|
SndB
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 17:35:47 Yemek Tarfileri |
|
Arkadaşlar , sitemizde bulunan userlerin yarısı veya yarısından fazlası öğrenci ve bekar..Bunun için hızlı ve kolay yapılan aparatif yemek tarfileri yazalım.Öğrenci ve bekar adamın vazgeçilmezi makarnadır.Makarna yemekten helak olduk.Makarna yapmaya üşündeğimiz zamanda dışardan yeriz.Dışardan söylediğimizde döner,hamburger vs.dir.Peki , nereye kadar ?Dengeli beslenleliyiz ki vücud direncini kaybetmesin.Güzel ve kolay tarfiler verin ki artık miğdemiz bayram etsin.
Kahvaltı için bir menemen tarifi vereyim.Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyorsunuz.Tavanın altına beyazını döküyorsunuz.Üzerine rendelenmiş kaşar ya da beyaz peyniri koyuyorsunuz.Sonra ince kıyım yaptığınız soğan,domates ve biberi ekliyorsunuz En sonada da sarısını döküyorsunuz.Menemeniniz hazır , afiyet olsun.Deneyin , mutlaka çok hoşunuza gidecek.
Şimdi sıra sizlerde , buyrun. Saygılarımla... |
|
manolya41
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 17:51:05 |
|
Pilav: Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu, yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup! pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması: En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv`de pembe dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
Hazır Pizza Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz Daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
PÜF NOKTALAR 1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3-) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayin. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, aynı işi görür.
4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
5-) Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakın yemeyin.
6-) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz. Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
8-) Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
9-) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
10-) Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını "Tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.
11-) Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen birşey varmış. Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bir tane. Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkcası ufo gibi birşey bekliyodum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilator gibi birşey var. Bununla birlikte birton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bir işe yarayacaklarını sanmıyorum. Neyse fişini taktım denemek için bir tane soğan attım içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı eşoğlueşek. Paramparça etti bıraktı. Sinirlendim attım bir kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp vantilator gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum. Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.
İşin içine birazda espiri katılmış erkekler alınmasın lütfen :)
|
|
SndB
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 18:03:39 |
|
Güldürdün beni. :) Paylaşımın çok güzel Manolya , teşekkür ederim.
|
|
opposite01
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 18:07:07 |
|
Sanırımm ben bunları bir yerden hatırlıyorumm ama nerdenn
Tamam tamam CCkarainciCC bunu paylamıştı sanırım manolya12.
Yani bennn |
|
manolya41
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 18:32:03 |
|
Her zaman gülmeni dilerim ayrıca teşekkür ederim |
|
SndB
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 18:47:40 |
|
Ben teşekkür ederim Manolya. :) |
|
opposite01
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 21.Tem.2010 Çar 20:16:43 |
|
1- Domatesli Biberli Yumurta Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir.>Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.
2-Biberli Domatesli Yumurta Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor. 3-Makarna Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo. 4- Tuzlu Makarna Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor. 5-Pilav Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok. 6-Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV`de pembe dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER Hazır Pizza Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.
*ZOR YEMEKLER Konserve Türlü Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeyebenziyor. Tavuk Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER Kıymalı Bamya Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı.Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
*PÜF NOKTALAR *Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*Çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda.bunu yazsam ne yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın.Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi görür.
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.Sakın yemeyin.
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.
*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.
Afiyet şeker olsun LÖP LÖP et olsun efenimmm
|
|
EvoIution
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 22.Tem.2010 Per 16:10:02 |
|
Paylaşım için teşekkürler . İnsanın okurken karnı acıkıyor valla :) Ayrıca makarna üzerine master yapmış bir öğrenci olarak farklı makarna tariflerine açığım |
|
ooomygirllll
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 22.Tem.2010 Per 16:34:11 |
|
bi Allah ın kulu da adam akıllı bir yemek tarifi yazmamış
hepsi tembel avrat yemekleri
puh size :)
ımmm
islim kebabı
malzemeler
3 adet uzun patlıcan 3 adet biber 1 orta boy soğan 300gr dana eti 1 yemek kaşığı salça 2 adet domates 3 diş sarımsak Baharatlar
Hazırlanışı
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun(yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyuekleyerek pişirin. Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin
|
|
DiaBLeSSSe
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 22.Tem.2010 Per 19:35:25 |
|
FIRINDA PEYNİRLİ EKMEK
Malzemeler:
1 adet bayat ekmek 250 gr peynir 3 adet yumurta 4-5 adet yeşil sivri biber kırmızı pulbiber, tuz (peynir tuzsuz ise ) Ekmekleri yağlamak için margarin
Yapılışı:
Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine yağ sürün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin. Peyniri bir kabın içinde ezin. Yumurtaları çırpıp içine ilave edin. Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin. Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün. İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…
MERCİMEKLİ KÖFTE
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı biber salçası 1 adet soğan 1 adet limon 1 tutam maydonoz 2 sap taze soğan Kıvırcık marul Zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon
Yapılışı: Mercimekler yıkandıktan sonra 3 su bardağı su ile lapa oluncaya kadar pişirilir. Mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su bardağı ince bulgur konulup şişmeye bırakılır. Kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir. Bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. Salça ve soğan kavrulur. Şişen mercimek bulgur karışımına taze soğan, maydonoz, salça, limon ilave edilerek karıştırılır. Tuzu ve baharatı ayarlanır. Köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla servis edilir. Afiyet olsun…
İRMİK HELVASI
Malzeme:
1/2 kg irmik
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket margarin.
Hazırlanışı: Bir tencereye fıstıklar ve margarini koyup ateşte çevirin. Yağ eriyince kaynatın. İrmikler kavrulunca, sütü şekeri ilave edin biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynatın. İrmik, suyunu çekince ateşi söndürüp bir iki karıştırıp demlenmeye bırakın, helvanız hazır. Afiyet olsun...
Saygılarımla.
|
|