ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul

sohbet banner
tavla okey sohbet forumu
sohbet, okey, tavla, chat
5 Mayıs 2024, Pazar 03:19   
kız arkadaş sohbet linki

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

  Muckun> Forum Mesajları
    Muckun'e ait Toplam 797 Forum Mesajı var
<<12345 6789101112131415...80>>


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Yemek tarifleri >***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***>
  29.Eyl.2011 Per 01:01:56

SELANİK KABAKLI PİDE

Bu tarif selanik Türklerine ait. bizimkiler selanik muhaciri olduğu için Selanik mutfağını onların vasıtasıyla tanıyorum.

Malzemeler

4 kabak  soyulup küçük doğranmış
1 büyük soğan yemeklik doğranmış
2 yeşil biber ince doğranmış
Maydanoz kıyılmış
Tuz
Karabiber
2 kaşık zeytin yağ
1 kaşık salça

Hamuru

1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
2 bardak un

Hazırlanışı

Kabağı hazırlamak için soğanı ve yeşil biberleri zeytinyağında sote edin. Salçayı ekleyip karıştırın. Sırayla kabakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyılmış maydanozları da ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için, su ile şekeri karıştırıp üzerine maya serpin. Karıştırmadan sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamur iki katı kabardığında küçük parçalar koparıp lahmacun gibi ama oval pideler açın. Uzerine kabaklı harçtan 2 kaşık koyup iyice yayın bütün hamurları bu şekilde bitirin 200 C önceden ısınmış fırında 15 dak pişirin...

Afiyet Olsun

(Bu tarifi denedim yalnız kabaklı malzemeye birazda peynir ilavesi yakıştı- hamur malzemesine de birkaç damla sirke ve zeytinyağı ilave ederseniz pidesi daha çıtır oluyor aynı resimdeki gibi nefiss oldu:) )

 

 

SELANİK PIRASALI BÖREK

Ben börek sever bir insanımdır, her türlüsünü severim. Selanik Pırasalı börek de çok sevdiklerimden biridir. Pırasa sevmeyenlerin de çok sevebileceği bir tarif.

Harç için Gerekli Malzemeler:
-1 kg pırasa (mümkünse çok ince olanları seçilmeli)
-1 orta boy soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
-karabiber
-isterseniz harca 150 gr beyaz peynir de eklenebilir


Doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. İnce pırasalardan temin edin ve ayıklayıp temizledikten sonra (taze soğan doğrar gibi) doğrayarak, kavrulup pembeleşmiş soğana ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Bahartaları eklemeyi unutmayın. Dilerseniz (ki bence çok yakışıyor) beyaz peyniri de ufalayıp bu harca ekleyin. Yufkaları dörde bölün ve harçtan yufkalara paylaştırın. Rulo yapıp yuvarlayın ve kendi çevresinde yuvarlayarak gül böreği tabir edilen şekilde döndürün. Üzerine yumurta sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin, pişman olmayacaksınız.

Afiyet Olsun

 

DAMAT PAÇASI (Selanik usulü)

MALZEMELER (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü,
2 kaşık margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak,
2 adet yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı un,
2 çay kaşığı tuz,
3 adet hazır yufka,
2 kaşık sirke.

Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır. Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır. Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir. Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir. Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır. Ardından bir süre ateşte pişirilir. Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir

Afiyet Olsun

 

RUMELİ USÛLÜ KAHVALTILIK (ajvar_lutenitsa)

malzemelerimiz:
5 kğ kırmızı salçalık biber
2 kğ patlıcan
1-2 kğ havuç
1/2 lt sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
1 su bardağı domates salçası
sarımsak
tuz
arzu ederseniz 1 demet maydanoz

yapılışı
kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayıp kurutuyoruz.
büyük boy fırın poşeti (hindi için )içine doldurup fırında pişiriyoruz.yada ocak üzerinde közleyin ben poşette tercih ediyorum pratik oluyor.

havucu yıkayıp doğrayıp iyice haşlayın.

patlıcanlar,biberler ve havucu mutfak robotuna alın ve iyice çekin.
sonra büyük bir tencereye alıp üzerine salça,sirke,yağ,tuz ekleyip ateşe alın. karıştırarak kaynamaya başladığı andan itibaren tam 10 dk. pişirin.

ateşten alın içine döğülmüş sarımsakları ve isterseniz ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
kavanoz kapaklarınızı (daha önce kullanılmamış olucak ) bir tencere içine alın ve kaynatın.

sıcak sıcak sudan dikkatli bir şekilde çıkarıp hemen kapaklama işlemine geçin ve kavanozları ters çevirin.

bu şekilde soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin

Afiyet Olsun

_____________________________________________

 

 



Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Muckun>
  29.Eyl.2011 Per 00:41:42

Cok cok Teşekkür ederim Canısı,Heb birlikde inşallah basarıya ulasıcağız,

  



Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Crotch>
  28.Eyl.2011 Çar 23:08:48
Ahmet, Yeni görevin hayırlı olsun, seni kutluyor, başarılar diliyorum. Tebrikler..  


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Joke>
  28.Eyl.2011 Çar 23:07:20
Hayırlı Olsun Zeynepcim yeni görevin,gördüğüm kadarı ile basarılı giriş yapmışsın ellerine sağlık   


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Muckun>
  28.Eyl.2011 Çar 23:03:21
Cok Teşekkürler Yeliz025,Cok teşekkürler Ahmet sağolun,Senden basarılı oloma konusna gelince bilemiyecme Ahmet artık,Kendime ait forumlarda var,Herkes cc forumun bittiğini düşünüyor ama yanılıyorlar tüm forumlar böyle konu sıkıntısı cekiliyor yani tıkanmıs durumda herkes,


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Muckun>
  28.Eyl.2011 Çar 02:53:27
cok cok teşekkür ederim külkedisi sağol var ol   


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> ChatCity ile ilgili her şey >Eski Chatcity Editörleri >Muckun>
  28.Eyl.2011 Çar 02:15:52
cok cok teşekkür ederim juanita


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Haber >Güncel haberler >ALTIN KOZA`NIN ARDINDAN>
  27.Eyl.2011 Sal 01:31:51
   Emeğine Sağlık  


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Geyik Muhabbet >Öylesine muhabbet >Club TeRas Katında TavLa TuRnUvAsI>
  25.Eyl.2011 Pzr 23:30:27
Benide Yazın Bakalım,


Muckun

Muckun resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Geyik Muhabbet >Komik Videolar, Klipler, Resimler, Karikatürler >Chatcity CounterStrike :)>
  25.Eyl.2011 Pzr 23:28:18
      
<<12345 6789101112131415...80>>