Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Şerbeti
için;
2 su bardağı
şeker
2 su bardağı
su
1 dilim
limon
Keki için;
3 adet
yumurta
Yarım su
bardağı şeker
1 su bardağı
hindistan cevizi tozu
1 su bardağı
kırılmış ceviz
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
galeta unu
1 paket
kabartma tozu
Kreması
için;
1 litre süt
2 yemek
kaşığı şeker
2 yemek
kaşığı nişasta
2 yemek
kaşığı un
1 paket
vanilya
1 paket krem
şanti (toz halinde )
Üzeri için;
Hindistan
cevizi tozu
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şerbeti için malzemeleri tencereye
alıyoruz.
Kaynadıktan sonra 5-6 dk daha
kaynatıp kapatıyoruz soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz (oda sıcaklığında).
Keki için yumurta ve şekeri köpürene
kadar çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri tek tek ekleyip
karıştırıyoruz, koyu bir kıvamı olucak, borcamı çok az yağlayıp kek harcımızı
koyuyoruz.
170 derece fırında 25-30 dk
pişiriyoruz.
Çıkınca şerbetimiz ılık, kekimiz
dinlenip sıcağı çıkınca şerbetini veriyoruz,.
Kreması için malzemeleri tencereye
alıyoruz karıştırıyoruz.
Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ılık
hale gelince toz krem şantiyi ekliyoruz mikser ile karıştırıyoruz.
Şerbetini çeken soğuyan tatlımızın
üzerine döküyoruz.
Dolapta dinlendiriyoruz. En az 2
saat kadar,
çıkınca üzerine hindistan cevizi
serpiştiriyoruz, isteğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet
olsun..