ISLAK KURABİYE
MALZEME LİSTESİ:
125 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
10 çorba kaşığı tepeleme un
ŞERBETİ İÇİN:
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için, şekeri, sütü ve suyu tencereye döküyoruz. Şeker eriyip kaynayınca
altını kapatıyoruz ve şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Kakaoyu ilave
ediyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Sıvıyağı da döküp hepsini bir karıştırıyoruz.
3 çorba kaşığı unu koyup tekrar karıştırıyoruz. 4. kaşık un ile beraber pudra
şekeri ve kabartma tozunu da koyuyoruz. Toplam 10 çorba kaşığı tepeleme un
koyup yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı ortaya çıkınca çok fazla yoğurmuyoruz. Hamuru
dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp
yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkınca sütlü şerbete
batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Üzerlerine
hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.
Afiyet olsun..