ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul

sohbet banner
tavla okey sohbet forumu
12 Mayıs 2024, Pazar 13:35   
kız arkadaş sohbet linki

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

  0RFE> Forum Mesajları
    0RFE'e ait Toplam 1247 Forum Mesajı var
<<1...8586878889909192939495 96979899100101102103104105...125>>


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:27:11
Yunusum biraz sabirli ol yoksa yunus çevirme yapacam


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Kebab tarifleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:24:31
fiogf49gjkf0d

Beğendili Kebap

Malzemeler:
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.



0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Kebab tarifleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:23:46

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler:
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.5 bardak Su

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.
Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.
Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.
Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.



0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Kebab tarifleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:23:06

Bademli Balık Kebabı

Malzemeler:
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp, atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede, kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını, kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında, balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın.



0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Kebab tarifleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:22:25
fiogf49gjkf0d
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

HAZIRLANIŞI :
Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.
Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Kebab tarifleri>
  12.Tem.2006 Çar 17:22:01
fiogf49gjkf0d

Ali Nazik (6 Kişilik)

Malzemeler:
4 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Süt
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Kahve Fincanı Et Suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.[



0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Tatlılar>
  12.Tem.2006 Çar 17:18:59
Ananaslı Tatlı

MALZEMELER

MALZEMESİ :

bir paket yulaflı bisküvi
bir paket krem şanti
bir bardak süt
bir çorba kaşığı mısır unu
bir büyük kutu ananas konservesi
bir kutu krem peynir
biraz tereyağı

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Tatlılar>
  12.Tem.2006 Çar 17:18:30
Altin Kesesi

MALZEMELER
2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Tatlılar>
  12.Tem.2006 Çar 17:17:58
Akıtma

MALZEMELER
1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt

HAZIRLANIŞI
Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.


0RFE

0RFE resimleri


Mesaj Gönder
Forum Başlıkları

 
  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Tatlılar>
  12.Tem.2006 Çar 17:17:33
Acıbademli Muhallebi

MALZEMELER
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
4/5 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
4/5 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
4/5 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
<<1...8586878889909192939495 96979899100101102103104105...125>>