ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul


sohbet, okey, tavla, chat
29 Mart 2024, Cuma 18:13   

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

En İyiler  Son Eklenenler       
sohbet forum basliklari  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler > Yemek tarifleri
forum sohbet oyun basliklari
   ***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***
 <<123456789 1011>>
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Tem.2010 Per 14:24:23sohbet oyun linki

Rumeli böreği (soslu börek)

Malzemelerimiz ; 3 adet yufka, 1 tavuk göğsü, 1/4 limon suyu, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz , karabiber,

Böreğimizin sosu için gerekli malzemeler; 2 buçuk su bardağı tavuk suyu, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı un, 3 diş sarımsak, 2 adet yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı sirke,

Böreğin Üzerine ; bir çorba kaşığı tereyağ, kırmızı biber


Rumeli Böreği’nin Hazırlanışı: Tavuk göğsünü suyunun içinde 1/4 limon suyu sıktığımız suda haşlıyoruz. Pişince tavuğun etlerini kemiklerinden ayıklayıp, didik didik etleri ayırıyoruz. Tuz ve karabiber serpiştirip bekletiyoruz. Yufkalarımızı alıp üst üste seriyoruz, yufkamızı enine ve boyuna keserek 4′e bölüyoruz. Elde ettiğimiz 4 eşit üçgen parçamızın üzerine sıvı yağımızı fırça ile sürelim. Üçgen hamurumuzun geniş kemarlarına tavuk etinden bir miktar koyalım ve rulo yapalım, içe doğru gül böreği şeklinde saralım. Böreğimizin açılmaması için ucunu böreğin altına sıkıştıralım. Orta dereceli ısıda bereklerimizi altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra fırından alır almaz üzerine soğuk tavuk suyunu gezdirelim ve böreğimizi tekrar fırına sürüp 5 dakika daha fırında bekletelim. Bu şekilde suyunu emmesini sağlamış olucaz.

Sosumuz için; Bir tencereye sıvıyağ, yoğurt, un, yurmurta sarıları ve dövülmüş sarımsaklarımızı koyalım ve karıştıralım. Topaksız muhallebi kıvamına gelene kadar ağır ateşde pişirerek karıştıralım. Koyulaşınca ateşten alıp 2 çorba kaşığı sirke ilave edip karıştıralım.

Böreğimizi servis tabağına alıp sosumuzu üzerinde gezdirelim.Tereyağımızı küçük bir tavada eritip ve kırmızı biberimizide içine karıştırıp böreğimizin üzerinde gezdirelim. Afiyetle yiyiniz.

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  4.Eyl.2010 Cmt 02:54:25sohbet oyun linki

 

FIRINDA OMLET

 

Malzemesi  :

 

1 adet bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
3 adet yumurta
4-5 adet yeşil sivri biber
kırmızı pulbiber tuz
Ekmekleri yağlamak için margarin

Yapılışı    :


Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine yağ sürün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin. Peyniri bir kabın içinde ezin. Yumurtaları çırpıp içine ilave edin. Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin. Karışıma tuzunu da ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun.

 

 

----------------------------------------------------

KOLAY FIRIN MAKARNA


 

Malzemesi  :

1 paket makarna
Yarım paket margarin
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık un
2 adet yumurta
Tuz
bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı    :

Makarnayı haşlayın. Soğuk suyla soğutup tepsiye dökün. Yağını kızdırıp üzerine dökün ve karıştırın. Yoğurda, unu, yumurtayı karıştırıp çırpın. Tuzunu da katın. yarısını makarnaya karıştırın. Makarnayı tepsiye iyice serin. Kalan sosu da üstüne döşeyin. Kaşar peynini rendeleyin. Üstüne serin ve fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarın, servis yapın.

Afiyet olsun.

