ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap

Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul


sohbet, okey, tavla, chat
30 Haziran 2022, Perşembe 09:35   

 

ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum Kurallarını mutlaka okuyunuz...

En İyiler  Son Eklenenler       
sohbet forum basliklari  CC-Forum> Kültür Sanat Hobiler > Yemek tarifleri
forum sohbet oyun basliklari
   ***MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?:))***
 <<12345678910 11>>
sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  12.Ağu.2012 Pzr 17:24:57sohbet oyun linki

 

 Zeytinli Patates Salatası Tarifi

 Malzemeler

 2 adet haşlanmış yumurta
 3 adet patates
 1 tutam maydonoz
 1 kase yeşil zeytin
 1 tutam dereotu
 yarım demet yeşil soğan
 karabiber
 zeytinyağı
 limon
 tuz

 Yapılışı

 Geniş bir karıştırma kabına haşlanmış rendelenmiş patatesler alınır. Ardından doğranmış yeşil soğan, yumurta, maydanoz, dereotu, eklenir. Doğranmış zeytin, limon suyu, tuz, karabiber eklenip üstüne zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır.Daha sonra derin bir kabın içi streçle kaplanır.
Streç filmin üstü kaplanacak biçimde doğranmış biberle bezenir. Tekrar patates harcı alınıp zeytinler bozulmadan kabın içesine alınıp elimizle hafif bastırılır. Bir müddet buzdolabında dinlendirilir ve servis tabağına ters çevrilip bozmadan zeytinler üste gelecek biçmde servise sunulur. Afiyet olsun...

sohbet forum arkadaş cagir

forum arkadaş sohbet linki

Alleria

Alleria resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

sohbet icin online durumu
Mesaj Gönder
Forum Mesajları
Forum Başlıkları
 

 oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  14.Ağu.2012 Sal 00:30:36sohbet oyun linki

 Kolay Lahmacun

 KOLAY LAHMACUN - Malzemeler

 ½ paket Köfte Harcı

 500 gr dana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı)

 1 ½ çay bardağı su

 5 adet lavaş ekmeği

 1 adet sivri biber (kıyılmış)

 1 çay kaşığı salça

 ½ bağ maydanoz (kıyılmış)

 TARİFİN HAZIRLANIŞI

  • Kıymayı, köfte harcı, su, kıyılmış sivri biber, salça ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar kıyma harcını lavaşların üzerine sıkıca bastırarak yayın.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika frınlayarak servis edin.
  • sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    JaDeCuRTiS

    JaDeCuRTiS resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    ozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  14.Ağu.2012 Sal 23:53:29sohbet oyun linki
    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    CanKiLotVanDaym

    CanKiLotVanDaym resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey

    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  8.Şub.2013 Cum 04:19:21sohbet oyun linki


    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    xJULIETx

    xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  4.Şub.2022 Cum 02:38:53sohbet oyun linki

    Sade Kek


    Yumuşacık ve fırından eve yayılan o miss gibi kokusu ile anne elli değmiş sade kek tarifini sizlerle paylaşıyorum.Yapımı oldukça kolay ve evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz muhteşem sade kek tarifini denemenizi tavsiye ederim.Dilim dilim, sadeliği ve şık görünüşüyle iştahları açan sade kolay kek tarifini sizlerinde beğeneceği muhteşem bir tarif. :)

     

     Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    •  Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)




         





           Sade Kek Tarifi


            ilk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
    1. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve tekrar çırpılır.
    2. Kuru malzemeleri eleyerek ilave etmekte fayda var. Kek hamurumuz hazır.
    3. Kekimizi pişmeye bırakıyoruz. Sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.
    4. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirilir. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz. Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
    5. Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.
    Sizlerde misafirlerinize veya ailenize çayın yanında lezzetli sade baton kek tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

    Az malzemelerle, beğenilere sunabileceğiniz muhteşem kek tarifini denemenizi öneririm. :)

    Sade Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

    Sade Kek
     
    Sade Kek
     
    Sade Kek
     
    Sade Kek
     
    Sade Kek
    Yeri geldiği zaman limonlusunu, yeri geldiği zaman çikolatasını, portakallısını hazırladığımız, çayın yanına en çok yakışan kek tariflerinden sizler için hazırladığım sade kek tarifini deneyecek herkesten fotoğraflarını bekliyorum.

    Sade kek tarifi püf noktaları nelerdir?

    • Kabaran kek istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurun.
    • Kuru malzemeleri eleyerek eklemek kekinizi olumlu yönde etkileyecektir.
    • Kekinizin çökmemesi için fırın sıcaklığını çok yüksek tutmamalısınız.
    • Sade kekinizin kalıptan kolay çıkması için kalıbınızı yağlamayı unutmamalısınız. Aynı zamanda sade kekinizi kalıpta yapabileceğiniz gibi borcamda da yapabilirsiniz.
    • Kekinizi fırına koyduktan sonra kabarıklığının gitmemesi için ilk 20 dk fırının kapağını açmamalısınız.
    • Kekinizde yumurta kokusu almak istemiyorsanız limon ve ya portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Biz sade olan keke limonun, kakaolu olan keke ise portakal kabuğunun yakıştığını düşünüyoruz.
    • Son olarak kekinizi pişirirken pişirme süresi ve sıcaklığını fırınınızın sıcaklık ve pişirme süresine göre ayarlamayı unutmayın.

    Sade keki süsleme önerileri

    • Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekinizin üzerine gezdirerek kekinize görsellik katabilirsiniz.
    • Kekinizin harcını kalıba koyduktan sonra üzerine file badem serperek kekinizin hem lezzetini hem de şıklığını arttırabilirsiniz.
    • Sade kekinizin üzerine serpeceğiniz pudra şekeri de sizin için uygun bir fikir olabilir.

    Sade kek kaç kalori?

    • Orta büyüklükteki 1 dilim kek yaklaşık olarak 172 kaloriye denk gelmektedir.
    • Afiyet Olsun..
    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    xJULIETx

    xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  6.Şub.2022 Pzr 18:59:10sohbet oyun linki


    CEVİZLİ HAVUÇLU PEKMEZLİ REVANİ


    Malzemeler

    4 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı irmik
    1 çorba kasesi kadar çekilmiş ceviz
    2 adet rondodan çekilmiş havuç
    1 çay kaşığı tarçın
    1paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 adet portakal kabuğu rendesi
    1 su bardağı un 2 yemek kaşığı daha un

    Şerbet için

    4 su bardağı toz şeker
    4 buçuk su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 yemek kaşığı pekmez

    Muhallebi için

    5 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 paket vanilya

    Serpmek için bolca hindistancevizi
    üzeri süsleme isteğe bağlı

    yapılışı
    önce şerbet hazırlanır şeker su çelik tencereye alıp ilk on dk kaynatılır limon suyu eklenir on dk daha kaynatılır ocaktan alıp soğumaya bırakılır soğuduktan sonra bir yemek kaşığı pekmez eklenir karıştırılır revani harcı hazırlanır şeker yumurta en az beş dk çırpılır krema kıvamında sonra sırayla süt sıvıyağ eklenir az çırpılır irmik tarçın vanilyada ilave ederek spatula ile karıştırılır un ve kabartma tozunu elekten geçirip harca dökülür yine spatula ile karıştırılır en son ceviz havuç portakal kabuğu eklenir nazikçe yedirilir mutlaka spatula ile karıştırılır yumurta sönmesin diye yağlanmış kare borcama dökülür ısıtılmış 180.derecelik fırında kurdan temiz çıkıncaya kadar nar gibi kızarana kadar pişirilir fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti heryerine dökülür şerbeti çektikten sonra hazırlanan muhallebi üzerine dökülür hindistancevizi serpilir dolaba koyulur bir iki saat yeterli ondan sonra çıkarıp afiyetle tüketilir aşırı dozda lezzet içerir müthiş müthiş bir tarif denemeyen kalmasın


    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    LaL

    LaL resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katilozel odasi var sohbet icin kullaniyor
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  6.Şub.2022 Pzr 19:20:13sohbet oyun linki
    BU TARİFİ DENEDİM, GERÇEKTEN HARİKA OLDU TAVSİYE EDERİM !!!

    ELMA SOSLU KEK

    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 yumurta
    2 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 tane elma

    Yoğurt, şeker ve sıvı yağ şeker çıtırtısı kalmayana dek çırpılır.
    Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Bu sosumuz olacak.

    Kalan harca 3 yumurta eklenir çırpılır. Un , kabartma tozu ve vanilyada eklenip kek hamuru tamamlanır.

    Kek 28 cm kalıba dökülür üzeri düzeltilir ve elmalar üzerine hafif batırılır. 

    Önceden 170 derece ısıtılmış alt üst ayar fırında ortalama 30-35 dakika pişirilir. Ben son 15 dakika 160 dereceye indirdim.

