|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Tatlılar> 12.Tem.2006 Çar 17:17:11 | |
Acıbadem Tatlısı
MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 2 su bardağı süt yarım su bardağı toz şeker yarım çubuk vanilya 200 gr acıbadem bisküvisi yarım limon 3 yumurta
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz süsleyip, servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri> 12.Tem.2006 Çar 17:16:25 | |
Alabalık Izgara (6 Kişilik)
Malzemeler: 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka
HAZIRLANIŞI : Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri> 12.Tem.2006 Çar 17:15:50 | |
fiogf49gjkf0d
Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
Malzemeler: 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI : Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri> 12.Tem.2006 Çar 17:14:59 | |
Akşam Sefası (6 Kişilik)
Malzemeler: 400 gr Patates 500 gr Erişte 5 Arpacık Soğanı 1.5 Kahve Fincanı Margarin 300 ml Kırmızı Şarap 2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz 2 Et Suyu Tableti, karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana 3 Yumurta 6 Somon Fileto 1 Limon 150 gr Süt Kreması 2 Çorba Kaşığı Margarin
HAZIRLANIŞI : Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın. Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.
|
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri> 12.Tem.2006 Çar 17:14:19 | |
fiogf49gjkf0d
Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)
Malzemeler: 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için)
HAZIRLANIŞI : Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin. Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Balık ve deniz mahsulleri> 12.Tem.2006 Çar 17:13:45 | |
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)
Malzemeler: 300 gr. Haşlanmış Ahtopot 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz 30 Parça Kıyılmış Domates 230 gr. Yabani Roka 2 Diş Kıyılmış Sarımsak 10 Fesleğen Yaprağı 2 Tutam Taze Kekik 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Limonun Suyu 60 gr Ezilmiş Siyah Zeytin, tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI : Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın. Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Diet Yemekleri> 12.Tem.2006 Çar 17:12:02 | |
fiogf49gjkf0d
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler: - 1 poşet Otacı Diet Life Plus, - 1 su bardağı kırmızı mercimek, - 1 adet patates, - 1 adet havuç, - 1 adet kuru soğan, - 1 adet etsuyu tablet, - Tuz, karabiber.
Yapılışı: Kırmızı mercimeği bir miktar tuz ile haşlayın. Diğer sebzelerin hepsini robotta küçük taneli olacak şekilde kıyarak, mercimeğe katıp, pişirmeye devam edin. Otacı Diet Life, etsuyu tableti, yağ ve karabiberi katarak 5 dakika daha kaynatın. Otacı Diet Life Kıtır ile servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Diet Yemekleri> 12.Tem.2006 Çar 17:11:18 | |
ELMALI TATLI
Malzemeler: - 1 paket Otacı Diet Life Brunch Kıtır, - 3 adet elma, - 3 yemek kaşığı şeker, - 3 yemek kaşığı sıvıyağ, - 1 tatlı kaşığı tarçın, - Süslemek için file badem. Yapılışı: Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve suyunu çektirin. Tarçınla tatlandırın. Kıtırları robotta kıyın. Bir tavada yağ ve şekeri karamelize edin. Kıtırları katın. 2-3 dakika kavurun. Bardaklara bir kat elma, bir kat kıtır doldurun. Bademle süsleyin. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Diet Yemekleri> 12.Tem.2006 Çar 17:10:31 | |
SOSLU DİET KABAK
Malzemeler: - 6 adet yeşil kabak, - 200 gr. yağsız kıyma, - 2 adet kuru soğan, - 1 demet dereotu, - Tuz, karabiber (isteğe göre), - 1 tatlı kaşığı hindistancevizi.
Sos İçin: - 2 su bardağı diet süt, - 1 paket Otacı Diet Life Plus, - 1 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı sıvıyağ, - 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, - 1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı: Kıymayı bir tencereye alın. Suyunu çektirin. Bir yemek kaşığı yağ koyun. Küçük doğranmış soğanları ilave edip, birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun ve altını kapatın. 1 çay kaşığı tuz ve dereotunu doğrayıp, ilave edin. Kabakların kabuklarını soyun ve yıkayın. Halka halka doğrayın. Yarısını orta boy fırın kabına dizin. Biraz tuz serpiştirin. Hazırlanan kıymalı içi kabakların üzerine dökün. Kalan kabakları da kıymanın üzerine yerleştirin. Diet Life Plus, un, sıvıyağı biraz kavurun. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Hindistancevizi ve tuz ekleyin. Bu sosu kabakların üzerine gezdirin. Rende kaşar peynirini de üzerine serpiştirip, 180-200 C arasında, yemeğin üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın. |
|
0RFE
Mesaj
Gönder Forum
Başlıkları
| | CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler >Önemli Bilgiler >Diet Yemekleri> 12.Tem.2006 Çar 17:09:51 | |
ÇİKOLATALI KUP
Malzemeler: - 1/2 poşet Otacı Diet Life Çikolatalı Brunch, - 1 poşet Otacı Diet Life Plus, - 3 su bardağı yağsız süt, - 4 yemek kaşığı esmer şeker, - 4 yemek kaşığı kuru üzüm, - 10-15 adet kayısı.
Yapılışı: Sütü ısıtıp, içine şekeri ilave edin. Havanda ufaladığınız Çikolatalı Brunch ile Diet Life Plus ı ekleyip, karıştırın. Kuru kayısıları dörde bölün ve üzümlerle birlikte karışıma ekleyin. Kup bardaklarına koyup soğutun. Üzerlerini Çikolatalı Brunch ve meyve ile süsleyip servis yapın. |
|