KIYMALI RULO BÖREK
MALZEMELER
3
adet hazır yufka
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1
çay bardağı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı
yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır.
Soğanlar ve biberler doğranarak
kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir, 1 çay bardağı su ilave
edilerek karıştırılır, isteğe göre maydanoz katılabilir.. (pişmeyecek)
Fırın tepsisi yağlanır. Bir
yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yayılır. Üzerine biraz
sos yayılır. Diğer yufka üzerine ama bu kez tepsi boyunda yayılır ve sostan
dökülür. Son yufka da aynı şekilde fırın tepsisine alınır. Sosu ilave edilir.
İlk koyulan yufkanın sarkan
kısımları üzerine kapanarak bir kez daha sostan dökülür. Hazırlanan iç harç
yufkanın üzerine serilerek börek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Börek fırından çıkarılınca
rulo yapılır ve kolay dilimlenebilmesi için, yağlı kağıda sarılıp üzerine örtü
örtülerek, 15 dk kadar bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir..