|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 03:19:27 |
|
Gökkuşağı Tatlısı
içindekiler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Şerbeti :
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- Bir dilim limon
hazırlanışı
- Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
- Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabına yayın.
- Önceden ısınmış 200 C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
- Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
- Üzerlerini krem şanti / kaymak, meyve şekeri / kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
|
|
Muckun
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 05:13:39 |
|
Teşekkür ederiz Funnyangel katkıda bulunduğun için Ellerine sağlık(abisi)
|
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 13:01:05 |
|
·Muckun· :
Teşekkür ederiz Funnyangel katkıda bulunduğun için Ellerine sağlık(abisi)
|
|
|
Rica ederim ayrıca emeği Olan arkadaşlara Bende Teşekkür ederim çok güzel bir paylaşım olmuş çoğunun tarifini aldım Hepsini yapıp Yicemm |
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 13:10:49 |
|
Çilekli Limonlu Cheesecake
açıklama & notlar
- Eti nin Burçak bisküvisi haricinde diğer bisküvilerde (ve markalarda) vanilya kokusu çok fazla ön plana çıktığı için hoş olmuyor.
- Tereyağı tercihimi Ülker İçim den yana kullandım. Diğer markalarda bisküvi kısmı sert bir hal aldı ve tereyağı aromasını elde edemedim.
- Daha yoğun bir tatlı isteyenler şeker oranını yükseltebilirler.
- Sağlıklı beslenmek isteyenler, kilo almak istemeyenler ve diyet yapanlar için, içindekiler kısmında kalori bilgileri verilmiştir.
içindekiler
- 1 paket çilekli labne peyniri (420 kl)
- 1 paket sade labne peyniri (400 kl)
- 1/2 limon suyu (7 kl)
- 1/2 su bardağı çiğ krema (166 kl)
- 4 kaşık tereyağı; eritilmiş (824 kl)
- 2 adet burçak bisküvi (1442 kl)
- 2+2 çorba kaşığı toz şeker ( 480 kl)
hazırlanışı
Taban Kısmı :
- İki paket bisküvi doğrayıcıdan geçirilip, derin bir kaba alınır, erimiş tereyağı ve 2 kaşık toz şeker ile iyice özleşene kadar karıştırılır.
- Geniş bir pasta kabına dökülür ve spatula ile bastırılarak sıkışması sağlanır.
- Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Krema Kısmı :
- Sade ve çilekli labneler derin bir kaba boşaltılıp, 1/2 limon suyu ve 2 kaşık şeker ile karıştırılır.
- Temiz bir kapta yarım su bardağı krema hafif baloncuklar oluşana kadar çırpılır ve labneli karışıma ilave edilir. Oluşturulan karışım spatula ile karıştırılıp daha önce hazırlanmış olan bisküvili tabanın üzerine hafif hareketler ile yaydırılır.
- Üzeri düzeltilir ve en az 1 saat buzlukta, ardından da 2 saat buzdolabında bekletilir.
|
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 13:14:18 |
|
Etimekli Tatlı
içindekiler
- 10-12 tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 750 gr süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı süt (750 gr dan ayrıca)
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- hindistan cevizi
hazırlanışı
- Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin.
- 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
- 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. Etimeklerin üzerine sürün.
- 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın. En üst kata da bu krem şantiyi sürün.
- Hindistan ceviziyle süsleyin.
|
|
funnyangel
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 22:37:37 |
|
Kestaneli Pasta
açıklama & notlar
- Dilerseniz 2 poşet krem şanti, 1 poşet creme ole ile de deneyebilirsiniz.
içindekiler
- 2 katlı sade pandispanya
- 1 kat kakaolu pandispanya
- 1 su bardağı kestane şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 poşet krem şanti
- 1,5 poşet creme ole
- 750 ml süt
- Üzerine çikolata rendesi
hazırlanışı
- Kestane şekerlerinden, pastanın üzerini süslemek için gereken kadarını ayırıp kalanını çatalla ezin.
- Krem şanti, creme ole ve sütü çırpın.
- Kremanın 1/3 üne kakao ekleyin. Kalan kremanın yarısına ezilmiş kestaneyi ekleyin.
- 3 ayrı kremayı da kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
- 1 kat kakaolu pandispanyayı ve 1 kat sade pandispanyayı şekerli su/süt ile ıslatın.
- Islattığınız sade pandispanyayı servis tabağına alıp üzerine kakaolu kremayı yayın.
- Kakaolu pandispanyayı üzerine yerleştirip onun üzerine de kestaneli kremayı yayın.
- En üste sade pandispanyayı kapatın ve sade krema ile üzerini ve kenarlarını kaplayın (çok az bir kremayı süslemek için ayırabilirsiniz).
- Pastanın üzerine çikolata rendesi serpip kestane şekeri ve krema ile süsleyin.
FunnyangeL |
|
35SaBoTaGe35
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 10.Ağu.2009 Pzt 23:38:46 |
|
Eline emegine Saglikda Ramazanda Yaklasıo :D:D |
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 11.Ağu.2009 Sal 01:12:15 |
|
Canım Arkadaşlarım
Çok teşekkür ediyorum, ellerinize emeğinize sağlık.
Tariflerinizi bekliyorum..
Sevgilerimle
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 11.Ağu.2009 Sal 01:20:52 |
|
SALÇALI BİFTEK
Malzemeler:
1 kilo biftek
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
karabiber,kekik,tuz
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1.Bir tavanın içerisine yağımızı koyup etlerimizi çevirerek kızartalım bütün etlerimize aynı işlemi uyguladıktan sonra,
2.soğanlarımız soyup etlerle beraber bir tencereye koyup etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirelim yaklaşık 3 su bardağı kadar suyumuzu da ilave edip etler yumuşayana dek pişirelim.
3.Etlerimiz yumuşayınca bir fırın kabına alıp yerleştirelim üzerine koymak için bir kapta salçamızı ve bir bardak sıcak suyumuzu koyup karıştırdıktan sonra etlerimizin üzerine dökelim baharat ve tuzumuzu da ilave edip fırınımızda 10-15 dakika pişirelim.Afiyet olsun..
==================================================================================
|
|
yarimelmaa
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 11.Ağu.2009 Sal 12:25:13 |
|
ÇILBIR (4 Kişilik)
Malzemeler 6 Yumurta Sarmısak Yoğurt Tereyağı Toz Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.
2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.
|
|