ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 14:29:22 |
| Cızbız Köfte
Malzemeler: 500 gr. orta yağlı kıyma, 1 adet soğan, tuz, karabiber.
Yapılışı: Soğan soyup rendeleyin. Rendelediğiniz soğanları avucunuzun içinde sıkıp suyunu süzdürün. Kıymaya soğan katıp karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle oval şekil verin. Üzerine hafifçe bastırıp yassılaştırın. Önceden 180° ısıttığınız fırının ızgarasında her yüzünü 5 er dakika pişirin.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:48:18 |
| Çökertme
Malzemeler: Yarım kilo bonfile (Beaf straganof olarak hazırlanmış), Bir buçuk kilo patates, Yarım kilo yoğurt, 3-4 diş sarmısak, Yeteri kadar tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 3-4 kaşık tereyağ.
Yapılışı: Teflon tavada etler yağsız olarak kızartılır. Et suyunu bıraktığı anda içine tuz ve çok az karabiber ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Patatesler parmaktan biraz daha ince, cipsten biraz daha kalın olacak şekilde doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Geniş bir kayık tabağın tabanını kaplayacak şekilde patateslerin üçtebiri yayılır. Üzerine etin yarısı ikinci kat olarak yayılır. Sonra bir kat patates ve bir kat etin üzerine patatesler kapatacak şekilde kaplanır. En üste sarmısaklı yoğurt dökülür ve tabağın tamamı kapanacak şekilde yayılır. Son olarak tereyağ ateşte kızdırılır. Kırmızı biber ilave edilir ve sos olarak tabağın üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:49:29 |
| Çin Usulü Kağıtta Balık
Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış), 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış), 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz, 300 gr beyaz etli balık filetosu, 1 tutam karabiber, 1 limon (ince dilimlenmiş)
Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin. Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp, kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın. Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip, sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin. Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin. Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın. Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın. Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin. Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup, üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri 4 servis tabağına yerleştirin. Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:51:26 |
| Kaşarlı Sosis Köftesi
Malzemeler: 4 Kişilik: 4 adet sosis, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı taze kaşar rendesi, 1 çay bardağı galete unu, 5 sap maydonoz, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 fincan zeytinyağı.
Yapılışı: Geceden deep freze konulan sosisler sabah rendenin büyük delikli tarafı ile kaşarla birlikte rendelenirköfte yapar gibi derin bir kapta yumurta maydanoz galeta unu ile yoğurulup baharatlar ve zeytinyağının büyük bir bölümü katılarak köfte şekli verilir.önceden kızdırılmış ve kalan yağ konulmuş teflon tavada kızartılıpsıcakken domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile servis yapılır
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:53:30 |
| Fırında Çilek
Malzemeler: 600 gr çilek, 4 yumurta sarısı, 1 çay bardağı toz şeker, 200 ml krema, 200 gr çilekli süt, 1 tatlı kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Çilekleri ayıklayıp yıkayın. 4 parçaya bölün. 2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın. Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın. Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kremayı çırpıp karışıma ekleyin. Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin. Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:54:52 |
|
Ankara Tavası
Malzemeler: 100 gr tereyağı, 1.5 kg kuzu eti, 2 adet soğan, 2 adet sivri biber, 4 adet domates, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 100 gr dolmalık fıstık, yarım çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, tarçın.
Yapılışı: Tereyağını eritin. Etleri kızartın. 1 soğanı dörde bölüp ilave edin. 1 adet sivri biberi ve 1 adet domatesi dilimleyip ekleyin. Üstünü çrtecek kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir başka tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ da fıstıkları pembeleştirin. Diğer soğanı doğ rayıp kavurun. Pirinci ve salçayı da ilave edip, etleri 10 dakika kavurun . Kevgirle fırın tepsisine alın. Kavrulan pirince tuz, karabiber ve tarçın ilave edin. Karıştırın. Domates ve sivri biberi pişirerek ete ilave edin. Aliminyum folyo ile kapatıp, fırına verin. Biraz pişirip servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:58:01 |
| KESTANELİ SAVARİN TATLISI
Malzemeler; 2 tepeleme su bardağı un 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 1,5 kahve fincanı ılık süt 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin 2 adet yumurta Bir fiske tuz 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker Şurubu; 3 su bardağı tozşeker 2,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı rom veya likör Süslemek için; 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı) 1 bardak su Yarım bardak tozşeker 1 çay kaşığı vanilya 1 bardak krem şantiy 2-3 adet mandalina 1 kahve fincanı kayısı marmeladı
Hazırlanışı; 1. Bir kabın içine unu eleyin. Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın. Üzerini kalan unla kapatın.