 

----------------------------------------------------

YUMURTALI PATATES

 

Malzemesi :
4-5 patates (orta boy)
2-3 yumurta
pulbiber, tuz
yarım çay bardağından az sıvıyağ

Yapılışı   :

Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra minik küpler şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağını koyduktan sonra, biraz ısınınca doğranmış patatesleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak pişirin. En son yumurtaları kırın. Tuzunu, biberini atın. Yumurtalar piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

----------------------------------------------------

 

PATATESLİ ET

 

 

Malzemesi  :

500 gram dana eti
3 Adet orta boy Patates
3 Adet Havuc
1 Adet Kurusoğan
10 Tane Kadar Tane Karabiber
1 litre kadar su..
İsteğe göre tuz
Yapılışı   :
Etler iri parçalar halinde doğranır, patatesler etlerin büyüklüğüne yakın kesilir, havuçlar verev şekilde kesilir. Soğan ayıklanıp tüm olarak tencereye ilave edilir üzerlerine 1 litre su ve tuzda eklenir 10 tane kadar tane kara biberi de ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.

İstenirse düdüklü tencerede yapılabilir.. Normal tencerede pişirilirdiğinde pişme süresi daha uzun tutulur.

Afiyet olsun..

 

 

----------------------------------------------------

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xxxxizmirlixxxx

xxxxizmirlixxxx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  4.Eyl.2010 Cmt 18:37:21sohbet oyun linki
nil acıktınmı
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

xJULIETx

xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Oca.2011 Cum 08:31:35sohbet oyun linki

 

PRATİK TAVUK ŞİNİTZEL

 

 

 

Malzemesi :

800gr tavuk göğsü (dilimlenmiş)
2 adet yumurta
1 kase mısır unu
sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:

Yumurtaları derince bir kabın içerisine kırın ve tuzu da ekleyerek çırpın. Dilimlenmiş göğüs etlerini yumurtalı karışımın içine koyarak etin her yerine yumurtanın bulanmasını sağlayın..

 

 

Yumurtalanmış etleri yayvan bir kaba dökmüş olduğunuz mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın..

 

 

 

Afiyet olsun..

 

 

 

---------------------------------------------------

 

KOLAY KUMPİR

 

 

Malzemesi:

Sosis
salam
sucuk
mısır
yeşil biberli zeytin
siyah zeytin
garnitür bir kutu.

Kornişon turşu
yarım kilo patates
kaşar peyniri
biraz tereyağı

Yapılışı  :

Patatesi haşla, tuzunu ayarlayıp fırın tepsisine döşe. üzerine mısırları ve azıcık tereyağı ekleyin. Geri kalan malzemeleri de küçük küçük doğrayıp harmanlayın tepsiye dökerek yayın. Üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyip 250 dereceki fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Mayonez ve ketçap ile servis yapın..

Afiyet olsun..

 

 

 

---------------------------------------------------

 

 

KIYMALI PATATES

 

 

Malzemesi :

4 patates
300 gr kıyma
2 soğan
1 çorba kaşığı salça
kırmızı biber,karabiber
kekik,tuz
sıvıyağ

Sosu için:
2 çorba kaşığı un
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:
Önce patatesleri küp küp doğrayıp altın sarısı olana dek yağda kızartalım. Diğer tarafta kıymayı soğan ve salça ile soteleyelim. İçine tuz ve baharatları ekleyelim. Fırın kabının altına patatesleri alalım.Üzerine kıymalı harcı yayalım.

Sosu için yumurtaları kırıp içine yoğurt ve un ekleyelim. Kıymalı harcın üstüne bu sosu dökelim. Kaşar peyniri rendesini serpip 170 derecede pişirelim. Üzeri nar gibi olunca kare kare kesip sıcak servis yapalım.

 

Afiyet olsun..

 

 

 

---------------------------------------------------

 

SULU KÖFTE

 

 

Malzemesi :

200 gr.yağsız kıyma
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı pirinç
1 patates
1 yumurta
½ çay bardağı un
Karabiber ve Tuz

Hazırlanışı:

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın. Bir tencereye7 bardak su koyarak kaynatın.Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin.Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.

Afiyet olsun..

