|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:28:06 |
|
Mısır unlu sebze çorbası
Malzemeler:
1 havuç 1 pırasa 4 lahana yaprağı 1 soğan Yarım su bardağı mısır unu 2 su bardağı süt 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 2 dal maydanoz Tuz
Hazırlanışı: * Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın. Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın.
* Margarini tencerede eritin. Hazırladığınız sebzeleri ilave edip kavurun. Mısır unu, süt ve suyu ayrı bir tencerede un eriyene kadar karıştırıp sebzelere azar azar yedirerek ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Kâselere paylaştırıp maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:33:32 |
|
Kremalı lor çorbası
Malzemeler: • 500 gr taze lor peyniri • 6 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 250 gr kemiksiz parça et • 1 su bardağı süt kreması • 1 çay bardağı ince bulgur • 25 gr tereyağı • 2 çorba kaşığı un • Yarım demet taze nane • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:* Suyu küçük bir tencereye alın. Eti ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. Eti sudan alıp soğumaya bırakın. Et suyunu bekletin.
* Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip kısık ateşte unla kavurun. Sütlü lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin. Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerlerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın |
|
Peeg
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 19.May.2006 Cum 18:53:47 |
|
00me00, Bir Bu Eksikti Ellerine Sağlık |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:38:17 |
|
BUĞDAY ÇORBASI MALZEMELER:
-6 bardak tavuk suyu -1 kahve fincanı buğday -1 kahve fincanı mısır -2 kaşık sade yağ -2 baş soğan -Beyazından biraz tavuk eti YAPILIŞI: Buğday ve mısırı akşamdan temizleyip bol suda ıslatın, iyice kabarsınlar, derin bir tencerede 2 kaşık yağ eritin, 2 baş soğanı kabukları soyulup yıkandıktan sonra, çok ince doğrayıp tencereye atın, hafifçe pembeleştirin ve 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyun, buğdayı, mısırı ilave edin, eğer varsa biraz tavuk eti didikleyin, hepsi iyice pişince bol limon ilavesiyle servis yapın. Afiyet olsun...
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:40:28 |
|
Elmalı pirinç çorbası
MALZEMELER 2 çay bardağı Pirinc (haşlanmış) 2 büyük elma rendesi 3 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı Dereotu ve maydanoz (kıyılmış) 1 çaykaşığı kırmızı biber Tuz
HAZIRLANIŞI Üç bardak kaynamış suyun içine elma rendelerini, haşlanmış pirinci ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tabağa alın. Bir tavada kırmızı biberi yağda hafifçe yakın ve çorbanın üzerinde gezdirin, dereotu ve maydanozla süsleyip servis yapın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:41:21 |
|
Pirinç mücveri
MALZEMELER 1 su bardağı Pirinc (haşlanmış) 2 adet kabak 1 adet havuç 2 adet kırmızı biber 2 adet yumurta 1 fincan un 1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI Kabakları, havucu ve kırmızı biberi temizleyip robotun içinde rendeleyin. Hepsini bir kabın içine alarak pirinci de ekleyin. Sonra üzerine iki yumurtanın sarısını, unu, tuzu, ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi de ekleyerek karıştırın. Bu karışımdan avucunuzun içine alarak yassı köfteler yapın. Sonra bunları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:42:33 |
|
peynirli patates mücveri
Malzemeler: 700 gr patates Tuz 350 gr kabak 2 taze soğan 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber 3 yumurta Kızartmalık yağ
HARDAL SOSU İÇİN 150 gr süt kreması 100 ml et suyu 3-4 çorba kaşığı hardal Tuz Karabiber Bir miktar tozşeker 1-2 tatlı kaşığı nişasta
Nasıl Hazırlanır: 1) Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın. Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin. 2) Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin. Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın. 3)Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtaları çırpıp ilave edin. 4) Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun. Her iki yüzünü 2 şer dakika yüksek ateşte kızartın. Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin. 5) Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Nişasta yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın. Sosu patateslerle birlikte servis edin. Dilerseniz mücverin yanında taze soğan da ikram edebilirsiniz.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:43:37 |
|
Tarçın ve şekerli elma kızartması
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 yumurta, 140 gr un 2 çorba kaşığı süt Tuz, 1 çorba kaşığı yağ 800 gr elma 2 limon suyu, 60 gr pudra şekeri, 3 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı kanyak, 2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
Nasıl Hazırlanır: 1. Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin. 2. Elmaları soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın. Üzerlerinde limon suyu gezdirin. 3. Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın. Elma dilimlerini içinde gezdirin. Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin. 4. Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın. Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin. Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:58:14 |
|
Saray usulü piliç
Malzemeler: 1 piliç Tuz Karabiber 100 gr ciğer
İÇ MALZEME 75 gr pirinç 30 gr kuş üzümü 1 soğan 40 gr margarin 30 gr şam fıstığı Bir tutam tarçın Bir miktar kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı nane
SÜSLEME İÇİN 4 sivri biber 2 domates
Nasıl Hazırlanır: 1) Pilicin içini ve dışını iyice temizleyin. Fazlalıklarını ayıklayın. Ardından içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun. Ciğeri küçük küpler halinde doğrayın. 2) Pirinç ve kuş üzümünü 30 dakika suda bekletin. Soğuk su ile durulayın ve suyunu süzün. 3) Soğanı soyup çok ince doğrayın. Margarinin yarısını eritip soğan ve şam fıstığını hafifçe kavurun. 4) Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç ve kuş üzümünü ilave edip 1 dakika kavurun. 100 ml su, yarım tatlı kaşığı tuz, maydanoz, nane ve tarçını ekleyip 15 dakika pişirin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 5) Pilici iç malzeme ile doldurup ağzını bir iple bağlayın. Kalan margarini eritin. Pilici fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin ve margarini üzerine sürün. Fırının orta bölmesine verip 40 - 45 dakika kadar pişirin. Ara sıra saldığı suyu üzerine sürün. 6) Pişme süresinin son 15 dakikasında sivri biber ve domatesi kaba ekleyin. Dilerseniz taze nane ile süsleyerek servis yapın
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 00:59:15 |
|
İtalyan Usulü Dana Ciğer
750 gr. dana ciğeri 125 gr. terereyağ 2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış) 2 çay kaşığı sarımsak sos 6 taze soğan (ince kıyılmış) 125 gr. mantar (yıkanıp dilimlenmiş) 500 gr. domates (kabukları soyulmuş) 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kekik
Fırını 180°C ısıtın. Büyük bir tavada 4 çorba kaşığı tereyağını eritin. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dk. soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Mantarları da katıp 4 dk. hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alın. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin. Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alın. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk. daha pişirin. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökün. Hepsini güveçte iyice karıştırın. Fırına sürerek 30-40 dk. ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveci fırından alın, defne yaprağını çıkarıp servise sunun.
|
|