    Kek fırından çıkınca bir iki dakika beklenir. Sosu daha iyi çekmesi için dilimlenir ve sos üzerine gezdirilir.

    Afiyet olsun. 


    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    HurrosH

    HurrosH resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  6.Şub.2022 Pzr 21:06:39sohbet oyun linki
    PEPPARKAKOR (İsveç mutfağına has zencefilli bisküvi)


    Malzemeler:

    100 gr. tereyağı

    1 kahve fincanı üzüm pekmezi

    1 kahve fincanı esmer şeker

    1 yumurta sarısı

    Yarım tatlı kaşığı tarçın

    1 tatlı kaşığı zencefil

    1tatlı kaşığı kakule

    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    6-7 kahve fincanı un

    Yapılışı:

    Tereyağ, pekmez, şeker ve yumurta sarısını orta seviye çalışan mikser yardımıyla krema kıvamında çırpın. Zencefil, tarçın, kakule ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışıma unu ilave ederek elinizle yoğurmaya alın. Ben unu göz kararı ayarlıyorum, 6-7 fincan un yetersiz gelirse ekstra un ilave edebilirsiniz. Kulak memesi kıvamından daha sertçe bir hamur elde edeceksiniz. Yaptığınız hamuru merdane yardımı ile 0.5cm kalınlığını geçmeyecek şekilde açarak çeşitli kalıplar veya bardak ağzı yardımıyla keserek şekillendirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15dk. üzeri kızarıncaya dek pişirin. Soğuyunca servis edeceğiniz bisküvileriniz kıtır kıtır ağızda dağılır. Özellikle kış mevsiminde içinizi ısıtıp size enerji verecektir. Afiyet olsun!


    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    xJULIETx

    xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  6.Şub.2022 Pzr 21:33:29sohbet oyun linki


    LaLcim, Hurroscum, mutlaka denemek isterim, güzel tarifleriniz için çok teşekkür ederim..







    sohbet forum arkadaş cagir

    forum arkadaş sohbet linki

    xJULIETx

    xJULIETx resimleri ve sohbet sayfasi forum oyun tavla okey
    vip oyun sayfasiozel karakter ile sohbete katil
    sohbet icin online durumu
    Mesaj Gönder
    Forum Mesajları
    Forum Başlıkları
     

     oyun sohbet linki, arkadaş tavla okey sayfasi  7.Şub.2022 Pzt 19:34:54sohbet oyun linki

    PORTAKALLI MOZAİK KEK


    1, 5 su bardağı toz şeker
    4 adet yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 tane portakalın suyu
    1,5 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    3 su bardağı un


    1 yemek kaşığı kakao

    3 yemek kaşığı süt


    Öncelikle yumurtalarımızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar 3-4 dakika kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağımızı, sütümüzü ve portakal suyumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unumuzun bir kısmını ekleyip, kabartma tozumuz ve vanilyamızla birlikte çırpıp; son olarak kalan unumuzu da ilave edip, pürüzsüz bir kek hamuru elde ediyoruz.
    Portakal kabuklarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve sıvı yağ ile güzelce yağladığımız kalıbımıza hamurumuzun üçte birini döküyoruz.

     

    Kalan hamurun yarısına kakaomuzu ve üç kaşık sütümüzü ekleyip, iyice çırpıyoruz .sade hamurun üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
    Kalan sade hamuru da kakaolunun üzerine gezdirip
    Son olarak bir çatal yardımıyla çok dibine batırmadan ileri geri hareketler yaparak kakaolu kısmın sade kek hamurunda mozaik bir şekil oluşturmasına yardımcı oluyoruz. Böylelikle kakaolu kısım dibine çöküp sadece bir bölgede kakaolu bir alan oluşturmamış olacak!
    Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırınımıza veriyoruz . İlk 30 dakika fırınımızın kapağını asla açmıyoruz. Çünkü kekimizin kabaran kısmı söner! 30 dakikadan sonra kontrollü bir şekilde kürdan testi yapabiliriz. Kekimiz 45 dakika gibi bir sürede kürdan testinden geçmiş olacaktır ama fırından fırına farklılık gösterebilir!
    Kürdan testinden başarı ile geçen kekimizi fırından alıyoruz ve ılık veya soğuk servis yapıyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

    Maden Sulu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri


    CC sohbet icin buraya
     <<12345678910 11>>