ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul

sohbet banner
tavla okey sohbet forumu
sohbet, okey, tavla, chat
7 Haziran 2024, Cuma 18:05   
kız arkadaş sohbet linki

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

  00me00> Forum Mesajları
    00me00'e ait Toplam 1195 Forum Mesajı var
<<1...8889909192939495969798 99100101102103104105106107108...120>>


00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 17:01:11
Elmalı Tatlı

Malzemeler:

2 yumurta 3 çay bardağı un 1,5 çay bardağı seker 1 cay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket hamur kabartma tozu Elma

Yapılışı:

Elmaları dilimleyip yağlanmış fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine şeker serpin. Diğer malzemelerden hazırladığınız karışımı elmaların üzerine dökün. Fırında pişirdikten sonra soğutun ve ters çevirerek servis yapın. Üzerine de dilerseniz tarçın veya krem şanti koyun ..





00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:56:43
Güveç Palamut



Malzemeler:

2 adet orta boy soğan, 2 adet orta boy domates, 4 adet kurumuş defne yaprağı, 1 adet limon, 4 diş küçük sarmısak, soya sosu, tuz, karabiber, 150 gr kaşar peyniri, su.



Yapılışı:
Palamutları bir parmak kalınlğında kesiniz (4 dilim,2 kişilik). Kesmiş olduğunuz palamutları güveçlerin içine yan yana gelecek şekilde diziniz (güveçler bir kişilik olması kaydıyla) palamutların üzerine isteğe göre tuz ve karabiber ekleyiniz, ince dayreler şeklinde kesmiş olduğunuz soğanları ve domatesleri palamutun üzerıne diziniz, her bir güvece ikişer adet defne yapreklarını balıkların yanındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştıriniz,birer adet kabuklu dilimlenmiş limonu ekledıkten sonra birer damla soya sosu damlatınız,daha sonra palamut hizasında su ekleyiniz ve son olarak üzerine kaşar peynirini rendeleyiniz. güveçleri folyo kağıdı ile kapatınız ,önceden yakmış olduğunuz 180 derecedeki fırına güveçleri sürünüz.20 dakıkadan sonra guveçlerin üzerindekı folyo kağıtlarını alınız ve 5 dakika da bu şekilde fırınınızda pişiriniz.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:44:17
Fellah Köftesi



Malzemeler:

2,5 bardak ince bulgur, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurta, salça, kimyon, kekik, kırmızı biber, maydanoz.



Yapılışı:

Bulgur, kaynatılmış suda 10 dakika yumuşamaya bırakılır. Sonra un, tuz ve diğer malzemeler katılıp, iyice yoğurulur. Misket şeklinde ufak köfteler yapılır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Üzerine yoğurtlu, sarmısaklı sos dökülerek servis yapılır.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:42:50
Izgara Alabalık




Malzemeler:

Kişi sayısına göre alabalık, sarımsak, tereyağ, aliminyum folyo



Yapılışı:

Alabalık temizlenir, kağıt bir peçete ile suyu alındıktan sonra,karın boşluğına ortadan kesilmiş 2 diş sarmısak ve 2 fındık büyüklüğünde tereyağı konulup, aliminyum folyo ile iyice sarılır. Daha sonra korunu almış ızgaraya yerleştirilir. Balık sarılı folyo önce şişip daha sonra balığa yapışacak şekli alınca aynı işlem balığın diğer tarafına uygulanır. Servis yapılır.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:40:29
Tekir Yahnisisi



Malzemeler:
4 adet fileto tekir balığı, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet domates, 4 adet mantar, 100 gram kapari, 4 adet sivri biber, tuz, pulbiber



Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanı, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurup, üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri ileve edin. 4 adet fileto tekiri toprak bir kaba dizin. Domatesli sosu ilave edin. Üzerine 4 adet dilimlenmiş mantar, kapari, tuz, pulbiber ve sivribiberleri yerleştirin. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:33:30
Lahana Kavurması


Malzemeler:

3 yürekli lahana, 5 adet soğan, 100 gr. Kıyma, 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye, bir parça taze kuyruk, iki kaşık tereyağı, biraz sıvı yağ, karabiber, tuz, bolca sarımsak



Yapılışı:
Lahanalar yıkanıp haşlanır, süzüp sıkılır. Diğer tarafta tereyağı, kuyruk eritilip soğanları kavrulur. Kıyma ilave edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi, tuz, kara biber, sarımsak ilave edilir. Hazırlanan lahana ilave edilir. Kavrulur ve servis yapılır.



00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:28:29
Etli, Sebzeli Fırın Pilavı



Malzemeler:

2 orta boy havuç,1orta boy soğan,4adet biber,4 bardak pirinç,5-6 parça kuzu tandır eti(but olabilir),tuz,yağ



Yapılışı:
Etler daha önceden haşlanır ve soğutulmaya bırakılır,daha sonra yıkanan pirinçler sıcak suda yaklaşın 15 dk bekletilir,aliminyum bir yuvarlak tepsinin içine soğan,domatez,biber ve havuç konarak normal ateşte sote edilir ve ardından ateşten alındıktan sonra içine daha önceden sıcak suda beklettiğimiz pirinç de eklendikten sonra iyice karıştırılır,haşladığımız etin suyunu rinicin tepsideki yayılımındaki yüzeyine göre su az geçicek şekilde eklenir ve en üstüne et parçalarını yerleştirerek 180 derecedeki fırına verilir takriben 20 dk sonra hazır dır.




00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:25:27
Çömlek Kebabı




Malzemeler:

1 kg. koyun eti, 3 çorba kaşığı margarin, 30 adet arpacık soğanı, 2 orta boy domates, 2 adet patlıcan, 3 adet dolmalık biber, 1 defne yaprağı, 1/2 bardak un , 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz



Yapılışı:
Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2 ye kesip 2 şer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin. Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin. Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, dolmalık biberleri, margarini, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun. Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayarak çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında 2 saat kadar pişmeye bırakın. Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz. Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın


00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 16:24:01
TEKİRDAĞ KÖFTESİ:

Malzemeler:

1 kilo kıyma,75 gr. bayat ekmek,1 baş soğan,1 diş sarımsak,1/2 çorba kaşığı kimyon,1/2 çorba kaşığı tuz,1/2 çorba kaşığı karabiber,1/2 çorba kaşığı karbonat.

Hazırlanışı:

1-) Derince bir kaba kıyma konur içine, ufalanmış ekmek, ince ince kıyılmış soğan, sarımsak ,tuz, karabiber, kimyon ve karbonat katılarak iyice yoğrulur, Hazırlamış olduğumuz köfte bir gece bekletilir.

2-) Köfteler elde yuvarlanarak ince uzun köftecikler haline getirilir. Bu köftelerin her iki tarafını da hafifçe yağladıktan sonra ızgaraya yerleştirilir. Köftelerin bir yanları kızardıktan sonra diğer tarafa da çevrilerek 4-5 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.




00me00

00me00 resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >....:::: CHAT-CITY LOKANTASI ::::....>
  12.May.2006 Cum 15:05:56
Akçaabat Köftesi



Malzemeler:

1 kg. kıyma, 100 gr. Peksimet (meyve ezilip şekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur), 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, tuz



Yapılışı:
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır.


<<1...8889909192939495969798 99100101102103104105106107108...120>>