|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:29:58 |
|
Ramazan yemekleri çorabalar (TUTMAÇ AŞI - KESME ÇORBASI)
MALZEME:
Yeşil mercimek 1/2 su bardağı Su 5 su bardağı Sarımsak 5 diş Kesme hamur (makarna) 2 1/2 su bardağı Yoğurt 1 2/3 su bardağı Tereyağı 4 yemek kaşığı Kuru nane 1 yemek kaşığı Kırmızı toz biber 1/2 tatlı kaşığı Tuz
YAPILIŞI: 1. Mercimek ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır, ertesi gün 4 su bardağı su ile pişirilir. 2. Hazırlanmış olan 2 su bardağı kesme hamur mercimeğe katılır, kaynatılır, 10 dakika pişirilir. 3. Sarımsak ezilir, yoğurda eklenir, çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynayınca ateşten alınır. 4. Margarin ya da tereyağı tavada eritilir, kalan yarım bardak kesme hamur konur, hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır, kırmızı toz biber ve nane konur, bir iki kez çevrilir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir. Not: l- Çorum, Bolu, Van yöresi iftar çorbasıdır.2- Kesme hamur yapılamadığında arpa şehriye ya da küçük fiyonk makarna kullanılabilir.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:31:02 |
|
Ramazan Yemekleri > Tatlılar YASSI KADAYIF (ŞAKLAK)
YASSI KADAYIF (ŞAKLAK)
MALZEME:
Yassı kadayıf 1/2 kg. Yumurta 2 adet Sıvı yağ 1 su bardağı Ceviz içi (dövülmüş) 1 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı Su 3 su bardağı Limon 1/2 adet
YAPILIŞI: 1. Yassı kadayıfların sertleşmiş kenarları bıçakla incecik kesilip atılır. 2. Yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır. 3. Yağ bir tavada kızdırılır, kadayıflar yumurtaya batırılır ve her iki tarafı kızgın yağda kızartılır. 4. Şurubun hazırlanması: Şeker su ile karıştırılıp 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konur. Kadayıflar önceden hazırlanmış bu ılık şuruba atılır. Şerbeti içen ve soğuyan kadayıflar servis tabağına alınır, üzerine çekilmiş ceviz serpilir. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:31:44 |
|
ramazan yemekleri salatalar / mezeler BARTAVİT - BARTAFİT
MALZEME:
Tahin 200 gr. Tereyağı 1 çorba kaşığı Sarmısak 5-6 adet Tuz Yeterince Limon suyu 1 adet Kekik Yeterince Ekmek 1/2 Kırmızı biber Yeterince Pul biber Yeterince Önceden kalan kuru fasulye yemeği
YAPILIŞI: Tahin ile limon suyu karıştırılarak içerisine dövülmüş sarmısak, kırmızı biber ve kekik ilave edilir. Daha sonra ekmekler küçük küçük doğranarak tabaklara yerleştirilerek kuru fasulye yemeği ile ıslatılır. Üzerine tahinli malzeme dökülüp, kızdırılmış tereyağı, pul biber ve kekikle servis yapılır. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:32:34 |
|
Ramazan yemekleri BİRYAN
MALZEME:
Kuşbaşı dana eti 1 kg. Su;5 su bardağı Soğan 1 adet Ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı Pirinç 2 su bardağı Karabiber Katı yağ 7 çorba kaşığı Tuz
YAPILIŞI: Soğanları ince ince kıyın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzüdürün. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde kavurup pembeleştirin. Etleri katın, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzu, biberi ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alın. Fırınınızı 180 C ye getirip ısıtın. Pirinçleri 30 cm. çapındaki bir tepsiye yayın. Üzerine eti suyuyla beraber boşaltıp, piriçlerin tümüyle ıslanmalarını sağlayın. Fırına sürün, yaklaşık 40 dakika, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip fırından alın. Yağı bir tavada kızdırın. Pişen etlerle pilavın üzerine gezdirin. Karabiberi de serperek sıcak servis yapın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:33:34 |
|
fiogf49gjkf0d Ramazan yemekleri çorbalar ANALI KIZLI - ANALI KUZULU (ADANA)
MALZEME:
İnce bulgur 1,5 kg. Salça 2 kaşık Soğan 2 3 baş Kırmızı biber Yeterince Nohut 1 bardak haşlanmış Tuz Yeterince Yağ 2 kaşık Kuru nane Yeterince Kıyma kg. Karabiber Yeterince Yumurta 1 adet
