ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 17:09:08 |
| Bahçıvan Güveci
Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 adet domates 3 adet çarliston biber 2 adet orta boy soğan 1 baş sarmısak 1/2 kg kuşbaşı koyun eti 1/2 su bardağı sıvıyağ karabiber,tuz,kimyon
Yapılışı: Patlıcanları alaca soyup,önce dörde,sonra ikiye bölün.Tuzlu suda 30dk bekletin.Yıkayıp suyunu süzün.Üzerine piyaz şeklinde doğranan soğanları,kabukları soyulan sarmısakları,iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri,tuzu,karabiberi ve kimyonu ekleyip harmanlayın.10 dk sebzeler sulanana kadar bekleyin.Güveç tenceresine eti alın ve suyunu bırakıp çekene dek kavurun.Et suyunu çekince sebzeleri tencereye dizin.üzerine yarım su bardağı sıvıyağ gezdirin.Güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatın.Tencere kapağını kapatın.Çok ağır ateşte pişirin.Servis yaparken güveç tencereyi ters çevirin.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 21:57:32 |
| Sardalya Kağıt Kebabı
Malzeme:
5 kişilik 1/2 bağ maydanoz 1 kg sardalya 1 limon 2 çay kaşığı tuz 3 baş soğan, orta boy 3 domates 7 sivri biber
Yapılışı : Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin. Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana ekleyin. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın.
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın. Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu iğneyle birleştirerek paket haline getirin.
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün. 30-40 dakika pişirin. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın. 5 kişilik Kalkan, kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:00:56 |
| fiogf49gjkf0d Lokma Tatlısı (Saray Lokması)
Malzemeler:
Şeker 2 ½ su bardağı 450 gram Su 3 ¼ su bardağı 650 gram Limon suyu 5 gram 1 tatlı kaşığı Un 2 ¼ su bardağı 250 gram Tuz 1/3 tatlı kaşığı 2 gram Kuru maya ¾ yemek kaşığı 5.5 gram Yumurta 1 adet 50 gram Sıvı yağ (kızarırken çektiği) ½ su bardağı 100 gram
Yapılışı:
Şekerin 1 tatlı kaşığını ayır, kalan şeker ve 2 ¼ su bardağı suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım kaynatıp ocaktan al, soğumaya bırak. Diğer yanda unu geniş bir kaba ele, tuz ekle, karıştır, ortasını aç. Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri ¼ su bardağı ılık su ile ez, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp. Ilık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika beklet. Tekrar ortasını aç, yumurtayı kır. Kalan ¾ su bardağı ılık suyu ekleyerek çok yumuşak bir hamur hazırla, avuç içi ile döve döve ve ele yapışmaz hale gelene değin, yaklaşık, 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandır. Derin yağ tenceresini ateşe koy, kızdır. Hamurdan sol avuca sığacak kadar al. Baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sık, böylelikle avuç içindeki hamur baş parmakla işaret parmağı arasından çıksın. Sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak kızgın yağa at. Pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp, soğuk şuruba koy. Lokmalar şurubu çekince servis yap.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:02:52 |
| fiogf49gjkf0d Sünger Tatlısı
Malzemeler:
Şeker 2 3/4 su bardağı 500 gram Su 5 su bardağı 1 kg Limon suyu 2 tatlı kaşığı 10 gram Yumurta 5 adet 250 gram İrmik 1/2 su bardağı 75 gram Pirinç unu 3/5 su bardağı 75 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yeşil fıstık (dövülmemiş) 1/2 su bardağı 55 gram
Yapılışı:
Şeker ve suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan al. Diğer tarafta yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır. Beyazlarını, karıştırıcı ile çırparak katı kar haline getir. Sarılarını ekle ve yavaşça karıştır. İrmiği başka bir kapta pirinç ile karıştır, bu karışımı çırpılmış yumurtanın üzerine serperek ekle, tekrar karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru, ucuna 1 santimetre çapında huni takılmış hamur torbasına veya yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldur. Tepsiye yarım limon büyüklüğünde ve koni şeklinde aralık bırakmadan sık. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkan tatlıları kenarlı bir tepsiye aralık bırakmadan diz, şurubu üzerine gezdir. Kapak örtüp, orta ateşte kaynatarak tatlıların şurubu çekmesini ve şurubun koyulaşmasını sağla. Ara sıra kaşıkla şuruptan alarak tatlıların üzerine gezdir. Soğut ve servis tabağına al. Fıstığı döv veya makinede çek. Tatlıların üzerine serp.ve servis yap..
