ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul

sohbet banner
tavla okey sohbet forumu
16 Haziran 2024, Pazar 20:17   
kız arkadaş sohbet linki

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

  00me00> Forum Mesajları
    00me00'e ait Toplam 1195 Forum Mesajı var
<<1...8788899091929394959697 9899100101102103104105106107...120>>


00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:28:15
Bonbon Tatlısı




Malzemeler:

2 paket bisküvi 1 paket margarin 8 çorba kaşığı tozşeker 1 limon kaşığı rendesi yarım limon suyu (veya portakal) 2 çorba kaşığı kakao Süsleme için: 2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık, ya da hindistancevizi rendesi



Yapılışı:
Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Margarini eritip tozşekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvilere ekleyin. Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin.
Not: Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin. Aksi halde süsleme malzemelerine bulamakta zorluk çekersiniz.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:15:43
Testi Kebabı



Malzemeler:

1.5 kg orta yağlı koyun kuşbaşı 2 çorbakaşığı sıvıyağ ya da margarin 1 kg arpacık soğan Yarım çorba kaşığı domates salçası 2 büyük domates Tuz, kimyon, karabiber



Yapılışı:
1. Eti yıkayıp süzün. Güveç kabına alın, etler suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Arpacık soğanları soyun, domatesleri soyup doğrayın. Salça, domates ve arpacık soğanları güveçteki ete ilave edip tuz serperek karıştırın. 2. Güveç kabının ağzını su ve unla yoğrulmuş hamurla kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Karabiber ve kimyon serpip sıcak servis yapın. Testi kebabı Burdur da özellikle yaz aylarında bağ ve bahçelerde yapılır. Odun közü ya da mangal kömüründe pişirilir. Testi kebabı özel bir testide yapılır. Bu testinin altı su testisi gibidir, ağzı da beş parmak kadar genişlikte olur.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:11:26
Çıtır Salata




Malzemeler:

2-4 kişilik
5 adet marul yaprağı, 1 paket patates cipsi ya da mısır cipsi(küçük boy),1 çay bardağı mısır gevreği, 1 çay berdağı küp doğranmış kaşar peyniri, 6 adet kiraz domates, 1 kahve fincanı kuru üzüm, dilimlenmiş siyah zeytin.

Sosu için:
2 çokba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı ketçap, tuz, karabiber.



Yapılışı:
Salata tabağına, irice doğradığınız marul yapraklarını alın. Üzerine elinizle kırdığınız cipsleri yayın.Mısır gevreğini ekleyin. Küp kaşarları serpin.Kiraz domatesleri ikiye bölüp, kuru üzümlerle salataya ekleyin. Dilimlenmiş zeytinleri ilave edin.Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, hardal, sirke, mayonez, ketçap, tuz ve karabiberi çırpın.Salatanın üzerine eşit olarak gezdirip servis yapın.




00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:06:17
BADEM SOSLU BONFİLE




Malzemeler:

6 adet et bonfile 3 yemek kaşığı soya sosu 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 paket et toz bulyon SOSU İÇİN: 3 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kasığı un 100 gr badem 1 paket et toz bulyon 1 çay kasığı kekik 1 çay kasığı kirmizi pul biber 1 çay bardağı rende kaşar peyniri



Yapılışı:
Soya sosu, et toz bulyon, sıvıyağı bir kapta karıştırın. Et bonfileleri bu sosta yarım saat bekletin. Teflon tavada etleri arkali önlü kızartıp fırın kabına alın. Bademleri sıcak suda haşlayıp kabuklarını soyun. Rondoda iri kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırıp. Unu pembe renkte kavurun. Toz bulyonu 1,5 su bardaği suda karıstırın. Yavaş yavaş una ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp bademleri ve kaşar peyniri rendesinin yarısını içine ekleyin. Kekik ve pul biberi ilave edin. bu sosu etlerin üzerine gezdirin. Kalan peyniri üzerine serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika firinlayip servis yapin.




00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:02:52
fiogf49gjkf0d
Sünger Tatlısı



Malzemeler:


Şeker 2 3/4 su bardağı 500 gram Su 5 su bardağı 1 kg Limon suyu 2 tatlı kaşığı 10 gram Yumurta 5 adet 250 gram İrmik 1/2 su bardağı 75 gram Pirinç unu 3/5 su bardağı 75 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yeşil fıstık (dövülmemiş) 1/2 su bardağı 55 gram

Yapılışı:

Şeker ve suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan al. Diğer tarafta yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır. Beyazlarını, karıştırıcı ile çırparak katı kar haline getir. Sarılarını ekle ve yavaşça karıştır. İrmiği başka bir kapta pirinç ile karıştır, bu karışımı çırpılmış yumurtanın üzerine serperek ekle, tekrar karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru, ucuna 1 santimetre çapında huni takılmış hamur torbasına veya yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldur. Tepsiye yarım limon büyüklüğünde ve koni şeklinde aralık bırakmadan sık. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkan tatlıları kenarlı bir tepsiye aralık bırakmadan diz, şurubu üzerine gezdir. Kapak örtüp, orta ateşte kaynatarak tatlıların şurubu çekmesini ve şurubun koyulaşmasını sağla. Ara sıra kaşıkla şuruptan alarak tatlıların üzerine gezdir. Soğut ve servis tabağına al. Fıstığı döv veya makinede çek. Tatlıların üzerine serp.ve servis yap..



