ChatCity sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç ve kendi radyo yayınını yap
Forum sayfaları sohbet arkadaş sitesi ile oyun tavla ve okey oyna, sohbet muhabbet ortamını keşfet. Oyun, okey tavla oyna, kulüp aç erkek kız arkadaş bul
29 Nisan 2024, Pazartesi 00:39
ChatCity Forum
Chatcity Forumlarında mesaj yazmadan önce Forum
Kurallarını mutlaka okuyunuz...
Malzemeler: • 500 gr taze lor peyniri • 6 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 250 gr kemiksiz parça et • 1 su bardağı süt kreması • 1 çay bardağı ince bulgur • 25 gr tereyağı • 2 çorba kaşığı un • Yarım demet taze nane • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:* Suyu küçük bir tencereye alın. Eti ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. Eti sudan alıp soğumaya bırakın. Et suyunu bekletin.
* Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip kısık ateşte unla kavurun. Sütlü lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin. Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerlerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
• 1/2 Kg Taze Fasulye • 2 Adet Kuru Soğan • 2 Adet Yumurta • 2 Adet Domates • 1 Adet Havuç • 3 Yemek kaşığı Tereyağı • Tuz, Pulbiber
•Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. •Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin. Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın. •Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın
5 güllaç yaprağı 3 çorba kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 3 su bardağı sıcak süt 2 yumurta Kızartma için sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Limon suyu
Hazırlanışı: * Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
* Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
* Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın.
Hazırlanışı: * Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
* Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.
300 gr konserve tane mısır 2 yumurta Yarım su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 15 gr margarin Tuz, karabiber
Hazırlanışı: * Mısırın suyunu süzün. Yumurtaları geniş bir kâseye kırın. Un, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Mısır ve kaşarpeynirini ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
* Margarini tavaya ekleyip kızdırın. Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin. İki taraflı kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.