|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.Ağu.2012 Pzr 17:24:57 |
|
Zeytinli Patates Salatası Tarifi
Malzemeler
2 adet haşlanmış yumurta 3 adet patates 1 tutam maydonoz 1 kase yeşil zeytin 1 tutam dereotu yarım demet yeşil soğan karabiber zeytinyağı limon tuz
Yapılışı
Geniş bir karıştırma kabına haşlanmış rendelenmiş patatesler alınır. Ardından doğranmış yeşil soğan, yumurta, maydanoz, dereotu, eklenir. Doğranmış zeytin, limon suyu, tuz, karabiber eklenip üstüne zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır.Daha sonra derin bir kabın içi streçle kaplanır. Streç filmin üstü kaplanacak biçimde doğranmış biberle bezenir. Tekrar patates harcı alınıp zeytinler bozulmadan kabın içesine alınıp elimizle hafif bastırılır. Bir müddet buzdolabında dinlendirilir ve servis tabağına ters çevrilip bozmadan zeytinler üste gelecek biçmde servise sunulur. Afiyet olsun... |
|
Alleria
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.Ağu.2012 Sal 00:30:36 |
|
KOLAY LAHMACUN - Malzemeler
½ paket Köfte Harcı
500 gr dana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı)
1 ½ çay bardağı su
5 adet lavaş ekmeği
1 adet sivri biber (kıyılmış)
1 çay kaşığı salça
½ bağ maydanoz (kıyılmış)
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Kıymayı, köfte harcı, su, kıyılmış sivri biber, salça ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar kıyma harcını lavaşların üzerine sıkıca bastırarak yayın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika frınlayarak servis edin. |
|
JaDeCuRTiS
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.Ağu.2012 Sal 23:53:29 |
|
|
|
CanKiLotVanDaym
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 8.Şub.2013 Cum 04:19:21 |
|
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 4.Şub.2022 Cum 02:38:53 |
|
Sade Kek
Yumuşacık ve fırından eve yayılan o miss gibi kokusu ile anne elli değmiş sade kek tarifini sizlerle paylaşıyorum.Yapımı oldukça kolay ve evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz muhteşem sade kek tarifini denemenizi tavsiye ederim.Dilim dilim, sadeliği ve şık görünüşüyle iştahları açan sade kolay kek tarifini sizlerinde beğeneceği muhteşem bir tarif. :)
Malzemeler- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
Sade Kek Tarifi
ilk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Şub.2022 Pzr 18:59:10 |
|
CEVİZLİ HAVUÇLU PEKMEZLİ REVANİ
Malzemeler
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 1 çorba kasesi kadar çekilmiş ceviz 2 adet rondodan çekilmiş havuç 1 çay kaşığı tarçın 1paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı daha un
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker 4 buçuk su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı pekmez
Muhallebi için
5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilya
Serpmek için bolca hindistancevizi üzeri süsleme isteğe bağlı
yapılışı önce şerbet hazırlanır şeker su çelik tencereye alıp ilk on dk kaynatılır limon suyu eklenir on dk daha kaynatılır ocaktan alıp soğumaya bırakılır soğuduktan sonra bir yemek kaşığı pekmez eklenir karıştırılır revani harcı hazırlanır şeker yumurta en az beş dk çırpılır krema kıvamında sonra sırayla süt sıvıyağ eklenir az çırpılır irmik tarçın vanilyada ilave ederek spatula ile karıştırılır un ve kabartma tozunu elekten geçirip harca dökülür yine spatula ile karıştırılır en son ceviz havuç portakal kabuğu eklenir nazikçe yedirilir mutlaka spatula ile karıştırılır yumurta sönmesin diye yağlanmış kare borcama dökülür ısıtılmış 180.derecelik fırında kurdan temiz çıkıncaya kadar nar gibi kızarana kadar pişirilir fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti heryerine dökülür şerbeti çektikten sonra hazırlanan muhallebi üzerine dökülür hindistancevizi serpilir dolaba koyulur bir iki saat yeterli ondan sonra çıkarıp afiyetle tüketilir aşırı dozda lezzet içerir müthiş müthiş bir tarif denemeyen kalmasın
|
|
LaL
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Şub.2022 Pzr 19:20:13 |
|
BU TARİFİ DENEDİM, GERÇEKTEN HARİKA OLDU TAVSİYE EDERİM !!!
