manolya41 :
Tarifler
Kireç kaymağında bekletilmiş kabak tatlısı Malzemesi: 1 kg porsiyon şeklinde kesilmiş kestane kabağı 1 kg toz şeker 200 ml su 1 yemek kaşığı ceviz içi 25 g kaymak
Hazırlanışı: Kesilmiş ve soyulmuş kabakları iki saat kadar kireç suyunda bekletip iyice yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyunu ilave ederek bir saat kadar pişirin. Soğuyunca ceviz içi ve kaymakla servis edin.
|
|
|
kireçte çıtır kabak tatlısı yanında diğer tatlıların esamesi bile okunmaz
belki her yerde bulunmadığı,belki de herkes tarafından yapılmadığı için kıymetli bir tatlı benim nazarımda
çok güzel görünüyor,cevizli kabak bile sönük kalmış yanında
ımmm...
olsa da yesek,ya da muadili olabilecek birşeylerle nefsimizi körleyebilsek
|