fiogf49gjkf0d Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz. Sigaranın kulu yere dusmek uzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramızı bitiriyoruz. Pismistir herhalde ocagın altını kapatıyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldıgımızda yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pisiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna posetini bosaltıp maç izlemeye baslıyoruz. Ilk yarinin ortalarına dogru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapısırsa pismis demektir. Devre arasında hala icinde su kaldıysa tencerenin kapagını kapatıp lavabodaki en kirli tabagın uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattıgınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalastıklarında bazen hangisini firlattıgınız karısıyo.
Tuzlu Makarna
Yapılısı aynı makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnaları suya atmadan once tuz koymayı akıl ediyoruz. Oyle daha guzel oluyor.
Pilav
Pilav aslında basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasıl olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapısıyor. Kısaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yaga atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv de pembe dizi varken yapın.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun dısında cok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizzamızı firınımıza atıp pismesini bekliyoruz daha sonra firından cıkarıp yanık yerlerini bıcakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazırken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıstırmamak.
Hazır Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yagı teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yuzden basında beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yag ve salcayı tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basında beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandıklari icin henuz tadına bakamadım ama konservenin uzerindeki resme bakılırsa guzel bi seye benziyor.
Tavuk
Yapılısı makarna gibi. Sıcak suyun icine atıyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanın kaba etine catal saplıyoruz. Bu yemek pıstıkten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pısirirken istege baglı olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALARI
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptıgınızda altını tuttursanız bile renginden anlasılmaz.
3-) Mutlaka soganlı bir yemek yapacaksanız asla sogana dokunmayın. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes altı kez vurmayı deneyin, aynı isi gorur.
4-) Patates kızartacaksanız soydugunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yaga atıgınızda cok kotu patlıyorlar.
5-)Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptıgınız tavuk kendi kendine kımıldamaya basladıysa kurtlanmıs demektir. Sakin yemeyin.
6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun olduğunca oldugunca cig tuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmaması gereken bir meyvedir. Ikiye ayırıp ortasından kasıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapagı en mukemmel tabaktır.
8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur.
9-) Sebzeligin kapagını sıkı kapatırsanız curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yırtılacaktır. Belki bu islem sırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size cok maco bir hava verir.
11-)Sagda solda kulagıma calınıyordu.Mutfak robotu denen bisey varmıs. Birden icimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yıllardır diye sınırlendim. Hemen gidip aldım bi tane. Eve gelip kutusundan cıkardıgımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklıgına ugradım biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastıgı. Icinde de vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbırtı daha cıktı icinden ama bi ise yarayacaklarını sanmıyorum. Neyse fisini taktım denemek icin bi tane sogan attım icine. Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı essogluesek. Paramparca etti biraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda.Bir ara yıkayıp vantilator gibi olan seyi bilgisayarıma takmayı dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun dısında tamamen para tuzagı. Ilerde cıkarsa mutfak androıdı almayi dusunuyorum |