ıl 2000 Brüt Net
01.01.2000 109.800.000 80.550.900
01.04.2000 109.800.000 80.550.900
01.07.2000 118.800.000 86.922.900
2001 yılında enflasyon yüzde 88.6 olurken, zorunlu gıda tüketiminde fiyatlar enflasyonu geride bıraktı. İstanbul’da ayçiçek yağında artış %173, tozşeker %147, un %140, yumurtada %127’yi buldu.
2000 yılında zorunlu tüketim maddelerinin bazılarında 3 haneli fiyat artışları görülürken, mutfakta ateş bacayı sardı. İstanbul’da bazı temel gıda maddesi fiyatlarındaki artışlar, DİE’nin açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının çok üstünde gerçekleşti.
Yıllık fiyat artışları ayçiçeği yağında yüzde 173.2, mısırözü yüzde 158.1, tozşekerde yüzde 147.1, salçada yüzde 145.5, unda yüzde 140.4, yumurtada yüzde 127.2 oldu. 2000 yılında fiyatı hemen hemen hiç artmayarak tüketicinin yüzünü güldüren çay, ayçiçeği ve mısırözü yağı fiyatları bu yıl tüketiciyi üzdü.
EKMEKTE FİYAT ARTIŞI % 60
Geçen yıl zorunlu tüketim maddesi ekmeğin fiyatı yüzde 60.0 artışla 200 bin liraya yükselirken, kahvaltıların vazgeçilmezi beyaz peynir yüzde 46.0 artışla 4 milyon 950 bin liraya ulaşarak 5 milyon lira sınırına dayandı.
Dargelirlinin öğün kurtarıcısı siyah zeytin yüzde 30.7 artışla 4 milyon 250 bin liraya, milli yemeklerimizden bulgurun fiyatı yüzde 95.4 artışla 850 bin liraya, kurufasulyenin fiyatı yüzde 85.1 artışla 2 milyon 500 bin liraya yükseldi.
o denem asgari ücretle kaç hyumurta alırdın kaç ekmek alırdın kaç kilo peynir alırdın kaç kilo pirinç alırdın hesapla bir de şu an ki asgari ucretle ne kadar alıyorsun hesapla
haa aldıgımız asgari ucret içki paramıza yetmiyor diyorsanız oda sizin bileceginiz bir iş ben o dönemler nasıl ek iş yapıyorsam siz de ek iş yapıp alkolunuzu ala bilirsiniz sevgili kardeşlerim :=))