|
bayanselin
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 4.Şub.2007 Pzr 16:56:01 |
|
fiogf49gjkf0d fiogf49gjkf0d ya kardeşim ne uzun bir yazı yani kusura bakma ama hiç okuyamam ok mu??????????????????????????????????????????????????????????????? |
|
XxrocknazxX
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 4.Şub.2007 Pzr 17:04:33 |
|
fiogf49gjkf0d fiogf49gjkf0d bunu okumaya ömrüm yetmez :D |
|
0wenedByCAN
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 4.Şub.2007 Pzr 17:38:18 |
|
fiogf49gjkf0d fiogf49gjkf0d |
|
AImora
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 18.Tem.2007 Çar 15:30:23 |
|
fiogf49gjkf0d 11 sayfayı da tek tek aradım bir Allah ın kulu Musakka tarifi yazmamış. Akşama yiyeceğim sopayı off off |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 24.Tem.2007 Sal 23:25:51 |
|
fiogf49gjkf0d
·AImora· :
11 sayfayı da tek tek aradım bir Allah ın kulu Musakka tarifi yazmamış. Akşama yiyeceğim sopayı off off |
|
|
Patlıcan Musakka
MALZEMESİ: 5 adet orta boy patlıcan 375 mi (11/2 su bardağı) zeytinyağı 45 g (3 çorba k.) mar.yağ 300 g kuzu kıyması 100 g (1 büyük boy) soğan (ince doğranmış) 400 g (2 adet) domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış) 200 g konkase domates (kabuğu soyulmuş küp kesilmiş) 4 adet dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra ikiye kesilmiş) 1/2 çay k. tuz • karabiber • 375 mi (11/2 su bardağı) et suyu ya da su HAZIRLANIŞI: Önce fırınınızı 175 °C ye getirip, ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede yağı eritin. Yağ kızınca soğanı arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun
|
|
AImora
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 25.Tem.2007 Çar 23:52:18 |
|
fiogf49gjkf0d Teşekkür ederiz 00me00 Elime geçen ilk patlıcanlardan musakka yapacağım. |
|
xxbernayn4158xx
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 26.Tem.2007 Per 01:24:48 |
|
fiogf49gjkf0d pohahahah anammm bu neeeelem ali ustada bu kadar tarif yok nabtın sen omeo
pöff akşam akşam karnım ajıktınerden girdim ben buraya |
|
SousChef
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 26.Tem.2007 Per 01:34:31 |
|
fiogf49gjkf0d Çok güzel tarifler ve püf noktalar güzel paylaşım olmuş.Sende aşcısın sanırım
Ayrıca Lokantaya göre biraz kabarık bir menü değilmi.?
Yasin abimden(SousChef) en güzel yemek tarifleri ve değişik lezzetler burda:)
https://www.chatcity.cc/forum/topic.asp?id=20155
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 28.Tem.2007 Cmt 01:42:41 |
|
fiogf49gjkf0d Sevgili @SousChef ben aşçı değilim ama damak tadım vardır yemek yapmayıda severim sadece zevk için...burada verdiğim yemeklerin hepsini yapamam ama içlerinde severek yaptıgım yemekler var benimki sadece paylaşım sizin gibi ustalarımızın yanında bizim sesimiz çıkmaz yeni tariflerinizi sabırsızlıkla beklicem...
Saygılar... |
|
SousChef
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 28.Tem.2007 Cmt 03:24:12 |
|
fiogf49gjkf0d sizin gibi ustalarımızın yanında bizim sesimiz çıkmaz
ESTAFURALLAH 00me00 O zaman bende forum yazmayım.
Tek tek tarifleri okudum eksikllerimi tamamlamak için güzel bir paylaşım eline emeğine sağlık.
Resimde Yasin Beder i sunumunu yaparken görüyoruz...
|
|