ELMA SOSLU KEK
1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 tane elma
Yoğurt, şeker ve sıvı yağ şeker çıtırtısı kalmayana dek çırpılır. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Bu sosumuz olacak.
Kalan harca 3 yumurta eklenir çırpılır. Un , kabartma tozu ve vanilyada eklenip kek hamuru tamamlanır.
Kek 28 cm kalıba dökülür üzeri düzeltilir ve elmalar üzerine hafif batırılır.
Önceden 170 derece ısıtılmış alt üst ayar fırında ortalama 30-35 dakika pişirilir. Ben son 15 dakika 160 dereceye indirdim.
Kek fırından çıkınca bir iki dakika beklenir. Sosu daha iyi çekmesi için dilimlenir ve sos üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
|
|
HurrosH
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Şub.2022 Pzr 21:06:39 |
|
PEPPARKAKOR (İsveç mutfağına has zencefilli bisküvi)
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
1 kahve fincanı üzüm pekmezi
1 kahve fincanı esmer şeker
1 yumurta sarısı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6-7 kahve fincanı un
Yapılışı:
Tereyağ, pekmez, şeker ve yumurta sarısını orta seviye çalışan mikser yardımıyla krema kıvamında çırpın. Zencefil, tarçın, kakule ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışıma unu ilave ederek elinizle yoğurmaya alın. Ben unu göz kararı ayarlıyorum, 6-7 fincan un yetersiz gelirse ekstra un ilave edebilirsiniz. Kulak memesi kıvamından daha sertçe bir hamur elde edeceksiniz. Yaptığınız hamuru merdane yardımı ile 0.5cm kalınlığını geçmeyecek şekilde açarak çeşitli kalıplar veya bardak ağzı yardımıyla keserek şekillendirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15dk. üzeri kızarıncaya dek pişirin. Soğuyunca servis edeceğiniz bisküvileriniz kıtır kıtır ağızda dağılır. Özellikle kış mevsiminde içinizi ısıtıp size enerji verecektir. Afiyet olsun!
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 6.Şub.2022 Pzr 21:33:29 |
|
LaLcim, Hurroscum, mutlaka denemek isterim, güzel tarifleriniz için çok teşekkür ederim..
|
|
xJULIETx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 7.Şub.2022 Pzt 19:34:54 |
|
PORTAKALLI MOZAİK KEK
1, 5 su
bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tane portakalın suyu
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
Öncelikle yumurtalarımızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar 3-4 dakika
kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağımızı, sütümüzü ve portakal suyumuzu
ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unumuzun bir kısmını ekleyip, kabartma
tozumuz ve vanilyamızla birlikte çırpıp; son olarak kalan unumuzu da ilave
edip, pürüzsüz bir kek hamuru elde ediyoruz.
Portakal kabuklarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve sıvı yağ ile güzelce
yağladığımız kalıbımıza hamurumuzun üçte birini döküyoruz.
Kalan hamurun yarısına kakaomuzu ve üç kaşık
sütümüzü ekleyip, iyice çırpıyoruz .sade hamurun üzerine eşit şekilde
dağıtıyoruz.
Kalan sade hamuru da kakaolunun üzerine gezdirip
Son olarak bir çatal yardımıyla çok dibine batırmadan ileri geri hareketler
yaparak kakaolu kısmın sade kek hamurunda mozaik bir şekil oluşturmasına
yardımcı oluyoruz. Böylelikle kakaolu kısım dibine çöküp sadece bir
bölgede kakaolu bir alan oluşturmamış olacak!
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırınımıza veriyoruz . İlk 30 dakika
fırınımızın kapağını asla açmıyoruz. Çünkü kekimizin kabaran kısmı söner!
30 dakikadan sonra kontrollü bir şekilde kürdan testi yapabiliriz. Kekimiz
45 dakika gibi bir sürede kürdan testinden geçmiş olacaktır ama fırından
fırına farklılık gösterebilir!
Kürdan testinden başarı ile geçen kekimizi fırından alıyoruz ve ılık veya
soğuk servis yapıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
|
|