ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
| | |
|
manolya41
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Ağu.2010 Per 15:28:07 Günün İftar ve Sahur Menüsü |
| Tarhana Çorbası
Malzemeler :
6 yemek kaşığı tarhana 1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası Tuz isteğe göre 1 diş sarımsak
Yapılışı :
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.
Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır.
Top Kabak Dolması
Malzemeler:
5 adet top kabak 1 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet domates Yarım paket dolmalık fıstık 3–4 yemek kaşığı dolusu kuru üzüm yarım limon kuru nane dolma baharı tarçın karabiber şeker ve tuz
Yapılışı:
Soğanı ve domatesi yemeklikten biraz daha ince kıyın (domatesi isterseniz rondodan geçirebilirsiniz). Küçük boy bir tencereye zeytinyağını koyun, doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyerek hafif pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara, domatesleri, pirinci, fıstığı, üzümü ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Pirinç hafif şeffaflaşana kadar kavurun ve ocaktan alın.
Kabakları yıkayın sebze soyacağı ile alacalı soyun, sap kısımlarını 2-3 cm aşağısından kapa gibi kesin. İçini kabuklara çok yaklaşmadan oyun, kabakların içini çok az miktarda tuz ile ovun ve hazırladığınız dolma harcını doldurun.
Tencereye çok aralık bırakmadan dizin (artan harçla patlıcan, biberde doldurabilirsiniz). Kapakların yarısını azcık geçecek kadar su ekleyin, suya 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı katabilirsiniz. Yaklaşık 25 dk. pişirin ama ocaktan almadan pirinçleri kontrol edin. Pişen kabakları servis tabağına alın, bol dere otu ve limon ile servis yapın.
Sebzeli Fettuchine
Malzemeler:
1 paket fettucine makarna kırmızı etli biber (paprika) yeşil biber havuç mantar kabak 1 paket. çiğ krema 1-2 yemek zeytinyağı 2-3 dilim taze kaşar peyniri İsteğe göre baharat tuz
Yapılışı:
Makarna, zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın (ben 10-15 dakika kadar pişiriyorum). Sebzeleri julyen (ince,uzun) doğrayın teflon yada sac tavaya alarak zeytinyağında soteleyin.Üzerine 1 paket çiğ krema ve baharatları ekleyin, 2-3 dakika daha pişirin. Süzerek soğuk sudan geçirdiğiniz makarnaya ekleyin ve karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın ve dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis yapın.
Zencefilli Limonata
Malzemeler:
5 adet limon 1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil 6 yemek kaşığı bal 3 sap nane 1 litre su her bardak için bir üzüm tanesi her bardak için 2-3 dilim elma
Yapılışı:
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk.kadar dilendirin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Kremalı Yufka Çanakları
Malzemeler:
1 adet yufka yarım paket çiğ krema 2 yemek kaşığı krem peynir reçel margarin isteğe göre 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri badem
Yapılışı:
1 adet yufkayı orta boy kareler olacak şekilde parçalara ayırın. Her kareyi oda sıcaklığında margarin ile yağlayın. Fırının en yüksek seviyeye ayarlayın. yufkalardan 2 yada 3 parça alın köşeleri çapraz gelecek şekilde muffin kaplarına yerleştirin ve üzerilerine bastırın.
Yufkalar kızarana kadar pişirin. Derin bir kapta krema ve peyniri isteğe göre pudra şekerini iyice çırpın. Fırından aldığınız çanaklar soğuyunca kaplardan çıkarın, hazırladığınız kremayı yufka çanaklara paylaştırın. Üzerilerine badem serpin ve reçel gezdirerek servis yapın. | |
ccTiyatrocuArda
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Ağu.2010 Per 15:30:27 |
| Manolyacım oruçlu oruçlu canım çekti | |
| | |
| |