YAPILIŞI: Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biber eklenerek su yardımıyla yoğrulur. Soğanlar ince ince kıyılır.Kıyma ile karıştırılarak yağda kavrulur. Kavrulmuş kıymaya salça ve maydanoz koyularak soğutulur.Daha önce yoğrulan bulgurlardan küçük yuvarlak parçalar koparılarak oyulur. Oyulan köftenin içine kıymalı iç konularak iri ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bulgurun bir kısmı da içi boş küçük yuvarlaklar haline getirilir. Hazırlanan köfteler kaynamış suda haşlanır. Kaynamış nohut ilave edilir. Kızgın yağ ve salça dökülerek malzemeler pişene kadar çorba kaynatılır. Çorba piştikten sonra limon sıkılarak servis yapılır.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:34:17 |
|
fiogf49gjkf0d Ramazan yemekleri / Kallili köfte
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 küçük soğan
100 gr kıyma (2 kere çekilmiş dana, koyun eti karışık)
100 gr koyun kıyması
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
1-2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 diş karanfil
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz Tarhana çorbası için: 3 çorba kaşığı tarhana
2 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı: * Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Salça, tuz, sarımsak, pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun. 2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun. Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.
* Karanfilleri havanda dövün. Tavada sıvıyağı kızdırıp kalan soğanı kavurun. Koyun kıymasını ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz içini iri parçalara ayırıp ilave edin. Tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın.
* Bulgurlu malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla bir delik açıp çevirerek yüzeyini inceltin. Ortalarına birer kaşık iç malzeme yerleştirin. Elinizi ıslatarak köfteleri kapatın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
* Tarhanayı 15 dakika ıslatıp tencereye alın. 2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:37:19 |
|
fiogf49gjkf0d Ramazan yemekleri / Yoğurt soslu ve cevizli saray köftesi
***Malzemeler: 600 gr köftelik dana kıyma 1 kahve fincanı su 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 4 yumurta 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un
***Kızartma için: 1 su bardağı zeytinyağı Dereotlu yoğurt sos için: 300 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
***Hazırlanışı: * Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.
* Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.
* Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:38:10 |
|
fiogf49gjkf0d Ramazan yemekleri / çorbalar Narlı pirinç çorbası
MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 2 adet nar 5 dal fesleğen 1 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci haşlayın. Narların kabuklarını ayıklayın, mikserden geçirin ve suyunu sıkın.Nar suyunu ve yoğurdu çırpın, haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın. Çorbayı derin bir kabın içine alıp buzdolabında soğutun. Fesleğen ile süsleyip servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:39:16 |
|
fiogf49gjkf0d Ramazan yemekleri / Sultan Hanım sarması
***Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı 1.5 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1.5 su bardağı sıcak su Tuz
***Hazırlanışı: * Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın.
* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın.
* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:42:46 |
|
Ramazan yemekleri / çorbalar / Mısır unlu sebze çorbası
Malzemeler:
1 havuç 1 pırasa 4 lahana yaprağı 1 soğan Yarım su bardağı mısır unu 2 su bardağı süt 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 2 dal maydanoz Tuz
Hazırlanışı: * Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın. Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın.
* Margarini tencerede eritin. Hazırladığınız sebzeleri ilave edip kavurun. Mısır unu, süt ve suyu ayrı bir tencerede un eriyene kadar karıştırıp sebzelere azar azar yedirerek ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Kâselere paylaştırıp maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. |
|