2. Un, ayrılmaya başlayınca ortasına 2 yumurta kırın; iki kaşık eritilmiş yağ, tuz ve pudraşeker koyup yoğurun. Hamur çok yumuşaksa biraz unla toplayın ve üzeri örtülü olarak mayalandırın.
3. Ortası delik, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalıp serviyesinde kabarıncaya dek bekleyin ( 25 dk)
4.Orta ısılı fırında 35 dk pişirin. Pişen savarini altında tepsi olan tel ızgara üzerine çevirin.
5. Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatın, limon suyu koyup ateşten indirin; rom veya likör katın. Şurubu, sıcak olarak savarine içirin. Yuvarlak bir servis tabağına alıp kalan şurubu da üzerine dökün; kayısı marmeladı sürüp ortasına kestane püresi doldurun. Krem şantiy ve mandalinayla süsleyin.
Kestane püresi;
Kestanelerin kabuklarını çıkartıp suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca soğuk suya çıkaartın ve iç kabuklarını soyun. 1 bardak suyla kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Üzerine yarım bardak şeker ve vanilya koyup suyunu çektirin. Püre makinesinden geçirin veya kaşıkla bastırarak ezin.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 19:59:07 |
| DOMATESLİ PİRZOLA
Malzemeler; 12 adet pirzola 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3 sap biberiye 12 adet domates 2 diş sarmısak 2 sap kekik 1 yemek kaşığı tozşeker 1 adet yumurtanın sarısı 150 ml. sıvı yağ 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) acı kırmızı biber tuz karabiber
Hazırlanışı; Domateslerin kabuklarını artı şeklinde çizin. Kaynar suda 2 dakika blanşe edip soyun. Sap kısımlarını oyarak çıkartın. Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Yarım domatesleri kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine kalan zeytinyağını sürün. Sarmısağı soyun ve ince ince dilimleyin. Kekik yaprakları ve biberiyeyi saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıyılmış yeşilliğin 2/3si, sarmısak dilimleri, karabiber ve toz şekeri eşit şekilde domateslerin üzerlerine serpin.
Domatesleri 120ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 2 saat pişirin.
Yumurta sarılarını mikserle çırpıp yavaş yavaş sıvı yağ ilave edin. Portakal kabuğu, tuz, acı kırmızı biber ile tatlandırıp buzdolabına koyun.
Domateslerin pişme sürelerinin bitimine az bir zaman kala pirzolaları tuzlayıp, karabiberleyin. Kızgın sıvı yağda kalan biberiye sapları ile her iki taraflarını 3er dakika kızartın.
Kalan kıyılmış yeşilliği domateslerin üzerlerine serpin. Bir spatula yardımı ile domatesleri servis tabağına alın, yanlarına pirzolaları koyup mayonez ile birlikte servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 20:01:50 |
| NOHUTLU KUSKUS PİLAVI
Malzemeler
2 bardak kuskus 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 200 gr arpacık soğanı 1/2 bardak nohut Tuz- karabiber
Hazırlanışı
1. Nohutu, akşamdan tuzlu suda ıslatın; soğanların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Nohutla birlikte, üzerini geçecek şekilde suyla ateşe koyun. Biraz tuz katıp kısık ateşte suyunu çektirin ve pişirin.
2. Bir tencereye 5 bardak su, 1 kaşık sıvıyağ; silme yemek kaşığı tuz koyup kaynatın. Kuskusu salıp 15 dk pişirin. Süzgece boşaltıp üzerine kayar su dökün ve süzüldükten sonra bir tencereye alın. Eritilmiş tereyağı ve haşlanmış nohutları katıp altüst edin. Karabiber serpin ve servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 20:03:22 |
| KAŞARLI MANTAR DOLMASI
Malzemeler
16 iri mantar 100 gr. jambon 150 gr. yoğurt 50 gr. domatesli, çeşnili veya karabiberli kaşar peyniri 3 yemek kaşığı mayonez 100 gr. havuç 100 gr. kereviz 1 soğan 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Mantarların kopardığınız saplarını ince ince kıyın. Yine ince doğranmış kereviz, havuç ve soğanı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, tuz karabiber serpin. Daha sonra mantar saplarını, sarmısak, jambon ve kaşarı ekleyin. Mantarlara fırçayla sıvıyağ sürüp içlerine bu karışımı yerleştirin. Sıcak fırında 10-12 dk. pişirin. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle mantarların yanında servise sunun.
| |
| |