 

---------------------------------------------------

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

SdeNliOceB

SdeNliOceB resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Oca.2011 Cum 10:39:03sohbet oyun linki
JULIET ALLAH SENİ NASIL BİLİYOSA ÖYLE YAPSIN ALAH SENİN İYİLİĞİNİ VERSİN BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

CooLizmirArtek

CooLizmirArtek resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Oca.2011 Cum 16:00:09sohbet oyun linki
·xJULIETx· :

 

Afiyet olsun Artek, tam da sahur vakti ne gider değil mi, sen bir ekmek de yersin bu nefis menemenle..

 

 

 

 Canım Yine İstedi Nil Abla 1 sene sonra
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

CooLizmirArtek

CooLizmirArtek resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  28.Oca.2011 Cum 16:01:07sohbet oyun linki
·CooLizmirArtek· :

Yahu Nil Abla Şimdi Yanında Yarım Ekmek Nasıl Kayardım Menemene Biliyonmu Off Diyorum :)

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  29.Eyl.2011 Per 01:01:56sohbet oyun linki

SELANİK KABAKLI PİDE

Bu tarif selanik Türklerine ait. bizimkiler selanik muhaciri olduğu için Selanik mutfağını onların vasıtasıyla tanıyorum.

Malzemeler

4 kabak  soyulup küçük doğranmış
1 büyük soğan yemeklik doğranmış
2 yeşil biber ince doğranmış
Maydanoz kıyılmış
Tuz
Karabiber
2 kaşık zeytin yağ
1 kaşık salça

Hamuru

1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
2 bardak un

Hazırlanışı

Kabağı hazırlamak için soğanı ve yeşil biberleri zeytinyağında sote edin. Salçayı ekleyip karıştırın. Sırayla kabakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyılmış maydanozları da ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için, su ile şekeri karıştırıp üzerine maya serpin. Karıştırmadan sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamur iki katı kabardığında küçük parçalar koparıp lahmacun gibi ama oval pideler açın. Uzerine kabaklı harçtan 2 kaşık koyup iyice yayın bütün hamurları bu şekilde bitirin 200 C önceden ısınmış fırında 15 dak pişirin...

Afiyet Olsun

(Bu tarifi denedim yalnız kabaklı malzemeye birazda peynir ilavesi yakıştı- hamur malzemesine de birkaç damla sirke ve zeytinyağı ilave ederseniz pidesi daha çıtır oluyor aynı resimdeki gibi nefiss oldu:) )

 

 

SELANİK PIRASALI BÖREK

Ben börek sever bir insanımdır, her türlüsünü severim. Selanik Pırasalı börek de çok sevdiklerimden biridir. Pırasa sevmeyenlerin de çok sevebileceği bir tarif.

Harç için Gerekli Malzemeler:
-1 kg pırasa (mümkünse çok ince olanları seçilmeli)
-1 orta boy soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
-karabiber
-isterseniz harca 150 gr beyaz peynir de eklenebilir


Doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. İnce pırasalardan temin edin ve ayıklayıp temizledikten sonra (taze soğan doğrar gibi) doğrayarak, kavrulup pembeleşmiş soğana ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Bahartaları eklemeyi unutmayın. Dilerseniz (ki bence çok yakışıyor) beyaz peyniri de ufalayıp bu harca ekleyin. Yufkaları dörde bölün ve harçtan yufkalara paylaştırın. Rulo yapıp yuvarlayın ve kendi çevresinde yuvarlayarak gül böreği tabir edilen şekilde döndürün. Üzerine yumurta sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin, pişman olmayacaksınız.

Afiyet Olsun

 

DAMAT PAÇASI (Selanik usulü)

MALZEMELER (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü,
2 kaşık margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak,
2 adet yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı un,
2 çay kaşığı tuz,
3 adet hazır yufka,
2 kaşık sirke.

Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır. Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır. Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir. Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir. Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır. Ardından bir süre ateşte pişirilir. Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir

Afiyet Olsun

 

RUMELİ USÛLÜ KAHVALTILIK (ajvar_lutenitsa)

malzemelerimiz:
5 kğ kırmızı salçalık biber
2 kğ patlıcan
1-2 kğ havuç
1/2 lt sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
1 su bardağı domates salçası
sarımsak
tuz
arzu ederseniz 1 demet maydanoz

yapılışı
kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayıp kurutuyoruz.
büyük boy fırın poşeti (hindi için )içine doldurup fırında pişiriyoruz.yada ocak üzerinde közleyin ben poşette tercih ediyorum pratik oluyor.

havucu yıkayıp doğrayıp iyice haşlayın.

patlıcanlar,biberler ve havucu mutfak robotuna alın ve iyice çekin.
sonra büyük bir tencereye alıp üzerine salça,sirke,yağ,tuz ekleyip ateşe alın. karıştırarak kaynamaya başladığı andan itibaren tam 10 dk. pişirin.

ateşten alın içine döğülmüş sarımsakları ve isterseniz ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
kavanoz kapaklarınızı (daha önce kullanılmamış olucak ) bir tencere içine alın ve kaynatın.

sıcak sıcak sudan dikkatli bir şekilde çıkarıp hemen kapaklama işlemine geçin ve kavanozları ters çevirin.

bu şekilde soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin

Afiyet Olsun

_____________________________________________

 

 

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Muckun

Muckun resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  27.Haz.2012 Çar 02:41:08sohbet oyun linki



Balkan köftesi

Malzemeler :
Köfte için;
500 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
karabiber
tuz
2 dilim bayat ekmek

Diğer malzemeler;
5-6 adet patlıcan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 adet kırmızı biber ya da sivri biber
1 kase yoğurt

Yapılışı :
Köfte için verilen malzemeler bir kaba alınır ve iyice özleşinceye kadar yoğrulur. Yuvarlak yassı köfteler hazırlanarak ızgarada veya yağsız tavada pişirilir.

Patlıcanlar közlenir, kabukları suyun altına tutularak soyulur. Küp şeklinde doğranır. Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alınır. 1 yemek kağışı un eklenerek un hafif renk değiştirene kadar kavrulur, soğuk süt eklenip hızlıca karıştırılır. Patlıcanlar da eklenip, tuzu ayarlanak bir süre pişirilir.

Domatesler rendelenip, tereyağı ile birlikte bir süre pişirilir ve salça eklenir. Bir taşım kaynatılıp ocak kapatılır.

Servis tabağına önce patlıcanlı malzeme alınır ve yayılır. Üzerlerine ortadan ikiye bölünmüş köfteler dizilir. Aralarına közlenmiş kırmızı veya sivri biberler yerleştirilir. Üzerine hazırlanan domates sosu gezdirilir. Ortadaki boşluğa çırpılmış yoğurt dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

_____________________________________

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  12.Ağu.2012 Pzr 17:20:15sohbet oyun linki

 milföy hamuruyla değişik şekilli börek

 Milföylü Peynirli Börek

 Milföy hamuruyla hazırlanan börekler çok pratik. Hazırlanması ve pişmesi yaklaşık yarım saatinizi alıyor ve ve sizleri de hiç yormuyor. Ben misafirlerime genellikle değişik şekillerde sunmayı seviyorum. İşte sizlere yapılış şekliyle beraber güzel bir milföylü börek tarifi…

 Malzemeler:

 1 paket milföy hamuru

 1 kase beyaz peynir

 1 tutam maydanoz

 isteğe göre doğranmış sosis,sucuk, domates yada biber

 Üzerine: 1 yumurta sarısı, susam

 Yapılışı: Milföy hamurlarınızı dondurucunuzdan çıkarıp tek tek ayırın ve birkaç dakika bekleyip hamurlarınızın biraz yumuşamasını bekleyin. yumuşayan hamurlarınızı aşağıdaki gibi bıçakla dikkatlice kesin ve şekildeki gibi katlayın. Ortasına hazırladığınız harçtan bir miktar koyup kenarlarına yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden 200 derecedeki ısıtılmış fırında yaklaşık 20- 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

 milföy hamuruyla yapılan börek

CC sohbet icin buraya
 <<123456789 1011>>