Malzemeler 3 bardak kaynar su birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber 1 bardak zeytinyağı 2 kaşık domates salçası 2 bardak pilavlık pirinç 1 kilo soğan 100 adet orta boy kabuklu midye
Hazırlanışı Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır. Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir. Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır.
Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır. |