|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:13:45 Balık ve deniz mahsulleri |
|
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)
Malzemeler: 300 gr. Haşlanmış Ahtopot 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz 30 Parça Kıyılmış Domates 230 gr. Yabani Roka 2 Diş Kıyılmış Sarımsak 10 Fesleğen Yaprağı 2 Tutam Taze Kekik 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Limonun Suyu 60 gr Ezilmiş Siyah Zeytin, tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI : Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın. Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:14:19 |
|
fiogf49gjkf0d
Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)
Malzemeler: 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için)
HAZIRLANIŞI : Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin. Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:14:59 |
|
Akşam Sefası (6 Kişilik)
Malzemeler: 400 gr Patates 500 gr Erişte 5 Arpacık Soğanı 1.5 Kahve Fincanı Margarin 300 ml Kırmızı Şarap 2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz 2 Et Suyu Tableti, karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana 3 Yumurta 6 Somon Fileto 1 Limon 150 gr Süt Kreması 2 Çorba Kaşığı Margarin
HAZIRLANIŞI : Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın. Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.
|
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:15:50 |
|
fiogf49gjkf0d
Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
Malzemeler: 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI : Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:16:25 |
|
Alabalık Izgara (6 Kişilik)
Malzemeler: 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka
HAZIRLANIŞI : Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. |
|
yunusum555
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:24:39 |
|
Bu kadarmı?
Bunlardan yapınca haber verirsin umarım... |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:27:11 |
|
Yunusum biraz sabirli ol yoksa yunus çevirme yapacam |
|
yunusum555
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Tem.2006 Çar 17:29:40 |
|
Ama burada yunus çevirmenin tarifi yok |
|