2009 Çar 20:36:20 |
|
ÇikoLatalı Pasta
MALZEMELER
Kek için;
4 adet yumurta 1 bardak pudra şekeri 1/2 su bardağı un 1 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya.
Krema için;
250 gram margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kahve fincanı ılık süt
HAZIRLANMASI
Krema;
Yağı elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sütü azar azar karışıma ilave edip karıştırın.
Pasta;
Vanilya, şeker ve yumurtayı yoğurt gibi oluncaya kadar çırpın.Unu kakao ile karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın.Yuvarlak kek kalıbını hafif yağlayın ve karışımı dökün.Orta hararetli fırında pişirin.Pişen keki ortadan ikiye ayırın.Parçalardan birinin üzerine hazırladığınız kakaolu kremayı sürün diğer parçayıda üzerine kapatın.Kalan kremayı üstüne ve tüm kenarlarına sürün.Pastanızın üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun... |
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 2.Kas.2009 Pzt 20:32:30 |
|
Krem ŞokeLLa
MALZEMELER:
1 litre süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı margarin 9 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı kakao 1 pk vanilya
Hazırlanışı: 1 litre süt, nişasta, pirinç ununu ,şekeri ve kakaoyu pişiriyoruz ,kaynamaya başladığında margarinimizi ve vanilyamızı ekliyoruz.bir taşım kaynadıktan sonra kuplarımıza döküyoruz .soğuduktan sonra arzuya göre süsleyip servis yapıyoruz .
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 29.Tem.2010 Per 10:00:03 |
|
Mantarlı Biftek
Malzemeler :
4 adet dana biftek
1 adet kuru soğan
Yarım kilo mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı :
Orta derinlikte bir tavaya biftekleri alın.Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tavaya ilave edin.
Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları orta büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.
Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
Sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın, tavaya ekleyin.
Tuzunu ilave edip tavanın kapağını kapatın.
Mantarlar pişene kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.
Pişmiş biftekleri tavaya ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ocaktan 2 dakika önce indirmeden önce kekiği ekleyip karıştırın.
Patates püresi ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun.
----------------------------------------------------
Çoban Kavurma
Malzemeler :
500 gram kuzu eti
3 adet kuru soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı :
Kuzu etini 2 cm uzunluğunda doğrayın.
Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
Orta büyüklükte bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Soğan, rendelenmiş domates, kuzu eti ve sarımsağı tavaya alın.
Yüksek ateşte 3 dakika boyunca hızlıca karıştırarak kavurun.
Tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz ve kekik ilave edip karıştırın..Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
----------------------------------------------------
Güveçte Tavuk
Malzemeler:
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın.
Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin.
Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın.
Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda tavuk etini süzün.
Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın.
Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun..
----------------------------------------------------
|
|
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 29.Tem.2010 Per 14:19:15 |
|
Manca Salatası
Malzemeler : 4-5 adet patlıcan 3-4 etli kırmızı ( yağlık ) biber 3 orta boy domates 4-5 sivri yeşil biber 5-6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu ( arzuya göre )
1 kahve fincanı zeytinyağı ( ayçiçek yağı ) 1 kahve fincanı elma veya üzüm sirkesi Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanlar ve etli yağlık kırmızı biberler ateşte közlenir. Közlenen malzemelerin kabukları dikkatlice soyulup dişe gelecek parçalar halinde kıyılır. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler, tohum yatakları alınıp ince kıyılmış yeşilbiberler, maydonoz ve dereotu da ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Tüm malzeme güzelce karıştırılıp tuzu ayarlanır. Bir süre dinlendirip servise alınır.
Not : Sarımsağın bol kullanılması ve sirkeyle lezzetlendirilmesi mancanın en belirgin özelliğidir. Bu uygulama sırasında sosu için asla limon kullanılmaz
afiyet olsun |
|