BAL SAF MI?
*Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
AYVA REÇELİ
*Ayva reçeli yaparken ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını istersiniz auvaları önceden pişirin. Şekerini ayvalar yumuşadıktan sonra katın ve hafif ateşte iki saat pişrin. Bu uygulama sonucunda güzel renkli ve yumuşak bir ayva reçeli elde edeceksiniz.
BALIK
*Balık alırken taze olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Gözleri pırıl pırıl ve parlak, solungaçları pembe yada kırmızı olan balık tazedir.
HAFİF HAMUR
*Hafif bir hamur elde etmek istiyorsanız hamuru yoğururken bir miktar maden suyu ilave edin.
KİRAZLA GELEN SAĞLIK
*Kiraz ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili olan meyvedir. Ayrıca kiaz saplarını haşladıktan sonra elde edeceğiniz suyu içerseniz zayıflamaya yardımcı olur.
KAHVE
*Çekilmiş kahveye bir miktar tuz eklerseniz kokusunun artmasını sağlarsınız.
SALÇANIZ BOZULMASIN
*Salçanızın bozulmasını istemiyorsanız kullandıktan sonra kavanozun üstünü düzleyip biraz zeytinyağı dökün.
TEREYAĞINIZI KIZARTIRKEN
*Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytin yağı koyarsanız yanmasını önlersiniz.
YUMURTA AKINI ALMAK İÇİN
*Yumurta akını almak için yumurtanın tepesine iğne yardımıyla 1 2 delik açıp akıtın.
Arkadaşlar, bir çok pratik bilgiyi sizde paylaşın hep beraber pratik pratik yaşayalım:)
Teşekkürler, TekJeton |