|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 01:00:41 |
|
Kiev Usulü Tavuk
Malzemeler 8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış) 1/ 2 bardak tereyağı 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet dövülmüş karanfil 1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un 2 yumurta ( çırpılmış) Galeta unu Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
Yapılışı 1. Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin. 2. Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın. Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün. 3. Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin. 4. Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın. Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın. Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 01:02:14 |
|
Amerika Ispanaklı Omlet
Gereçler: 6 adet yumurta 6 yemek kaşığı süt Tuz-karabiber Ispanak kavurması
Yapılışı: 1. Sade omlet hazırlayın. Omleti tavadan almadan önce ortasına yeterince ıspanak kavurması koyup iki kenarını üst üste ortaya çevirin ve servis tabağına aktarın. ( Ispanak kavurması yerine ıspanak püresi de koyabilirsiniz.) |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 01:03:23 |
|
Japonya Sushi
Malzemeler:
100 gr Japon pirinci 1 çay bardağı pirinç sirkesi 1 tatlı kaşığı tozşeker İnce somon dilimleri Buharda pişmiş karides İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
Hazırlanışı: * Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
* Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 01:04:25 |
|
Tempura
Malzemeler:
1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides 1 uzun dilim havuç 2-3 dilim mantar 2-3 dilim kabak 1 temizlenmiş taze soğan Soya sosu Kızartma için sıvıyağ
Hazırlanışı: * Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.
* Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.
|
|
lola1903
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 23.May.2006 Sal 20:21:41 |
|
abiya benim ne bu yazıları yazmaya nede bu tarifleri yapmaya ömrüm yeterhelal olsun nedim seni alan yaşadı |
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 3.Haz.2006 Cmt 13:35:05 |
|
fiogf49gjkf0d Çin Çin pilavı
MALZEMELER 1 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yumurta 1 çorba kaşığı su 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan 1 adet ince doğranmış kırmızı biber 1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides 1/3 su bardağı haşlanmış bezelye 1/3 su bardağı mısır tanesi 1 çorba kaşığı soya sosu 1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu 1,5 lt su(pirinç haşlamak için)
HAZIRLANIŞI Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün. Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın. 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin. pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin. Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk. sote edin. Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin.2-3 dk. pişirin. Pirinci ekleyin,3-4 dk. sonra ateşten alın.İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın. Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 3.Haz.2006 Cmt 13:36:13 |
|
Şara Şura Pilavı
MALZEMELER 3 su bardağı calrose pirinç 2 adet iri domates 2 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kuru soğan 1 diş sarmısak Zeytinyağı tuz
HAZIRLANIŞI Zeytinyağında, kuru soğan pembeleşene kadar kavurun ve üzerine halka halka doğranmış kırmızı dolmalık biber ekleyin ve kavurun. Kabukları soyulmuş iri doğranmış domates de ilave ederek biraz çevirin. Sonra pirinç ekleyerek bir iki kez kavurun. Tüm malzemenin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyin. 3 dakika hızlı ateşte ve 3 dakikada yavaş ateşte pişirin ve 3 dakika da demledikten sonra pilavı servise sunun.
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 3.Haz.2006 Cmt 13:37:48 |
|
Pirçikli Pilav
MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 1 adet iri tavuk göğsü 2 adet soğan 2 adet havuç 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 diş sarımsak 50 gr badem tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır. Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır. Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.
|
|
galata96
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 3.Haz.2006 Cmt 21:41:30 |
|
|
|
00me00
Mesaj
Gönder Forum
Mesajları Forum
Başlıkları
| 5.Eyl.2006 Sal 22:29:15 |
|
Ramazan Yemekleri > Salatalar KIRMIZI PANCAR SALATASI
MALZEME:
Kırmızı pancar 1 kg. Süzme yoğurt 3 su bardağı Sarımsak 4 diş Ceviz içi 1 su bardağı Tuz
YAPILIŞI: 1. Kırmızı pancar temizlenir, yıkanır ve soyulmadan haşlanır. 2. Soğuduktan sonra kabukları elle soyulup, rendelenir. 3. Üzerine dövülmüş ceviz ve tuzla dövülmüş sarımsaklı yoğurt dökülür, karıştırılır, servise hazır hale getirilir. |
|