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 22:00:56
fiogf49gjkf0d
Lokma Tatlısı (Saray Lokması)



Malzemeler:


Şeker 2 ½ su bardağı 450 gram Su 3 ¼ su bardağı 650 gram Limon suyu 5 gram 1 tatlı kaşığı Un 2 ¼ su bardağı 250 gram Tuz 1/3 tatlı kaşığı 2 gram Kuru maya ¾ yemek kaşığı 5.5 gram Yumurta 1 adet 50 gram Sıvı yağ (kızarırken çektiği) ½ su bardağı 100 gram

Yapılışı:

Şekerin 1 tatlı kaşığını ayır, kalan şeker ve 2 ¼ su bardağı suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım kaynatıp ocaktan al, soğumaya bırak. Diğer yanda unu geniş bir kaba ele, tuz ekle, karıştır, ortasını aç. Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri ¼ su bardağı ılık su ile ez, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp. Ilık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika beklet. Tekrar ortasını aç, yumurtayı kır. Kalan ¾ su bardağı ılık suyu ekleyerek çok yumuşak bir hamur hazırla, avuç içi ile döve döve ve ele yapışmaz hale gelene değin, yaklaşık, 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandır. Derin yağ tenceresini ateşe koy, kızdır. Hamurdan sol avuca sığacak kadar al. Baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sık, böylelikle avuç içindeki hamur baş parmakla işaret parmağı arasından çıksın. Sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak kızgın yağa at. Pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp, soğuk şuruba koy. Lokmalar şurubu çekince servis yap.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 21:57:32
Sardalya Kağıt Kebabı

Malzeme:


5 kişilik
1/2 bağ maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan, orta boy
3 domates
7 sivri biber

Yapılışı :
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin.
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana ekleyin. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın.

Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın. Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu iğneyle birleştirerek paket haline getirin.

Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün. 30-40 dakika pişirin. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın.
5 kişilik Kalkan, kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Kitapkurtları >...:::Sadece Aptallar 8 Saat Uyur :::...>
  12.May.2006 Cum 18:22:34
arwenqueen :

Paylaşım için tşkler 00me00...

(Ben zaten 4 saat uyuyorum.Gerçektende mümkün 4 saat uykuyla 8 saat uyumuş gibi uyanmak..Mühim olan uykunun süresi değil kalitesi)

2-3 saat bana yetiyor....ama ne kadar saglıklı o tartışılır

saygılar...



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 17:09:08
Bahçıvan Güveci




Malzemeler:

2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet orta boy soğan
1 baş sarmısak
1/2 kg kuşbaşı koyun eti
1/2 su bardağı sıvıyağ
karabiber,tuz,kimyon



Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup,önce dörde,sonra ikiye bölün.Tuzlu suda 30dk bekletin.Yıkayıp suyunu süzün.Üzerine piyaz şeklinde doğranan soğanları,kabukları soyulan sarmısakları,iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri,tuzu,karabiberi ve kimyonu ekleyip harmanlayın.10 dk sebzeler sulanana kadar bekleyin.Güveç tenceresine eti alın ve suyunu bırakıp çekene dek kavurun.Et suyunu çekince sebzeleri tencereye dizin.üzerine yarım su bardağı sıvıyağ gezdirin.Güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatın.Tencere kapağını kapatın.Çok ağır ateşte pişirin.Servis yaparken güveç tencereyi ters çevirin.




00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 17:03:47
Kolay Profitorol



Malzemeler:

20 adet kedi dili bisküvi (Pötibör bisküvide olabilir.) 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı şeker Sosu için 100 gr margarin 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket sütsüz rende çikolata



Yapılışı:
Sosu için :Derin bir tencerede sütü, unu ve şekeri muhallaebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.Pişen sosun yarısını ayrı bir kaseye ayırın.Tencerde kalan sosun içine rendelenmiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip, bir taşım orta ateşte karıştırarak pişirin.Sos kıvamına gelince ateşten alıp, içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Yağını ilave edip, iyice karıştırın. Hazır hale gelen çikolata sosu soğumaya bırakın.Kasenin içine aldığınız beyaz sosun içine vanilyayı ilave edip, karıştırın ve sosu soğutun.Yayvan bir kaseye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup, iyice karıştırın.Kedi dili bisküvileri bu sosa batırıp, iyice ıslatın. Daha sonra servis tabağına dizin.Üzerine ilk önce beyaz sosu, daha sonra çikolatalı sosu döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.Arzuya göre krem şanti ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

<<1...8788899091929394959697 9899100101102103104105106107...120>>