ISPANAKLI BÖREK
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
6 adet yufka
İçi için ;
1 kg ıspanak
2 baş soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
200 gr peynir
(Aynı tarif, İsteğe göre patatesli,
peynirli, kıymalı da yapılabilir..)
YAPILIŞI
Öncelikle ıspanakları yıkayıp doğrayın,
soğanları doğrayın bir tavaya yağı koy, soğanları ilave et, pembeleşince salça
ekleyin, ıspanakları ekleyin tuz ve baharat atın suyunu çekene dek
kavurun..
Sosu için
Sıvıyağ süt yoğurt yumurta yı çırpın
Bir yufkayı serip her yerini soslayın
dörde bölün, geniş kenarına ıspanaklı iç serpin ve gül börek şeklinde sarın .en
son kalan sosu da üzerlerine sürün ve 200 derecede fırınlayın..
Afiyet
olsun..