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:06:17 |
| BADEM SOSLU BONFİLE
Malzemeler: 6 adet et bonfile 3 yemek kaşığı soya sosu 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 paket et toz bulyon SOSU İÇİN: 3 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kasığı un 100 gr badem 1 paket et toz bulyon 1 çay kasığı kekik 1 çay kasığı kirmizi pul biber 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
Yapılışı: Soya sosu, et toz bulyon, sıvıyağı bir kapta karıştırın. Et bonfileleri bu sosta yarım saat bekletin. Teflon tavada etleri arkali önlü kızartıp fırın kabına alın. Bademleri sıcak suda haşlayıp kabuklarını soyun. Rondoda iri kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırıp. Unu pembe renkte kavurun. Toz bulyonu 1,5 su bardaği suda karıstırın. Yavaş yavaş una ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp bademleri ve kaşar peyniri rendesinin yarısını içine ekleyin. Kekik ve pul biberi ilave edin. bu sosu etlerin üzerine gezdirin. Kalan peyniri üzerine serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika firinlayip servis yapin.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:11:26 |
| Çıtır Salata
Malzemeler: 2-4 kişilik 5 adet marul yaprağı, 1 paket patates cipsi ya da mısır cipsi(küçük boy),1 çay bardağı mısır gevreği, 1 çay berdağı küp doğranmış kaşar peyniri, 6 adet kiraz domates, 1 kahve fincanı kuru üzüm, dilimlenmiş siyah zeytin.
Sosu için: 2 çokba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı ketçap, tuz, karabiber.
Yapılışı: Salata tabağına, irice doğradığınız marul yapraklarını alın. Üzerine elinizle kırdığınız cipsleri yayın.Mısır gevreğini ekleyin. Küp kaşarları serpin.Kiraz domatesleri ikiye bölüp, kuru üzümlerle salataya ekleyin. Dilimlenmiş zeytinleri ilave edin.Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, hardal, sirke, mayonez, ketçap, tuz ve karabiberi çırpın.Salatanın üzerine eşit olarak gezdirip servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:15:43 |
| Testi Kebabı
Malzemeler: 1.5 kg orta yağlı koyun kuşbaşı 2 çorbakaşığı sıvıyağ ya da margarin 1 kg arpacık soğan Yarım çorba kaşığı domates salçası 2 büyük domates Tuz, kimyon, karabiber
Yapılışı: 1. Eti yıkayıp süzün. Güveç kabına alın, etler suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Arpacık soğanları soyun, domatesleri soyup doğrayın. Salça, domates ve arpacık soğanları güveçteki ete ilave edip tuz serperek karıştırın. 2. Güveç kabının ağzını su ve unla yoğrulmuş hamurla kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Karabiber ve kimyon serpip sıcak servis yapın. Testi kebabı Burdur da özellikle yaz aylarında bağ ve bahçelerde yapılır. Odun közü ya da mangal kömüründe pişirilir. Testi kebabı özel bir testide yapılır. Bu testinin altı su testisi gibidir, ağzı da beş parmak kadar genişlikte olur.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 22:28:15 |
| Bonbon Tatlısı
Malzemeler: 2 paket bisküvi 1 paket margarin 8 çorba kaşığı tozşeker 1 limon kaşığı rendesi yarım limon suyu (veya portakal) 2 çorba kaşığı kakao Süsleme için: 2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık, ya da hindistancevizi rendesi
Yapılışı: Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Margarini eritip tozşekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvilere ekleyin. Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin. Not: Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin. Aksi halde süsleme malzemelerine bulamakta zorluk çekersiniz.
| |
FL4M3
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 13.May.2006 Cmt 15:50:58 |
| mOhahhahahahahahhahaha supersın sen yaw
hadi bakalım tatlı da benden olsun
ALTIN KESESİ:
MALZEMELER 2 PAKET MISIR NİŞASTASI 2 TANE YUMURTA 1/2 KABARTMA TOZU 250 GR MARGARİN 3 SU BARDAĞI UN 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
İÇİ İÇİN:
FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK. DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.
AFIYET OLSUN! ismi cok hoşuma gıttı walla . | |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 14:27:50 |
| fiogf49gjkf0d tarif için teşekkürler...başka arkadaşlarda degişik yemek tariflerini buraya yazarsa geniş bir arşiv olacaktır...
saygılar... | |
| |