ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:25:27 |
| Çömlek Kebabı
Malzemeler: 1 kg. koyun eti, 3 çorba kaşığı margarin, 30 adet arpacık soğanı, 2 orta boy domates, 2 adet patlıcan, 3 adet dolmalık biber, 1 defne yaprağı, 1/2 bardak un , 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz
Yapılışı: Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2 ye kesip 2 şer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin. Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin. Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, dolmalık biberleri, margarini, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun. Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayarak çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında 2 saat kadar pişmeye bırakın. Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz. Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın | |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:28:29 |
| Etli, Sebzeli Fırın Pilavı
Malzemeler: 2 orta boy havuç,1orta boy soğan,4adet biber,4 bardak pirinç,5-6 parça kuzu tandır eti(but olabilir),tuz,yağ
Yapılışı: Etler daha önceden haşlanır ve soğutulmaya bırakılır,daha sonra yıkanan pirinçler sıcak suda yaklaşın 15 dk bekletilir,aliminyum bir yuvarlak tepsinin içine soğan,domatez,biber ve havuç konarak normal ateşte sote edilir ve ardından ateşten alındıktan sonra içine daha önceden sıcak suda beklettiğimiz pirinç de eklendikten sonra iyice karıştırılır,haşladığımız etin suyunu rinicin tepsideki yayılımındaki yüzeyine göre su az geçicek şekilde eklenir ve en üstüne et parçalarını yerleştirerek 180 derecedeki fırına verilir takriben 20 dk sonra hazır dır.
| |
sisi1982
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:31:22 |
| 00me00 verdiğin tarifleri kendin yapabiliyormusun.cevabın evet ise bekarmısın,cevabın yine evet ise benimle evlenirmisin?
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:33:30 |
| Lahana Kavurması
Malzemeler: 3 yürekli lahana, 5 adet soğan, 100 gr. Kıyma, 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye, bir parça taze kuyruk, iki kaşık tereyağı, biraz sıvı yağ, karabiber, tuz, bolca sarımsak
Yapılışı: Lahanalar yıkanıp haşlanır, süzüp sıkılır. Diğer tarafta tereyağı, kuyruk eritilip soğanları kavrulur. Kıyma ilave edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi, tuz, kara biber, sarımsak ilave edilir. Hazırlanan lahana ilave edilir. Kavrulur ve servis yapılır.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:40:29 |
| Tekir Yahnisisi
Malzemeler: 4 adet fileto tekir balığı, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet domates, 4 adet mantar, 100 gram kapari, 4 adet sivri biber, tuz, pulbiber
Yapılışı: İnce kıyılmış soğanı, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurup, üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri ileve edin. 4 adet fileto tekiri toprak bir kaba dizin. Domatesli sosu ilave edin. Üzerine 4 adet dilimlenmiş mantar, kapari, tuz, pulbiber ve sivribiberleri yerleştirin. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:42:50 |
| Izgara Alabalık
Malzemeler: Kişi sayısına göre alabalık, sarımsak, tereyağ, aliminyum folyo
Yapılışı: Alabalık temizlenir, kağıt bir peçete ile suyu alındıktan sonra,karın boşluğına ortadan kesilmiş 2 diş sarmısak ve 2 fındık büyüklüğünde tereyağı konulup, aliminyum folyo ile iyice sarılır. Daha sonra korunu almış ızgaraya yerleştirilir. Balık sarılı folyo önce şişip daha sonra balığa yapışacak şekli alınca aynı işlem balığın diğer tarafına uygulanır. Servis yapılır.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:44:17 |
| Fellah Köftesi
Malzemeler: 2,5 bardak ince bulgur, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurta, salça, kimyon, kekik, kırmızı biber, maydanoz.
Yapılışı: Bulgur, kaynatılmış suda 10 dakika yumuşamaya bırakılır. Sonra un, tuz ve diğer malzemeler katılıp, iyice yoğurulur. Misket şeklinde ufak köfteler yapılır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Üzerine yoğurtlu, sarmısaklı sos dökülerek servis yapılır.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 16:56:43 |
| Güveç Palamut
Malzemeler: 2 adet orta boy soğan, 2 adet orta boy domates, 4 adet kurumuş defne yaprağı, 1 adet limon, 4 diş küçük sarmısak, soya sosu, tuz, karabiber, 150 gr kaşar peyniri, su.
Yapılışı: Palamutları bir parmak kalınlğında kesiniz (4 dilim,2 kişilik). Kesmiş olduğunuz palamutları güveçlerin içine yan yana gelecek şekilde diziniz (güveçler bir kişilik olması kaydıyla) palamutların üzerine isteğe göre tuz ve karabiber ekleyiniz, ince dayreler şeklinde kesmiş olduğunuz soğanları ve domatesleri palamutun üzerıne diziniz, her bir güvece ikişer adet defne yapreklarını balıkların yanındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştıriniz,birer adet kabuklu dilimlenmiş limonu ekledıkten sonra birer damla soya sosu damlatınız,daha sonra palamut hizasında su ekleyiniz ve son olarak üzerine kaşar peynirini rendeleyiniz. güveçleri folyo kağıdı ile kapatınız ,önceden yakmış olduğunuz 180 derecedeki fırına güveçleri sürünüz.20 dakıkadan sonra guveçlerin üzerindekı folyo kağıtlarını alınız ve 5 dakika da bu şekilde fırınınızda pişiriniz.
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 17:01:11 |
| Elmalı Tatlı
Malzemeler: 2 yumurta 3 çay bardağı un 1,5 çay bardağı seker 1 cay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket hamur kabartma tozu Elma
Yapılışı:
Elmaları dilimleyip yağlanmış fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine şeker serpin. Diğer malzemelerden hazırladığınız karışımı elmaların üzerine dökün. Fırında pişirdikten sonra soğutun ve ters çevirerek servis yapın. Üzerine de dilerseniz tarçın veya krem şanti koyun ..
| |
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 12.May.2006 Cum 17:03:47 |
| Kolay Profitorol
Malzemeler: 20 adet kedi dili bisküvi (Pötibör bisküvide olabilir.) 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı şeker Sosu için 100 gr margarin 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket sütsüz rende çikolata
Yapılışı: Sosu için :Derin bir tencerede sütü, unu ve şekeri muhallaebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.Pişen sosun yarısını ayrı bir kaseye ayırın.Tencerde kalan sosun içine rendelenmiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip, bir taşım orta ateşte karıştırarak pişirin.Sos kıvamına gelince ateşten alıp, içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Yağını ilave edip, iyice karıştırın. Hazır hale gelen çikolata sosu soğumaya bırakın.Kasenin içine aldığınız beyaz sosun içine vanilyayı ilave edip, karıştırın ve sosu soğutun.Yayvan bir kaseye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup, iyice karıştırın.Kedi dili bisküvileri bu sosa batırıp, iyice ıslatın. Daha sonra servis tabağına dizin.Üzerine ilk önce beyaz sosu, daha sonra çikolatalı sosu döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.Arzuya göre krem şanti ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
| |
| |