|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 20:06:40 |
|
CACIKLI MAKARNA
Malzemeler;
1 PAKET FİYONK MAKARNA 2 ADET SALATALIK 250 GR.YOĞURT 2-3 DİŞ SARIMSAK 3-4 KAŞIK MAYONEZ PUL BİBER
Hazırlanışı;
Makarnayı haşlayıp süzelim.
Salatalığı cacık yapar gibi rendeleyelim veya ufak ufak doğrayalım.
Haşladığımız makarnaya ilave edelim.
Yoğurdumuzada mayonezi ve rendelediğimiz sarımsakları ilave edelim.
Sonra tüm malzemeleri karıştırıp harmanlayalım.
Servis tabaklar ına alıp üzerine arzuya göre pul biber serpelim.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 14.May.2006 Pzr 20:11:03 |
|
YUFKALI PİLAV
Malzemeler;
2 bardak pirinç 3 bardak et suyu 2-3 adet orta boy patates ( haşlanmış) 2 adet orta boy havuç ( haşlanmış) 1 kahve fincanı badem veya çam fıstığı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yufka Tuz- karabiber
Hazırlanışı; 1. Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra içine tereyağ katılmış kaynayan et suyuna atın. Tuz, karabiber katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
2. Dibi yuvarlak veya payreks veya teflon bir tencerenin içini yağlayıp yufkayı yerleştirin. Önce ince yuvarlak dilimler halinde doğranmış havuçları ve patatesleri sıralayın; sonra içine hafif kavrulmuş fıstık veya badem katılmış pilavı boşaltın, yufkayı üzerine kapatıp biraz yağ sürün. Fırında açık pembe kızartın.
3. Pilavı, yuvarlak bir tabağa döndürün ve servisini yapın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:13:47 |
|
Zeytinyağlı kuru dolma
Malzemeler:
1 kg kuru biber ve patlıcan
1.5 su bardağı dolmalık pirinç
4 soğan
2.5 su bardağı su
1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Hazırlanışı: * Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin.
* Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
* Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin. 1.5 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:15:48 |
|
CENNET KÜNGÜ --- Tatlı
MALZEME:
Un 1 kg. Tuz 1 fiske Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr. Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr. Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı
YAPILIŞI: Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 35-40 pazıya ayrılır. Sini yağlanır. Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır. Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm. boyunda kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir. Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:17:32 |
|
Yoğurt soslu ve cevizli saray köftesi
***Malzemeler: 600 gr köftelik dana kıyma 1 kahve fincanı su 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 4 yumurta 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un
***Kızartma için: 1 su bardağı zeytinyağı Dereotlu yoğurt sos için: 300 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
***Hazırlanışı: * Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.
* Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.
* Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:19:27 |
|
Narlı pirinç çorbası
MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 2 adet nar 5 dal fesleğen 1 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci haşlayın. Narların kabuklarını ayıklayın, mikserden geçirin ve suyunu sıkın.Nar suyunu ve yoğurdu çırpın, haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın. Çorbayı derin bir kabın içine alıp buzdolabında soğutun. Fesleğen ile süsleyip servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:20:53 |
|
Sultan Hanım sarması
***Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı 1.5 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1.5 su bardağı sıcak su Tuz
***Hazırlanışı: * Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın.
* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın.
* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:22:37 |
|
Mantarlı Biftek Sarma
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
4 Adet 160 gramlık Dana Biftek 200 gr Mantar 1 Su Bardağı Et Suyu 2-3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Acı Hardal 8 Dilim Pastırma 1 Havuç 1/2 Demet Maydanoz 2 Yeşil Soğan 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1.5 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Su Bardağı Su 1 Defne Yaprağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Un 5-6 Arpacık Soğanı Tuz, Karabiber
yapılışı 1) Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin. Biftek dilimlerini düz zemine yayın. Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün. Pastırma dilimlerini ekleyin. 2) Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin. Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin. Sonra defneyi çıkarın. Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın. 3) Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. 4) Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın. Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin. Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:24:12 |
|
Sevgi Tatlısı
GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik) 1 Su Bardağı Yoğurt 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz Alabildiği Kadar Un 1 Paket Kabartma Tozu 1 Adet Yumurta Şurubu İçin: 5 Su Bardağı Şeker 3 Su Bardağı Su 1/2 Limon Suyu Bir Mikar Vanilya
YAPILIŞI Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.3 su bardağı su,5 su bardağı şekeri,ve bir miktar vanilyayı kaynatın.Limon suyunu ekleyin.Soğumaya bırakın. Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,1 paket margarin,1 paket kabartma tozu,1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün.Her bir parçasını merdane ile açın.Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.Rulo biçiminde katlayın.Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp,parmak kalınlığında kesin.Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün. |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 15.May.2006 Pzt 21:26:46 |
|
YÖRÜK ÇORBASI
MALZEMELER 2 lt su 2 su bardağı nohut 1/2 paket erişte 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı kuru nane 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz
TARİF Nohut akşamdan ıslatılır ( yada düdüklü tencerede 15 dakika ) ve kaynamakta olan suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ hafifçe eritilip biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir. Not: Bu çorbada erişte yerine mantı kullanılması tavsiye edilir. Erişte vakti kısıtlı olanlar içindir. |
|